Prémium

Lépjen be az elsők között! (x)

Portfolio
Szeretné devizáját kedvező hozam mellett befektetni?
Nem kedveli a kockázatos megtakarítási formákat?

Amennyiben a CA Eurobond Kötvény Alapot választja, több száz európai állampapír, valamint vállalati kötvény euróhozamából részesülhet, nagymértékben csökkentve befektetése kockázatát. Az Alap a nemzetközi tőkepiacokon már nagy népszerűségnek örvendő, ún. alapok alapja konstrukció. Az Alap portfoliója befektetési alapok jegyeiből áll. A portfolióban euróban denominált pénzpiaci, valamint kötvény alapok szerepelnek, melyek az euróövezet államkötvényeibe és minőségi vállalati kötvényeibe fektetnek.

Az Alapba tetszőlegesen kis euróösszeg is befektethető, a befektetési jegyek bármikor visszaválthatóak. Az alap hozamából való részesedéshez tehát nincs szükség semmiféle lekötésre.


Piaci környezet

Magyarországon a lakossági megtakarítások között továbbra is gyakran találkozunk deviza-befektetésekkel. Sokan vélik úgy, hogy a néhány éven belül megszűnő forint mellett érdemes más devizában is gondolkodni. Jelenleg még szinte kizárólag devizabetétekben és készpénz formájában tartunk eurót és más devizákat, de a piacon új lehetőségek is megjelentek.

A devizabetétekre fizetett kamatok alacsonyak, az árfolyammozgások követése pedig nem könnyű feladat. A megfelelő döntés meghozatala nem kevés utánajárást igényel. A CA IB Alapkezelő Rt. új befektetési alapjával, a CA Eurobond Kötvény Alappal egy biztonságos, rugalmas, kedvező hozamú, euróalapú befektetési lehetőséget kínál Önnek.

Kiknek ajánljuk

Azoknak ajánljuk, akik,

  • deviza-megtakarításaikat lekötés nélkül, versenyképes hozam mellett szeretnék gyarapítani;

  • részesedni kívánnak a külföldi kötvénybefektetések hozamából;

  • vonzó alternatívát keresnek a forint esetleges gyengülése esetére;

  • bizonyos, euróban képződő kiadásokra számítanak;

  • szakértőre kívánják bízni befektetésüket.



CA Eurobond működése

A CA Eurobond Kötvény Alap a nemzetközi tőkepiacokon már nagy népszerűségnek örvendő, ún. alapok alapja konstrukció. Az Alap portfóliója nem egyedi értékpapírokba, hanem befektetési alapok jegyeibe fektet. A portfólióban euróban denominált pénzpiaci, valamint kötvényalapok szerepelnek, melyek az euróövezet államkötvényeibe és minőségi vállalati kötvényeibe fektetnek.

Ezáltal Ön több száz európai állampapír, valamint vállalati kötvény hozamából részesülhet, nagy mértékben csökkentve befektetése kockázatát. Az alap hozamából való részesedéshez tehát nincs szükség semmiféle lekötésre.

CA Eurobond befektetései

A CA IB Alapkezelő Rt. többségi tulajdonosa Ausztria három legnagyobb alapkezelőinek egyike, a Capital Invest KAG. Az általuk kezelt több mint 200 befektetési alap együttes vagyona 14,7 milliárd euró. A CA Eurobond portfólióját a Capital Invest alapjaiból állítják össze portfoliómenedzsereink. A kiválasztás során nagy hangsúlyt kap a kockázatok megfelelő kezelése. Az alap befektetéseinek meghatározó hányadát a kiemelkedően biztonságos pénzpiaci befektetések és a mérsékelt kockázati szintet képviselő európai államkötvény-befektetések alkotják. A portfóliót vezető nyugat-európai vállalatok kötvényei teszik teljessé.


Modellportfolió-súlyok*

Az Alapkezelő szakmailag megalapozott döntésekkel alakítja ki az optimálisnak tartott portfóliót, majd a befektetéseket rendszeres értékelésnek és felülvizsgálatnak veti alá.

*az alap indulásakor

Devizabetét vagy CA Eurobond?

Az alábbi összehasonlításban azt vizsgáltuk meg, hogyan teljesített volna befektetésünk, ha az 1 hónapos lekötésű devizabetétet, illetve a CA Eurobond Kötvény Alapot* választottuk volna megtakarításaink számára.

*A múltbeli (hipotetikus) teljesítmény-adatok számításához az anyagban szereplő modell-portfolió súlyokat használtuk.


Az ábráról könnyen leolvasható, hogy az elmúlt években a CA Eurobond Kötvény Alappal lényegesen magasabb hozamot lehetett volna elérni, mint a devizabetétek "görgetésével". Van azonban egy másik jól megfigyelhető különbség is: a devizabetétekkel ellentétben az Alap életében lettek volna gyenge időszakok is, amikor igen alacsony, vagy akár negatív hozamok is képződhettek volna.

Hosszabb távon tehát jobban teljesített a devizabetéteknél magasabb kockázati szintet képviselő CA Eurobond Kötvény Alap, de a rövidebb időszakok hozamai meglehetősen kiszámíthatatlanok voltak. Éppen ezért legalább 2 éves befektetési időtávot javasolunk Ügyfeleinknek, ha a devizabetéteknél kockázatosabb, ugyanakkor magasabb várható hozamot kínáló CA Eurobond Kötvény Alapot választják.

Miért érdemes most befektetni?

  • Az Európai Unióhoz történő csatlakozást követően a forintot (várhatóan néhány éven belül) felváltja majd az euró, előbb-utóbb tehát mindannyian euróban fogunk kalkulálni.

  • Az euró bevezetéséig hátralévő időszakot jellemző árfolyamkockázat kiküszöbölhető, hiszen a CA Eurobond euróban denominált.

  • A jegyzési időszak alatt forgalmazási jutalék nélkül fektethet az Alapba.


Az Alapkezelő

A CA IB Értékpapír Befektetési Alapkezelő Rt. tevékenységét folyamatos innováció jellemzi. 2003 májusában a 9 CA befektetési alapban elhelyezett tőke nagysága meghaladta a 60 milliárd forintot, a nyugdíjpénztári vagyonkezeléssel együtt az általa kezelt vagyon több mint 120 milliárd forint. A CA Alapokat kezelő társaság a HVB Bankcsoport tagja, amely Európa harmadik legnagyobb bankcsoportja, tőkéje többszörösen meghaladja a teljes magyar bankszektor egyesített tőkéjét.

Forgalmazási információk

Forgalmazási helyek:
CA IB Értékpapír Rt.; HVB Bank Rt. fiókhálózata .

Információ
06-40 / 50-40-50
CA IB TeleBörze: 36-1 / 431-28-28

Kapcsolódó linkek:
CA Eurobond Kötvény Alap
HVB Bank Rt.
CA-IB Alapkezelo Rt.

(X)
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet