Prémium

Magyar hírességek mondják el, melyik könyveket ajánlják (x)

Portfolio
Évente több tízezer könyv jelenik meg, aminek kis hányadát tudjuk elolvasni. Lássuk be, nehéz eligazodni a nagy választékban. Hagyatkozzunk a nagy nevekre, vagy a díjnyertes szerzőkre? Kérdezzük meg barátainkat, hogy ők mit szerettek olvasni? Hogy tájékozódjunk? A Libri szakértői programjának legfontosabb célkitűzése, hogy könyveket jól ismerő és sokat forgató csapat ajánlásával segít a választásban.
Nehéz eligazodni a könyvek világában és kevés fogódzónk van, pedig az olvasás éppen hogy a gondtalan kikapcsolódást, a hasznosan töltött szabadidőt kellene hogy jelentse. Jótékonyan hat munkától elzsibbadt agyunkra, lehetőséget ad rá, hogy egy ideig valami nagyon másra gondoljunk. Elolvasni egy jó regényt, tanácsokat kapni egy gyereknevelési könyvtől, megtervezni a hétvégi menüt a legújabb trendeket bemutató szakácskönyvből, kikapcsolódni egy színező album segítségével, vagy akár izgalmas kortárs verseket olvasni pedig maga a kilépés a mindennapokból. A Libri 2015-ban indította útjára szakértői programját, aminek lényege, hogy ismert és hiteles személyiségek, valamint a Libri saját dolgozói ajánlják a nekik legjobban tetsző könyvet.

Magyar hírességek mondják el, melyik könyveket ajánlják
Különböző kategóriában olvashatjuk a személyes ajánlókat. Beck Zoltán, a 30Y dalszerzője és énekes-gitárosa, a pécsi tudományegyetem adjunktusa, a zenélő egyetem szakmai igazgatója regényeket ajánl, és a szépirodalmi művek között böngészve választja ki a neki legjobban tetszőket. Így vall erről:

Mert a szövegek belőlünk vannak gyúrva. Beszállunk az olvasásba, és írói is leszünk a könyvnek. Vagy mi magunk is könyvek vagyunk. Folyton alakuló, be nem fejezett történetek.

Legutóbbi ajánlása a tavalyi Libri irodalmi díjas Rakovszky Zsuzsa legújabb regénye, a Célia volt.

Jakupcsek Gabriella, tévés személyiség, riporter, újságíró életvezetési könyvek közül választja ki azokat, amik szerinte mindannyiunknak hasznos tanácsokkal szolgálhatnak. Bemutatkozása szerint: "...olyan könyveket szeretnék ajánlani, amik segítenek megoldani a hétköznapokban jelentkező, felmerülő kérdéseket, amik a mindennapi életünk részeivé válhatnak, okosan rávezetve minket a hétköznapokban rejlő apró titkokra, praktikákra."
Legutóbb Az elkényeztetett gyerek legendája című tanácsadó könyvről írt ajánlást a libri.hu oldalára.

Varró Dániel költő és háromgyerekes apuka, érthető módon a gyerekkönyvek között van leginkább otthon, így ő az, akinek véleményére bizton számíthatunk, ha a kicsiknek keresünk olvasnivalót. A szerző hét könyvet írt, amiből öt a fiatalabb korosztálynak szólt, tehát bátran támaszkodhatunk a véleményére. Hitvallása szerint:

Mindig nagyon szerettem a meséket, még amikor ez a legcikibbnek számított, kamaszkoromban is megnéztem mindig az esti mesét a tévében, és a kedvenc olvasmányaim is jórészt mesék és verseskötetek voltak.

Varró Dani legutolsó ajánlásában az Áfonyka című mesekönyvet javasolta elolvasásra.

Magyar hírességek mondják el, melyik könyveket ajánlják
Az ajánlások tekintetében nyugodtan támaszkodhatunk a Libri dolgozóinak könyvélményeire is, hiszen ő azok, akik könyvekkel kelnek és fekszenek, akik a könyvek szeretete miatt foglalkoznak azzal, amivel. Nem csak olvasni szeretik őket, hanem kivesézni, megbeszélni és a nagyvilággal megosztani is. Ezért vállalták a marketinges kollégák, a bolti dolgozók, a tanácsadók és HR munkatársak, hogy minden hónapban legalább egy olvasmányélményükről mesélnek pár szóban. Ajánlásaik során műfaji megkötés nincs, csak azt tudhatjuk meg, hogy mennyire és miért szerették meg a könyvet, amit legutóbb olvastak.

Sándor Gabriella marketingigazgató anyaként a gyerekkönyvek közül szeret ajánlani, legutóbb a Kuflik legújabb történetéről mesélt, kifejtve, hogy neki is érdekes, volt, hogy a gyerekek mennyire tudnak azonosulni Dániel András lényeivel, bármilyen bizarrak is azok. De a magyarázat is megvan:

...hiszen pont úgy viselkednek, mint ők maguk: néha kalandra vágynak, néha lustálkodni szeretnének, néha bátran viselkednek, néha pedig nagyon megijednek, néha kifejezetten kedvesek a többiekkel, néha pedig szeszélyesek és gorombák.

Illyés Nikolett boltvezető Az egyre sötétebb mágia című fantasyt, Lukács Annamária hálózati manager a legjobb hamburger recepteket bemutató Grill, burger, barbecue című szakácskönykönyvet javasolta, Tamasi Szilvia brand manager pedig a Jaffa kiadó újdonsága, Bódi Attila elsőkötetes író regénye a Lázadni veletek akartam mellett tette le a voksát.

A Libri szakértői programjának segítségével szubjektív élménybeszámolók alapján tudjuk kiválasztani, mi legyen a következő mű, amit megveszünk magunknak, vagy szeretteinknek.
RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01