Prémium

Magyar Telekom: 2016-ban újra karbonsemlegesen működött a vállalatcsoport (x)

Portfolio
A Magyar Telekom 2016-ban, Magyarországon egyedülálló módon, elindította immáron a negyedik öt éves (2016-2020) fenntarthatósági stratégiáját, amelynek első évéről részletesen beszámol a 2016. évi Fenntarthatósági Jelentésében.
A stratégia kialakítása során figyelembe vette többek között az ENSZ Fenntartható Fejlődési céljait. A 2016-2020 közötti időszakot meghatározó stratégia három fókuszterület mentén halad. Változatlanul kiemelt szerepet kapott a klímavédelem, továbbá az új stratégia fókuszában van az oktatás és tudatformálás, valamint a fenntarthatóság digitalizációval történő elősegítése.

Karbonsemleges működés

A 2016-os év egyik legnagyobb sikere, hogy 2015 után második évben is teljesen karbonsemlegesen működött a Magyar Telekom Csoport. "Amellett, hogy immáron a második 100%-ban karbonsemleges évünkön vagyunk túl, tovább csökkentjük károsanyag-kibocsátásunkat, racionalizáljuk energiafelhasználásunkat, és okos megoldásokkal tesszük hatékonyabbá munkafolyamatainkat" - mondta el Christopher Mattheisen, a vállalat vezérigazgatója. A környezettudatos működés részeként tovább növelte a vállalat a hibrid és elektromos autóinak arányát a céges autóflottájában, valamint továbbra is megújuló energiaforrásból biztosította a magyarországi elektromosenergia-felhasználásának 100%-át. 2016-ban a vállalat munkatársai 87.276 napot dolgoztak távmunkában, ezzel 3 millió km utazást és több mint 190 tonna széndioxid-kibocsátást spóroltak meg. A fennmaradó, a vállalat fosszilisenergia-felhasználásból származó kibocsátását egy zöld projekt, konkrétan egy vízerőmű támogatásával semlegesítette.

Magyar Telekom: 2016-ban újra karbonsemlegesen működött a vállalatcsoport
Felelős befektető

A Magyar Telekom fenntarthatósági teljesítményének köszönhetően folyamatosan a felelős (társadalmi és környezeti szempontokat is szem előtt tartó) befektetők látószögében van. Az Oekom Research felelős befektetői értékelése 2016 végén ismét B Prémium, azaz felelős befektetésre ajánlott kategóriába sorolta a Magyar Telekomot. Emellett a vállalat elsők között került be a FTSE Russell független, globális index szolgáltató által 2016-ban indított FTSE4Good Emerging Index-be is, amely a hatékony környezetvédelmi, társadalmi és vállalatvezetési (ESG) tevékenységgel bíró vállalatok teljesítményét értékeli.

Társadalmi felelősségvállalás

A tavalyi év fontos lépése volt, hogy a Magyar Telekom civil stratégiai partnerségre lépett az Autistic Arttal. A vállalat az autizmus témájának felkarolásával, az autizmussal élő emberek társadalmi elfogadását kívánja előmozdítani, valamint telekommunikációs vállalatként az autizmussal élők számára komoly problémát jelentő kommunikáció területén szeretne támogatást nyújtani. Szintén a 2016-ban vált a Telekom a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatójává. A vállalat segíti a hazai csapat felkészülését a következő paralimpiai ciklusban. Mindezek mellet a Telekom a fogyatékossággal élők több országos érdekképviseleti szervezetével együttműködve további kedvezményekkel bővítette a 2014-ben bemutatott, a piacon egyedülálló hello holnap! díjcsomagokat oly módon, hogy az új, kedvezményes flotta díjcsomagot a fogyatékossággal élők mellett már segítőik, családtagjaik is igénybe vehetik.

Segítenek az önkéntesek

Az önkéntesség a vállalati kultúra szerves részét képezi a Magyar Telekom Csoportban. Többek között a karitatív csapatépítő programok során, illetve az ősszel szervezett országos Telekom Önkéntes Napon a munkatársak összesen 11.412 munkaórát töltöttek önkéntes tevékenységgel, ami mintegy 56,3 millió Ft elvi hozzájárulást jelent a társadalom számára. December 5-én, az Önkéntesség világnapján országos szinten a vállalat közel 1.000 dolgozója és a Fenntarthatósági Média Klub tagjai vettek részt az évente megrendezésre kerülő Adni jó! sütiakcióban. A sütivásár keretében 1,7 millió forint adomány gyűlt össze az Autistic Art Alapítvány javára, amit a vállalat további 4 millió forinttal egészített ki.

Magyar Telekom: 2016-ban újra karbonsemlegesen működött a vállalatcsoport
Digitálisan okosak

A fenntarthatósági stratégia kiemelt prioritása az edukáció. Ennek megfelelően a vállalat több iparági utánpótlást és biztonságos internethasználatot célzó programot működtet. A Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország önkéntes kollégái által szervezett Digitális Híd, Legyél Te is Informatikus!, és Okosdigitális Program keretében 14.000 diákot tett digitálisan érettebbé a vállalat. Emellett 2016-ban a Magyar Telekom az anyavállalatával, a Deutsche Telekommal és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével megalapította az Adattudományi és Adattechnológiai Tanszéket.

Szemléletformálás

Ötezren látogattak ki tavaly szeptemberben a Magyar Telekom Fenntarthatósági Napjára. Az új helyszínen megrendezésre kerülő 9. Fenntarthatósági Napon a négy szekcióbeszélgetés szakértői megvitatták a smart korszak esélyeit, valamint az érdeklődők több 50 kiállító szervezet fenntarthatósághoz kapcsolódó tevékenységébe nyerhettek betekintést. A vállalat 2017-ben is megtartja a nagyközönségnek szóló szakmai napját, szeptember 30-án kerül sor a jubileumi, 10. Fenntarthatósági Napra az Akvárium Klubban.

Magyar Telekom: 2016-ban újra karbonsemlegesen működött a vállalatcsoport
Fenntarthatósági Jelentés

A 2016-os évre vonatkozó Fenntarthatósági Jelentés elérhető a vállalat fenntarthatósági tevékenységéről beszámoló, megújult helloholnap.hu weboldalon. A megjelenésében és tartalmában is frissített oldalon a vállalat fenntarthatósági stratégiájának három fókuszterülete mentén kerül bemutatásra a vállalat fenntarthatósághoz kapcsolódó tevékenysége.

A vállalat fenntarthatósági jelentése idén már a G4-et 2018-tól kötelezően követendő Global Reporting Initiative (GRI - Globális Jelentéskészítési Kezdeményezés) Szabvány szerinti "teljeskörű" (Comprehensive) megfelelőségi szinten készült. A jelentés külső minősítését a PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft. az ISAE 3000 nemzetközi standard alapján végezte.

A Fenntarthatósági Jelentés megteknthető itt: http://www.telekom.hu/rolunk/fenntarthatosag/fenn t arthatosagi-jelentesek

A Magyar Telekom Csoport hisz abban, hogy az infokommunikáció eszköz lehet a fenntarthatóságban, ezért a vállalatcsoport - Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként - kötelezettséget és felelősséget vállal arra nézve, hogy működését, vállalatirányítását, tevékenységeit is a fenntarthatóság szellemében végezze. Ezért a Telekom - már több mint 10 éve - kiemelt figyelmet fordít a fenntartható fejlődésre, ezen belül a természeti erőforrások, a környezet- és klímavédelem fontosságára, ahogy a szociális igazságosságra és a társadalmi esélyegyenlőségre is.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek