Prémium

Még egyszerűbb fizetés az automatáknál (x)

Portfolio
Sorra váltják fel elődeiket az innovatív fizetési megoldásokkal felszerelt okosautomaták, miután egyre több hazai gyártó és szolgáltató cég ismeri fel az intelligens automaták előnyeit. Ebben a szektorban is terjed az egyérintéses fizetés, így lassan elfelejthetjük, milyen dühítő volt egykor az el nem fogadott vagy éppen elnyelt pénzérmékkel, begyűrt vagy elszakított bankjegyekkel bajlódni.


Még egyszerűbb fizetés az automatáknál
Míg a hagyományos automaták nem képesek nyomon követni, hogy kik a vásárlóik és milyen termékek érdeklik őket, az okos automaták erre mind képesek, sőt, ennél sokkal többre is. Az egyik innovatív megoldás, amely napjainkban az okos automaták nagy részénél elérhető, az egyérintéses fizetési funkció. Ennek segítségével a fizetés csupán néhány pillanatot vesz igénybe, hiszen elegendő az erre alkalmas bankkártyát odaérinteni a terminálon látható, egyérintéses fizetést szimbolizáló

jelhez.

Az okos automaták hazai bevezetésében élen jár például a Budapesti Közlekedési Központ vagy a MÁV Start Zrt, melyeknek jegyautomatáiból immár egyre több helyen vásárolhatunk menetjegyeket érintőkártyával, mindössze néhány pillanat leforgása alatt. Az utóbbi időben pedig már hűtött üdítőitalt is vásárolhatunk egyetlen érintéssel a Coca-Cola által üzembe helyezett intelligens italautomatákból. Sőt, hamarosan annál a húsz automatánál is fizethetünk ilyen módon, amely a Magyar Ital és Áruautomata Szövetség (MIÁSZ) és a MasterCard támogatásával kap bankkártyás fizetési funkciót.


Még egyszerűbb fizetés az automatáknál
Az okos automaták lényege azonban jóval több, mint a gyorsaság és kényelem. Amellett, hogy a vásárlók számára biztosítják a gyors és zökkenőmentes fizetést, a különböző termékek gyártói és forgalmazói előtt óriási üzleti lehetőségeket nyitnak meg, hiszen elérhetővé teszik akár a legkülönbözőbb felhő alapú szolgáltatások és adatelemzési lehetőségek használatát is.

Az Európai Termékértékesítési-automata Szövetség (European Vending Association) adatai szerint a kontinensen körülbelül 3,74 millió automata üzemel, amelyek csaknem 85 000 embernek és 10 000 cégnek adnak munkát, amelyek többsége kis- és középvállalkozás. Az automaták éves forgalma Európában eléri az 11,8 milliárd eurót. Ami az értékesítési automatákra vonatkozó globális adatokat illeti, egy, a Research and Markets előrejelzése szerint 2018-ig várhatóan 52,7%-kal nőhet az intelligens automaták darabszáma a világon.

(x)
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek