Prémium

Még egyszerűbb fizetés az automatáknál (x)

Portfolio
Sorra váltják fel elődeiket az innovatív fizetési megoldásokkal felszerelt okosautomaták, miután egyre több hazai gyártó és szolgáltató cég ismeri fel az intelligens automaták előnyeit. Ebben a szektorban is terjed az egyérintéses fizetés, így lassan elfelejthetjük, milyen dühítő volt egykor az el nem fogadott vagy éppen elnyelt pénzérmékkel, begyűrt vagy elszakított bankjegyekkel bajlódni.


Még egyszerűbb fizetés az automatáknál
Míg a hagyományos automaták nem képesek nyomon követni, hogy kik a vásárlóik és milyen termékek érdeklik őket, az okos automaták erre mind képesek, sőt, ennél sokkal többre is. Az egyik innovatív megoldás, amely napjainkban az okos automaták nagy részénél elérhető, az egyérintéses fizetési funkció. Ennek segítségével a fizetés csupán néhány pillanatot vesz igénybe, hiszen elegendő az erre alkalmas bankkártyát odaérinteni a terminálon látható, egyérintéses fizetést szimbolizáló

jelhez.

Az okos automaták hazai bevezetésében élen jár például a Budapesti Közlekedési Központ vagy a MÁV Start Zrt, melyeknek jegyautomatáiból immár egyre több helyen vásárolhatunk menetjegyeket érintőkártyával, mindössze néhány pillanat leforgása alatt. Az utóbbi időben pedig már hűtött üdítőitalt is vásárolhatunk egyetlen érintéssel a Coca-Cola által üzembe helyezett intelligens italautomatákból. Sőt, hamarosan annál a húsz automatánál is fizethetünk ilyen módon, amely a Magyar Ital és Áruautomata Szövetség (MIÁSZ) és a MasterCard támogatásával kap bankkártyás fizetési funkciót.


Még egyszerűbb fizetés az automatáknál
Az okos automaták lényege azonban jóval több, mint a gyorsaság és kényelem. Amellett, hogy a vásárlók számára biztosítják a gyors és zökkenőmentes fizetést, a különböző termékek gyártói és forgalmazói előtt óriási üzleti lehetőségeket nyitnak meg, hiszen elérhetővé teszik akár a legkülönbözőbb felhő alapú szolgáltatások és adatelemzési lehetőségek használatát is.

Az Európai Termékértékesítési-automata Szövetség (European Vending Association) adatai szerint a kontinensen körülbelül 3,74 millió automata üzemel, amelyek csaknem 85 000 embernek és 10 000 cégnek adnak munkát, amelyek többsége kis- és középvállalkozás. Az automaták éves forgalma Európában eléri az 11,8 milliárd eurót. Ami az értékesítési automatákra vonatkozó globális adatokat illeti, egy, a Research and Markets előrejelzése szerint 2018-ig várhatóan 52,7%-kal nőhet az intelligens automaták darabszáma a világon.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13