Prémium

Megérkezett a SUV-piac új főszereplője, méghozzá francia módra (x)

Portfolio
A magyar autóskereskedésekben is elérhető a Peugeot 3008 SUV, amellyel a francia gyártó célja a szabadidő-autós piac meghódítása. Az új típus csak a nevét örökölte elődjétől, a generációváltás valójában egy teljesen friss és különleges modellt hozott. Az elegáns külső high-tech belsőt és számos szinte már futurisztikus funkciót takar.


Advertisement


A Peugeot 3008 SUV - amely az azonos nevű 3008 crossover típust váltja - egy új szabadidő-autó típus, vagy ismertebb nevén a SUV (sport utility vehicle). A SUV mint új kategória az 1990-es években jelent meg az Egyesült Államokban, az utóbbi öt évben pedig világszerte nagy népszerűségre tett szert. Legfontosabb tulajdonsága, hogy a terepjárók előnyeit ötvözi a személygépkocsik kényelmével. Erre a piacra lépett be a Peugeot 3008 második generációja, amely tavaly év végén a magyarországi kereskedésekbe is megérkezett.


Megérkezett a SUV-piac új főszereplője, méghozzá francia módra

Terepjárós, de eleganciát tükröz

A Peugeot 3008 új verziója elsősorban az utazás közben eltöltött idő élményszerűségére helyezi a hangsúlyt: szolgáltatásban, kényelemben és dizájnban is hatalmas előrelépést jelent. Annak ellenére, hogy a SUV típusú autók lényegében a terepjárók rokonai, csinos és elegáns, de közben karakteres megjelenésű. Mindez többek között annak köszönhető, hogy míg a SUV-ok általában fekete, ütésálló díszítésekkel készülnek, ezen több a krómozott felület, illetve a 3008 előző generációjánál bevált hangsúlyos hűtőmaszk sem maradt el. Az új szabadidő-autó tehát nem elégszik meg a típusra jellemző stílusvonások egyszerű alkalmazásával: értelemmel és érzelemmel toldja meg, precízen ügyelve az összkép egységére. De lássuk, hogy mi található az autó belsejében.


Mit takar a vonzó külső?

Az új típusban fontos szerepet kapnak a high-tech felszerelések és a digitalizáció. A tekintetet azonnal magára vonzza a szinte futurisztikus, i-Cockpit névre hallgató műszerfal, ami egy kisméretű, funkciógombokkal ellátott, kormány felett elhelyezkedő, személyre szabható digitális kijelzőből és egy 8 collos kapacitív érintőképernyőből áll.

Kütyü fronton is erős az autó: a Mirror Screen funkciónak köszönhetően a mobiltelefon képernyője kivetíthető a 8 colos kapacitív érintőképernyőre, illetve a mobileszköz vezeték nélkül feltölthető.

A hatalmas nyitható panorámatetőn át beáradó fény és a zenét élethű hangzásban árasztó Premium FOCAL<® hifi-rendszeren kívül említésre méltó a formatervezett kormány, az ülés masszázsfunkciója, a beépített illatosító és a színváltó utastéri hangulatfény, amelyek az opcionális (felszereltségtől függő) i-Cockpit Amplify nevű csomag részei. Utóbbi keretében hangolhatóvá válik a mesterségesen generált és a szabályozott motorhang és a kormányrásegítés is.


Megérkezett a SUV-piac új főszereplője, méghozzá francia módra

A Magic Flat rendszer és a 2/3-1/3 arányban osztottan lehajtható üléspad lehetőségeit kihasználva igény szerint alakítható az utastér, ha tágasabb helyre van szükség.

Hagyományos sebességszabályzót már alapáron is ad a modell, de opcióként elérhetővé válik az állóra fékező távolságtartós tempomat, táblafelismerő, fáradtságfigyelő, visszakormányzásra is képes sávelhagyásra figyelmeztetés, és gyalogosfelismerős, automatikus vészfékrendszer.

Komoly várakozások, de nem hiába

A 3008 SUV tehát városi és utazóautóként is szeretné megállni a helyét, amire a jelek szerint minden esélye megvan. Utastere tágas és kényelmes, rengeteg különlegességgel, a csomagtartója is nagy, motorjai takarékosak, vezetése pedig nagyon könnyű, hiszen talán még soha ennyit nem segített autó a sofőröknek. Már ezek miatt is minden esélye megvan arra, hogy népszerűvé váljon. A Peugeot nem titkolt célja, hogy az új 3008 kiemelkedő eladási számokat produkáljon, főleg mivel az a szabadidő-autó most egy dinamikusan növekedő szegmens a piacon. Az ilyen autók sikere főleg azon múlik, hogy mennyire találják el a tervezők a vásárlók igényeit, akik közül egyébként egyre többen kedvelik a SUV-okat. Ráadásul lesz belőle hibrid is: ahogyan az előző 3008-ból is készült, a második generációból is piacra kerül a villanymotorral ellátott, összkerékhajtású verzió, de erre még várni kell néhány évet.

További információk az alábbi linken.

(x)
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13