Prémium

Mit keres a görög filozófia és sci-fi az üzleti döntésekben? (x)

Portfolio
A Brain Bar az ACG stratégiai szakembereivel közösen egy nemzetközi színvonalú, saját módszertanon alapuló innovációs workshopsorozatot fejlesztett ki. A limitáltan elérhető, közép- és felsővezetőket célzó program Európa legrangosabb jövőfesztiváljának első napján, május 31-én kerül megrendezésre a Corvinus Egyetem campusán.
A Mastermind Sessions tematikáját és működési mechanizmusát a Brain Bar és az ACG Reklámügynökség csapata együtt dolgozta ki. A munka során a szervezők legfontosabb célja az volt, hogy egy, a hazai vállalatokra szabott, újszerű módszertant alakítsanak ki, aminek segítségével a résztvevők a megszerzett inspirációt kézzelfogható innovációs lehetőséggé forgathatják.

Mit keres a görög filozófia és sci-fi az üzleti döntésekben?
"A Brain Bar egyedisége abban áll, hogy a közönség is aktívan részt tud venni az előadásokban, és lehetőséget ad, hogy a távoli, könyveken és előadásokon keresztüli inspirációt személyessé alakítsuk. Ez ihletett minket arra, hogy az előadásokat követő kiscsoportos beszélgetéseket egy célzott tréningprogrammá formáljuk, ahonnan a résztvevők a mindennapokban is hasznosítható tudással térhetnek haza" - mondta Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója.

A vendégek az első alkalommal megrendezett tréningeken világhírű jövőkutató szakemberek vezetésével foglalkoznak a Blockchain rejtette céges lehetőségekkel, a klasszikus görög filozófia és a sci-fi üzleti döntéshozatalban történő alkalmazásával, illetve a kreativitás és az innováció helyes szerepével.

A május 31-i programokon az érdeklődők olyan izgalmas, a saját területükön egyedi és kiemelkedő teljesítményt nyújtó előadókat ismerhetnek meg személyesen, mint Ari Popper, a SciFutures ügyvezetője és alapítója; Andrew Taggart szilícium-völgyi filozófus és Jeffrey Tucker, a Blockchain technológia advokátora, libertárius anarcho-kapitalista gondolkodó.

Igen különböző és sokszínű karaktereket választottunk ki, hogy sajátos nézőpontokon és élvonalbeli trendeken keresztül mutassunk utat a jövőbe a hazai vállalatok számára. Mindegyik tréning izgalmas határterületen mozog: hogyan tudja előmozdítani a sci-fi világa az üzleti stratégiaalkotást? Miben segíthetnek az ókori görög gondolkodók a vállalati filozófia és értékteremtés megalapozásában? Hogyan ültethetjük át a Blockchain technológia még felfedezetlen céges lehetőségeit és alkalmazásait az üzleti gyakorlatba?

- mondta el Vaskó Renáta, a Brain Bar innovációs menedzsere.

Molnár Eszter, az ACG Reklámügynökség stratégiai szakértője szerint a mechanizmus kidolgozásához 25 különböző módszertant tanulmányoztak:

"Design thinking, service design és trend forecasting eszközöket gyúrtunk össze többek között kulturális insightok segítségével. A workshopok első, inspirációs részét követően a résztvevők kis csoportokban, facilitátorok segítségével egy egyedi framework alapján a saját ügyvitelükre fordítják le a hallottakat, hogy kézzelfogható és a későbbiekben is alkalmazható tudást szerezzenek."

Az egyedi módszertan alapján felépített előadások közötti összekötő kapocs a fogyasztói igények előrejelzése és a fogyasztói élmény optimalizálása.

A jegyek korlátozott számban már elérhetők online a http://brainbar.com/workshops oldalon. A workshopokon 4 előadóval külön-külön kiscsoportokban dolgoznak majd a résztvevők, egy-egy workshopon így maximum 25 fő tud részt venni.

Magyarország leginspirálóbb eseményének választott Brain Bar fesztivált idén negyedszerre, május 31- június 2. között rendezik a Corvinus Egyetem campusán. A több mint félszáz világhírű és úttörő- gondolkodót, tudóst, politikust, művészt felsorakoztató fesztivál fókuszában a jövő legérdekesebb, legellentmondásosabb témái állnak, mint például a robotok és emberek együttélése, a mesterséges intelligencia morális kérdései, a Big Data és a tech monopóliumok hatalma vagy a Szilícium-völgy és a startup kultúra kritikája.

(x)
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek