Mobilra költözik a céges informatika (x)

2016. október 18. 10:27    
nyomtatás
 
A nagyvállalati kommunikáció alapeszköze a mobiltelefon. Egyre több céges alkalmazás érhető el mobilplatformon is, és várhatóan tovább nő a mobil és az informatikai rendszerek konvergenciája. A T-Systems Magyarország First Class néven olyan új, prémium jellegű integrált csomagot kínál ügyfeleinek, amely a cég infokommunikációs és a Magyar Telekom mobil telekommunikációs szolgáltatásait egyesíti.

A levelezés után a vállalatirányítási rendszerek és főként a rájuk épülő kimutatások, az értékesítők, illetve "terepen" dolgozók munkáját segítő alkalmazások költözhetnek át leghamarabb mobilplatformra - derült ki a BellResearch T-Systems Magyarország ügyfelei körében végzett kutatásából. A nagyvállalati felhasználók körében már most is a mobiltelefon a cégen belüli kommunikáció legfontosabb eszköze, de még nagy potenciál áll a mobil és az informatikai rendszerek összehangolása előtt.

A kutatásból kiderül, a mobilok mára a levelezőrendszerek alapeszközeivé váltak, a legtöbb vállalatnál okostelefonról könnyedén elérhető a céges postaláda, sokszor annak összes adatával. Az ehhez kapcsolt adatbiztonság viszont még nincs kellő fókuszban. Az adatvédelem általában azoknál a társaságoknál nagyobb, ahol a céges levelezésen kívül más vállalati alkalmazásokat is futtatnak a mobilokon, habár ez a megoldás egyelőre nem igazán terjedt el. Leginkább kereskedelmi társaságok használnak vállalati mobilalkalmazásokat, jellemzően az értékesítők munkáját segítő megoldásokat, de van a terepen dolgozó műszerészeket segítő és a vállalatirányítási rendszerekhez kapcsolt mobilalkalmazásra is példa. Utóbbinál a vezetők munkáját könnyítik azzal, hogy a kimutatásokat mobilról is el lehet érni.

A vezetők körében elterjedt az okostelefon és mobilinternet, ám a hazai vállalatok elenyésző részénél van minden munkatársnak céges mobilja, és ahhoz vállalati internet-előfizetése is. A társaságok egyelőre leginkább a legfelső vezetőiknek biztosítanak Magyarország határain kívül is hozzáférést a világhálóhoz.

A felmérés szerint a vállalatok jellemzően megtalálták az igényeiknek megfelelő alapvető infokommunikációs megoldásokat, bár az egyre intenzívebb hálózati használat miatt a nagyobb sávszélességet, és persze még alacsonyabb árakat mindenki el tudna képzelni. A vállalatok fejlődésével párhuzamosan minden társaság tervez kisebb-nagyobb beruházásokat is, miközben sokan örömmel fogadnának egy olyan egyszerű árazású csomagot, amelyben a mobilhoz kapcsolt szolgáltatások egyszerre érhetőek el.

A T-Systems Magyarország ezekre az igényekre alapozva hozta létre a First Class integrált csomagot, amely a cég infokommunikációs és a Magyar Telekom mobil telekommunikációs szolgáltatásait egyesíti. A First Class csomagnak prémium jellegéből adódóan célcsoportja a T-Systems nagyvállalati ügyfeleinek vezetői, döntéshozói, hiszen olyan egyedi szolgáltatásokat tartalmaz, amely az ő munkájukat teheti rugalmasabbá, hatékonyabbá. A csomag részeként az előfizető belföldi és az Európai Unión belüli korlátlan beszédforgalom mellé - akár- korlátlan hazai mobilinternet-előfizetést, és - akár - 12 GB benne foglalt uniós internet roamingot kap. A díjcsomaggal rendelkező előfizetők készülékére a Mobile Iron telefon- és adatbiztonsági megoldását telepítik, amely a telefon elvesztése esetén nemcsak a készülék helymeghatározását és zárolását, de a kényes adatok távoli törlését is lehetővé teszi.

Ügyfélkiszolgálásban is kiemelkedő a First Class, amelyben megkülönböztetett figyelmet, prémium kijáró szolgáltatást is kapnak a csomaggal rendelkezők. A kijáró szolgáltatás a mobileszközök meghibásodása esetén is helyszíni segítséget nyújt.

Lehetőség nyílik konzultációs órák igénybevételére is a First Class keretében, melynek során a T-Systems szakértői segítik az informatikai és telekommunikációs témákban felmerülő tervezési, optimalizálási és döntési folyamatokat. Ezen kívül a szolgáltatás kedvező áron kínál céges alkalmazásokat, mint például az E-RECEPCIO ügyfélregisztrációs platform, vagy a TSMaps, amely az épületen belüli tájékozódást könnyíti.

További információ: www.t-systems.hu/firstclass

(x)
Címkék: prémium

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium