Prémium

Nyilvános részvényértékesítésre készül az ALTEO (x)

Portfolio
Nagy lépésre készül az ALTEO Group: a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyásával megnyílt az út az őszre tervezett nyilvános részvénykibocsátás előtt, a vállalat közzétette nyilvános részvény-kibocsátási tájékoztatóját. Az ALTEO Group anyavállalata, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. a tervezett tőkepiaci forrásbevonással a csoport növekedési stratégiájának megvalósításához kívánja biztosítani azokat a forrásokat, amelynek segítségével a vállalat a következő években 10-14 milliárd forint értékű beruházásokat valósíthat meg. Az ALTEO Group szakértői úgy vélik, hogy a várhatóan jövő januárban életbe lépő METÁR, valamint a vállalatok növekvő igénye az okos energetikai megoldások iránt további növekedést eredményezhet a cégcsoport által megcélzott szegmensben. A kibocsátási tájékoztató az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. honlapján és a közzétételi helyeken elektronikus formában elérhető.
A 2008-ban alapított ALTEO Group jelenleg 22 erőművi egységgel rendelkezik, erőműparkjának jelentős része megújuló energiaforrásokat használ. A vállalat mára a magyar energetikai szektor egyik vezető, komplex Smart Energy Management szolgáltatásokat nyújtó szereplőjévé lépett elő, kiterjedt energiakereskedelmi és iparvállalati ügyfélkörrel rendelkezik. A kezdetek óta stratégiájuk részét képezte a tőkepiaci jelenlét, amelynek egy újabb állomását jelentheti a vállalat által őszre tervezett nyilvános részvénykibocsátás. "Régóta tervezzük ezt a lépést, az ALTEO Group már évekkel ezelőtt felkészült a tőkepiacra lépésre, most pedig úgy látjuk, hogy a jelenlegi gazdasági környezet is számunkra kedvezően alakul." - mondta ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója. A kibocsátásról szóló tájékoztató itt érhető el.

A megújulóenergetika töretlen fejlődése lehetővé teszi, hogy az iparvállalatok a fenntartható fejlődés felé tereljék az energiaipart úgy, hogy közben profitot termelve a tőkepiacon is megmutathatják erejüket. "Az iparág és a szakmailag felkészült magyar vállalatok előtt az elkövetkezendő években kiemelkedő lehetőségek nyílnak majd meg, amelyek részeseivé szeretnénk tenni a kisbefektetőket is az ALTEO Group őszre tervezett nyilvános kibocsátása során." - tette hozzá a vezérigazgató.

Az ALTEO Group korábban is mindig új projektek és ügyletek megvalósításának finanszírozása céljából fordult a tőkepiaci forrásbevonás felé. "Jelenleg 38 milliárd forint értékben azonosítottunk a vállalat számára számításba vehető befektetési és beruházási lehetőségeket. Ezek közül az elkövetkező években legalább 10-14 milliárd forint értékben szeretnénk projekteket megvalósítani. A tőkebevonás célja az ezekhez szükséges saját tőke biztosítása."- emeli ki a vezérigazgató, aki szerint az Országgyűlés által a közelmúltban elfogadott METÁR, vagyis a megújulóenergetikai támogatási rendszer, illetve az iparvállalatok egyre növekvő igénye az okos energetikai megoldások és szolgáltatások iránt kiváló lehetőséget teremtenek az ALTEO Group növekedéséhez.

További lendületet adhat a megújulóenergetika iparának a 2017-ben életbe lépő METÁR (megújuló- és alternatív energiaforrásokból előállított hő- és villamosenergia-átviteli rendszer) bevezetése. A támogatási rendszer lehetőséget nyújt arra, hogy Magyarország tovább növelje a megújuló energiaforrásokból megtermelt energia részarányát. "Az Európai Unió felé hazánk 14,65 százalékos megújuló energia-részarányt vállalt, az iparág által régóta várt METÁR bevezetésével pedig a szakmailag már bizonyított hazai vállalatoknak lehetőségük nyílik a fejlesztések elvégzésére. Az ALTEO Group jelenleg több projekt előkészítésén dolgozik, amelyek a METÁR rendszer kapacitástendereinek kiírására várnak." - tette hozzá Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója. Az általános iparági szakvélemények szerint körülbelül 600 milliárd forintnyi támogatás érkezhet a megújulók iparába Magyarországon.

Az ALTEO Group rendkívül sikeresen teljesített mind 2015-ben, mind 2016 első negyedéve során. A vállalatcsoport árbevétele az előző évben meghaladta a 10 milliárd, EBITDA-ja pedig a 1,4 milliárd forintot. Az idei év szintén jól alakult a Smart Energy Management szolgáltatásokat nyújtó vállalat számára; 2016 első negyedévét 917 millió forintos EBITDA-val és 538 millió forintos nettó eredménnyel zárta.

Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. a sikeres időszakát követően a társaság 200 millió forint osztalékot fizetett tulajdonosainak, amely részvényenként 120 forintot jelentett.

(x)
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek