Prémium

Nyugdíjmegtakarítási taposóaknák (x)

Portfolio
Közeleg az év vége és sokasodnak azok a hirdetések, amik az idei adó-jóváírási lehetőség kihasználására és nyugdíjcélú befektetés megkötésére ösztönöznek.
A pénzügyek világában kiemelt fontosságú, hogy nyitott szemmel járjunk, hiszen mi a saját pénzünk hozamát szeretnénk realizálni, ám ugyanebből a pénzből profitot szeretne elérni a pénzügyi szolgáltató is. Nem nehéz kitalálni, hogy a pénzügyi szolgáltató az, aki teljes bizonyossággal jól jár.

Az adójóváírással megtámogatott nyugdíjbefektetések hosszú - több évtizedes - elkötelezettséget jelentenek, jellemzően minimálisan 10 évnyi befektetés plusz a nyugdíjba vonulás a feltétele annak, hogy az állami támogatás visszafizetése nélkül jussunk befektetésünkhöz. Ez a hosszú távú együttélés a szolgáltatóval még fontosabbá teszi a megfelelő partnerkiválasztást. Nézzük tehát, mely tényezők együttállása biztosítja a boldog nyugdíjas éveket!

Nyugdíjmegtakarítási taposóaknák
Befektetési megoldások a Portfolio Tanácsadás szolgáltatás keretében.

Az idő nekünk dolgozik
Einstein szerint a kamatos kamat, vagyis a befektetéseink hozamának újbóli befektetése a világ nyolcadik csodája. Így célszerű a lehető legkorábban elkezdeni a nyugdíjcélú megtakarítást. Ha valaki évente 500.000 forintot tesz félre, és negyvenes évei közepén kezdi a felkészülést a nyugdíjas éveire, 4%-os nettó éves hozamot feltételezve 15,5 millió forintja lesz 20 év elteltével. Ha hasonló kondíciókkal, de 15 évvel korábban elkezdte volna a megtakarítást, 65 éves korára már több mint 38 millió forintot tudhatott volna a számláján. Tetemes különbség.

Tudja meg most, hogyan optimalizálható mindez az Ön esetében! Vegye igénybe megtakarításaihoz a Portfolio Tanácsadás szolgáltatását.

A hozam
Természetesen az a cél, hogy minél nagyobb hozamot érjenek el nyugdíjcélú megtakarításaink. Rossz hír, de a gyakorlat azt mutatja, hogy hosszú távon az alapkezelők alulmúlják a tőzsdeindex teljesítményét. Tehát, ha 25 év átlagában az amerikai tőzsde átlagosan 7%-ot emelkedett, a szakértők több mint 90%-a ez alatti hozamot fog elérni. Nyugdíjcélú megtakarítás esetén a portfólió jelentős része állampapír, nem részvény, ami jellemzően tovább mérsékli a várható hozamot. Az előbbi verzióban egy évi átlagos 4% reálisnak tekinthető.

Az átkozott költség
Az előbbi 4% hozam tán még elviselhetőnek is tűnik, ám ebből még le kell vonni a szolgáltató költségeit, így a nettó hozam ennél akár lényegesen kevesebb is lehet.

Összehasonlító táblázat


Nyugdíjmegtakarítási taposóaknák

A megoldás
A jövőt senki nem látja előre, azért összpontosítsunk arra, amit a jelenben tudunk kontrollálni. Kezdjük el minél előbb a hosszú távú öngondoskodást, és válasszuk a lehető legalacsonyabb költségű megoldást! Egyszerűen azért, hogy több maradjon nekünk.

A Portfolio Tanácsadás Szolgáltatásunk keretében Nyugdíj Előtakarékossági Számla és Tartós Befektetési Számla felhasználásával támogatjuk ügyfeleink nyugdíj-megtakarításait.

Legyen Ön is ügyfelünk! Szakértőink rendszeres portfólió elemzéssel segítik hozamelvárásának megfelelő kialakítását.


(x)
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek