Prémium

Peugeot 307 Break, SW: élmények az országúton (x)

Portfolio

1 2





A Peugeot 307-esről, a 2002-es év autójáról a szaklapokban szinte már minden jót leírtak. A kategóriájában egyik legmodernebb autó divatdiktátorrá lépett elő újszerű megjelenésével és megoldásaival. A sikeres középkategóriás autó idén májusban lépett piacra kombi változataival, a Break-kel és az SW-vel. E típusok révén azok számára is elérhetővé vált a fiatalosan modern autó, akiknek fontos a tág utas- és csomagtér és az SW esetében egy kifejezetten különleges felépítést is elviselnek.
Peugeot 307 Break - Kényelem, gyorsaság és a mindent elnyelő csomagtér.


A Portfolio.hu munkatársai egy nyaralás keretében tesztelték az autót, s a végeredmény minden szempontból kiváló volt.

Kezdjük minden nyaralás kezdetével, a bepakolással. Annak érdekében, hogy valóban kemény tesztnek vessük alá a Peugeot-t, a bepakolást egyik munkatársunk feleségére bíztuk, külön hangsúlyozva, hogy most kivételesen valóban becsomagolhat minden "nélkülözhetetlen" dolgot, melyre az egy hetes nyaraláshoz szükség lehet.
További nehezítésként merült fel egy óvodás korú kisfiú heti szükségleteinek a csomagtérben való elhelyezése (kisbicikli, roller, gumicsónak, stb.).


A feladattal a 307 Break meglepő könnyedséggel birkózott meg. A kocsi mellett felhalmozott bepakolni való látványa az elején még rémisztő volt. Az 594 literes csomagtér, a kisebbik hátsó ülés előrehajtásával (az ülés a lábtérre hajlik és a támla az ily módon előre hajtott ülés helyére hajlik rá, így nem egy, a támla ülésre hajtásával más autókban megszokott rámpa, hanem a csomagtérrel összefüggő, sima egyenes felület alakult ki), mely így további 100 l-nyi helyet jelentett, a szó szoros értelmében elnyelt mindent, bőröndöt, táskát, tengernyi apró cuccot, de még az evezőlapátot és a gyermek bicikliét is - ráadásul eme utóbbit állítva!



Az 1.6 literes, 16 szelepes 110 LE-s motor repítette az autópályán a puttonyos 307-t. Az M7-es átmeneti lassítói utáni megtapasztalhattuk gyorsulását, rugalmasságát is (100 km/h-ra alig több mint 12 mp alatt gyorsul a gyári adatok szerint az autó, mi sem mértünk többet), a 4000-es fordulaton leadott 148 Nm nyomaték lendületes haladást tett lehetővé a balatoni forgalomban, de a 50-80 km-es kirándulások alatt is. Vezethetősége megpakolt állapotban is stabil maradt nagy sebesség mellett is. Ez a jó útfekvés az átlagosnál szélesebb építéséneknek (1,757 m), valamint a kellemes, de feszes rugózás, mely elöl a Pseudo-McPherson felfüggesztésnek, hátul pedig a hosszlengőkaros független kerékfelfüggesztésnek volt köszönhető .



A 307-es rendelkezik természetesen mindazokkal az extrákkal, melyek manapság egy középkategóriás autó kényelmi és biztonsági felszereléseihez hozzátartoznak. A vezető és utasoldali (eme utóbbi kikapcsolható) légzsák mellett az autóban széria az oldal légzsák és a függöny légzsák is. A biztonságot erősíti az ABS, mely elöl hűtött, hátul sima tárcsafékeket felügyel, a szervokormány, valamint a szokásosnál magasabb üléshelyzet is. A fedélzeti computer statisztikái érdekesek és hasznosak lehetnek sokak számára (átlagsebesség, tankolás óta megtett km, következő tankolásig hátralévő km., stb.). Ha a vezető túlságosan ki akarja centizni a tankolást, az autó külön üzenetben figyelmezteti arra, hogy ideje egy benzinkutat keresnie, de az üzemanyag-szintjelző is egyértelműen ad hírt, így több forrásból is információhoz juthatunk ebben a "létfontosságú" kérdésben.



Az autó kényelmi szempontból jelesre vizsgázott akkor is, amikor az egész napos strandolás után a gumicsónakot nem kellett leereszteni (miután a délelőtt felét annak felfújásával töltöttük), hanem egyszerűen csak bedobtuk a csomagtartóba, mely az ülések előrehajtásával 2032 l-re bővíthető. A parkolás során az átlagosnál valamivel hosszabb méretre kell csak figyelni, hiszen a 307 Break 4,419 m hosszúsága a hagyományos autókénál 20-25 cm-rel több. A megnövelt, osztott látószögű visszapillantó tükrök révén viszont nincs holttér, az előzés és parkolás így nagy biztonsággal kivitelezhető.

AZ AUTÓT A PEUGEOT CITY MÁRKAKERESKEDÉS BIZTOSÍTOTTA TESZTÜNKHÖZ
(címe: 1134 BUDAPEST, Dózsa György út 61-63, tel: 452-03-90)



(X) Ez a cikk folytatódik
1 2
Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01