Prémium

PM, MNB, Rába, Vivendi,CIB - érdekel a véleményük? (x)

Portfolio




A világgazdaság lassulása, az euro bevezetése a 2002-es évben új feladatokat, kihívásokat és egyben lehetőségeket teremt a magyar vállalatvezetõk, valamint a vállalati gazdasági és pénzügyi vezetõk számára. Azok a vezetõk és döntéshozók, akik az elkövetkezõ idõszak kérdéseire a helyes választ megtalálják, a vállalatukat helyes pályára állítva az elkövetkezõ évek sikersztorijait alapozhatják meg 2002-ben.

A Figyelõ Fórum immár hagyományos konferencia sorozatának idei évi elsõ rendezvénye arról szól, hogy melyek azok a legfontosabb kihívások, melyek a vállalatok általános, gazdasági és pénzügyi vezetõit döntések elé állíthatják 2002-ben. A konferencia témái a 2002-es év magyar gazdasági életének kereteit alapvetõen határozzák meg. A felmerülõ kérdésekre a magyar gazdasági élet irányítói és felkészült szakemberei adnak választ elõadásaikban, segítve ezzel a hazai gazdasági élet szereplõinek munkáját.


A konferencia nyitóelõadásában Kovács Álmos, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára fogja elmondani, hogy milyennek ítéli meg a magyar gazdaság kilátásait a 2002-es évben.

A minisztériumi elõadás után a Magyar Nemzeti Bankból Auth Henrik, alelnök fog az árfolyamrendszer módosítása nyomán a magyar vállalatok számára megnyílt lehetõségekrõl és a még meglévõ korlátokról elõadást tartani.

Bienerth Gusztáv, az AmCham elnöke a multinacionális vállalati kihívásokról és az EU monetáris átállásról tart elõadást.

Lengyel Péter, a Rába Rt. gazdasági igazgatója, exportorientált magyar vállalat gazdasági vezetõjeként fog elõadást tartani arról, hogy a Rába milyen válaszokat ad a világgazdaság kihívásaira.
A Rába vezérigazgatójával, Steiner Lászlóval a portfolio.hu szeptemberben készített riportot, melyben a vezérigazgató beszámolt arról, hogyan kívánja növekedési pályára állítani az energiáit és forrásait korábban meglehetõsen szétszabdaló Rábát. A gazdasági igazgató mostani elõadása vélhetõen mind a vállalatok vezetõi, mind a Rába helyzetét a tõzsdén aktívan figyelemmel kísérõk számára számos érdekességet tartogat.

A költséghatékony vállalatfinanszírozás hogyanjára és mikéntjére két megközelítésben, vállalati és banki oldalról egyaránt hallhatunk a konferencián választ. Vállalati oldalról a telekom piac nyitása miatt intenzív beruházási politikát folytató Jambrik Mihálytól, a Vivendi Telecom Rt. pénzügyi vezérigazgató helyettesétől hallhatunk elõadást a témában, míg a finanszírozó oldalról Sándor Béla, a CIB Bank vezérigazgató-helyettese mondja el, hogyan finanszírozhatja optimálisan egy vállalat az elõtte álló fejlesztéseket.

A konferenciát szekcióbeszélgetések zárják, melyeken a résztvevõk az õket leginkább érdeklõ téma részletesebb megvitatásába kapcsolódhatnak bele. A témák mindegyike olyan ugyanakkor, mely bármely vállalati döntéshozó ill. a gazdasági és vállalati folyamatok iránt érdeklõdõ számára vonzó lehet. A kockázatkezelés változásairól Papp Tibornak, a MOL Rt. kockázatkezelési vezetőjének, és Rátz Zoltánnak, a PricewaterhouseCoopers osztályigazgatójának vezetésével, a jövõ évi adó- és számviteli módosulásokról Erdős Gabriella, a PriceWaterhouse Coopers képviselõjének vezetésével, míg a cashpoolingról Dr. Tamás Gábornak, a HVB Hungary ügyvezető igazgatójának vezetésével hallgathatnak meg szekcióbeszélgetéseket a résztvevõk.


A Figyelõ Fórum által szervezett konferenciára február 14-én kerül sor. A konferencia ára 28,000 Ft+ÁFA.

Amennyiben bõvebb információkat kíván kapni a konferenciáról, illetve jelentkezni szeretne a konferenciára, kérjük kattintson!

(X)
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01