Prémium

Új raktárat nyit Budapesten a Quehenberger Logistics (x)

Portfolio
A Quehenberger Logistics jelentősen növeli kelet-európai jelenlétét, amelynek részeként újabb raktárat nyit Magyarországon is. A terjeszkedés a Szerződéses Logisztikai üzletág egyre nagyobb térnyerésének köszönhető.
Az osztrák Quehenberger Logistics számára - a folyamatos közép- és délkelet-európai hálózatfejlesztésnek köszönhetően - lehetővé vált, hogy több országban, köztük Romániában, Horvátországban, Macedóniában és Szlovéniában is jelentősen növelje Szerződéses Logisztika üzletágát.

Szerződéses Logisztika Olyan hosszútávú szerződésben rögzített, komplex logisztikai tevékenység, amelyet egy, a tevékenységi körre vonatkozó pályázati kiírást megnyert logisztikai szolgáltató lát el. A szerződések határideje függ a szolgáltatók által megvalósítandó beruházásoktól, illetve az átveendő és/vagy meglevő személyzettől, valamint logisztikai eszközöktől, létesítményektől (pl. járműpark, raktári telephely). Ezek nem csak azokat a feladatokat végzik el, amelyeket szakosodott szolgáltatásként nyújtanak (pl. szállítás, készletgazdálkodás szervezése), hanem átveszik az ellátási lánc egyes részterületeinek irányítását is, így rendszerszolgáltatókká válnak.

Christian Fürstaller ügyvezető elmondta, hogy a növekedés motorja a szolgáltatás nemzetközi bevezetése az új piacok felé terjeszkedő ügyfelek számára. De a cég kiemelkedően sikeres az árukapcsolásban is: a hagyományos szállítmányozási üzletág megrendelői a Szerződéses Logisztikát is szívesen rendelik meg ugyanattól a cégtől. A folyamatok szabványosítása, a testreszabott informatikai megoldások alkalmazása, illetve az egyes piacokhoz és ügyfelekhez rugalmasan hozzáigazítható rendszer együttesen járul hozzá a cég sikeréhez. "Az alapot a teljes céget átfogó logisztikai kompetenciaközpont adja, amely minden elérhető információt összegyűjt, és ezeket a projekttervekbe integrálja" - mondta el a Quehenberger ügyvezetője.

Új raktárat nyit Budapesten a Quehenberger Logistics
A cég azt tapasztalta, hogy a megrendelőknek a sikeres kiszervezésekkel kapcsolatos elvárásai a piaci mozgásokkal összhangban változnak.

A hangsúly a mindenek felett álló költségmegtakarítás helyett a terhelési csúcsok hatékony kiszolgálására és az elvárásoknak megfelelően egyre rövidülő határidők precíz elszámolására helyeződik át.

Egy külső partner könnyebben megbirkózik ezen feladatokkal, mint a vállalatok saját belső szervezetei, amelyek számára nehézkesebb a gyors és rugalmas alkalmazkodás. Végeredményben a magasabb minőség mellett költségmegtakarítás is jelentkezik

- állítja Fürstaller. Mindezeknek köszönhetően cége máris új projekteket tervez Budapesten, Bukarestben, Szófiában és Zágrábban. A kedvező piaci helyzetnek köszönhetően a cég új raktár nyitását tervezi 2018-ban Budapesten.

Vezető szerep Romániában

Körülbelül 100 ezer négyzetméteres raktárterületével a Quehenberger Logistics már jelenleg is Románia egyik legnagyobb logisztikai vállalata. Emellett ezt az alapterületet az Átfogó Logisztikai üzletág sikeres bevezetésére és növelésére tudták felhasználni. Ez hozzájárult a cég horvátországi, sőt, oroszországi sikereihez is. A kiszervezés ugrásszerű növekedése Délkelet-Európában abból fakad, hogy egyre több nyugati gyártó hozza termékeit a régióba, a termékek elosztásához pedig logisztikai partnerre van szükség. Emellett természetesen az árucikkek helyi beszállítói is megjelennek a helyi piacokon.

Új raktárat nyit Budapesten a Quehenberger Logistics
Romániában a divatáru, a kiskereskedelem, a fogyasztási cikkek és gumiabroncsok szállítmányozására alapoznak. 2017-ben egy nagy román textilkereskedelmi vállalat számára épült új raktár, amely a Románián belüli, illetve a bolgár és a moldáv elosztórendszer központja is egyben. Ezen felül a cég üzemelteti az egyik ismert német cipőkereskedelmi vállalat online kereskedelmi raktárát is, mely Romániát és Bulgáriát szolgálja ki. Jelenleg épül egy újabb raktár, ugyanezen ügyfél számára, ahonnan Romániát, Bulgáriát és Törökországot fogja kiszolgálni. A Quehenberger Logistics 2017 őszén, Temesváron megnyitja legújabb raktárát, egy multinacionális italforgalmazó ügyfél részére.

A cég jelentősen növelte jelenlétét Horvátországban, Szlovéniában és Macedóniában is. Christian Fürstaller számára ez logikus lépés a fenntartható fejlődés irányába: "Közép- és Kelet-Európa az elsődleges üzleti célpontunk". Horvátországban, Zágráb vonzáskörzetében a Quehenberger jelenleg öt raktárat üzemeltet, 400 dolgozóval, ahol többek között egy nemzetközi élelmiszer-kereskedelmi vállalat logisztikai megbízásait látják el.

(x)
ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01