Prémium

REUTERS SPECTRUM - elérhető áron (x)

Portfolio




A Reuters több mint 150 éve közvetít pénzügyi és gazdasági információkat világszerte. Ez idõ alatt a világ vezetõ információs rendszerét építette ki, melyen keresztül több mint 500,000 számítógépen közvetlenül, az Internet térhódításával pedig több mint 1,000 portálon érhetõk el adatai és hírei, melyeket naponta mintegy 60 millióan olvasnak.

Pénzügyi, gazdasági és politikai híreit - 215 irodában - mintegy 2000 újságíró, fotóriporter és operatõr gyûjti és szerkeszti. A Reuters több mint 200 tõzsdével, illetve tõzsdén kívüli piaccal és több ezer ügyféllel tart fenn közvetlen adatszolgáltatói kapcsolatot, hogy partnereit elsõ kézbõl származó, megbízható és pontos informácóval láthassa el gyorsan.



A Reuters magyar piacra kifejlesztett pénzügyi információs szolgáltatása, a Reuters Spectrum, a gazdaság pénz- és tõkepiaci adataira fókuszál, szem elõtt tartva a hazai piac speciális igényeit és szokásait.
A Spectrum-ot az idei évtõl a Reuters különösen kedvezõ áron, havonta mindössze 49 euroért kínálja ügyfelei részére.

A szolgáltatás hat információs csomagból áll, melyek közül az ügyfelek igényeiknek megfelelõen kiválaszthatják azokat a modulokat, melyekrõl folyamatos információkat szeretnének kapni.



RÉSZVÉNYPIACI MODUL
· Részvényárfolyamok
· BUX árfolyam és statisztikák
· BÉT határidõs kötések
· BÉT ociókra vonatkozó árfolyamok
· Magyar részvények jegyzései külföldön
· Fõbb piacok és fejlõdõ piacok értékpapír indexei
· Kötéslista, tõzsdei ajánlati könyv



KÖTVÉNYPIACI MODUL
· Állampaírok tõzsdei jegyzései
· Állampapírok tõzsdén kívüli jegyzései és legjobb aria
· Hazai kötvénypiaci indexek
· ÁKK adatai
· Állampapír aukciók eredményei
· Hazai és nemzetközi referencia hozamok

DEVIZA ÉS PÉNZPIACI MODUL



· Magyar deviza- és pénzpiaci bankközi jegyzések
· Hivatalos MNB középárfolyamok
· Nemzetözi spot árfolyamok
· Keresztárfolyamok
· Bankközi kamatok (BUBOR, EURIBOR, LIBOR)
· EUR keresztárfolyamok
· Deposit és forward árak
· BÁT, BÉT deviza derivatívok

ÁRUPIACI MODUL
· BÁT gabona szekció
· Brent olaj ár
· Piaci összefoglaló

MARKET MODUL
· Három modul az elõbb felsoroltak közül

A Reuters Spectrum felhasználói a Reuters információs rendszerének köszönhetõen a legrövidebb idõn belül értesülhetnek a világ pénzügyi és gazdasági életének mozgásairól.

A Reuters által sugárzott információ a Duna TV teletext adásán keresztül, egy dekóder segítségével jut el ügyfeleink számítógépéhez. E technológiai megoldásnak köszönhetõen - a mûholdas TV-mûsorokhoz hasonlóan - a folyamatos adatvételnek nincs járulékos költsége, mint az internet esetében.

A Reuters Spectrum számos új, egyedi lehetõséget biztosít elõfizetõi számára a profitábilis üzletvitel megkönnyítése érdekében. Ilyen, csak a Reuters-tõl beszerezhetõ információk:
· Kizárólag a Reuters képernyõjén található információ a tõzsdén kívüli (OTC) állampapír jegyzésekrõl, ahol az aktuális legjobb árakat lehet nyomon követni mind hosszú mind rövid lejáratú papírokra,
· A Reuters Spectrumon található valós idejű (real-time) devizaárfolyamok, melyek a világ legszélesebb adatszolgáltatói körétõl származnak, az összes jelentõs magyarországi bank részvételével.

Az információk akkor hasznosak, ha igazán könnyen áttekinthetõek és értelmezhetõek. A Reuters Spectrum Microsoft Windows NT 4.0 operációs rendszer alatt fut. A felhasználó személyre szabhatja a felhasználói felületet, saját igényeinek megfelelõ képernyõbeállításokat alkalmazhat, saját oldalakat állíthat össze és menthet el.



A napon belüli adatok grafikusan is megjeleníthetõk és magas szinten elemezhetõk, a historikus adatokat pedig automatikusan tölti le és tárolja a rendszer. Ha bizonyos adatok nem férnek fel a képernyõre azt a felhasználó ticker formában megjelenítheti a személyes beállításában.

A felhasználás további lehetõségeit nyitja meg a más szoftverekkel, pl.Excel-linkkel könnyen felépíthetõ dinamikus kapcsolat. Az adatok más számítógépes alkalmazásokba (pl. Ms Excel, Metastock, Amibroker) exportálhatóak, s így saját építésû modellekben is felhasználhatóak.

Ha felkeltette érdeklõdését a Reuters Spectrum, bõvebb információkat talál a szolgáltatásról a www.reuters.hu/spectrum honlapon, ill. hívja Szűcs Pétert, a Reuters munkatársát a 327-4626 telefonszámon, vagy peter.szucs@reuters.com e-mail címen.

(X)
RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01