Prémium

Személyi kölcsön körkép - melyik a legjobb ajánlat a piacon? (x)

Portfolio
A személyi kölcsön ma az egyik legnépszerűbb pénzügyi termék a piacon, ami nem véletlen. Legfőbb előnyei közé tartozik, hogy a legtöbb esetben bármire felhasználható, az igénylés menete pedig sokkal egyszerűbb és gyorsabb más kölcsönökkel összehasonlítva.
További pozitívum, hogy az elmúlt évekhez viszonyítva a kamatok is kedvezőek, ami pozitívan hatott a teljes hiteldíjmutató, vagyis a THM értékére is. Csak viszonyításképpen: 2011-ben a személyi kölcsönök átlagos THM-je meghaladta a 31 százalékot, míg 2018 első félévében ugyanez az érték csak 14,31 százalék volt. A jelenleg elérhető személyi kölcsön akciók kihasználásával pedig akár ennél olcsóbban is vehetünk fel szabad felhasználású hitelt. A Személyi Kölcsön Kalkulátorát használva megnéztük, jelenleg melyik személyi kölcsön ajánlat a legkedvezőbb a piacon.

Ezt kínálják a bankok - a legjobb személyi kölcsön ajánlatok.

Szabadon felhasználható személyi kölcsön akár már 10 millió forintig is igényelhető, amiből finanszírozhatunk akár egy új autót vagy a régóta tervezett lakásfelújítást is. Mindenképpen érdemes olyan hitelcélt választani, ami hosszú távon előre visz és segít abban, hogy jobb legyen az életminőségünk vagy magasabb jövedelmet tudjunk elérni. Ahhoz viszont, hogy a legjobb döntést tudjuk meghozni, ismernünk kell a piacon elérhető legkedvezőbb pénzügyi termékeket.

Az elérhető legjobb hitelajánlatot általában az befolyásolja, hogy mekkora a havi nettó jövedelmünk, valamint hogy a bevételünket a kiválasztott bankba utaltatjuk-e. Kedvező ajánlatok akár alacsony jövedelemmel, bankváltás nélkül is elérhetőek a lakossági ügyfelek számára.

A Raiffeisen Bank személyi kölcsöne kötelező számlahasználat nélkül is ugyanazokkal a feltételekkel kínálja a személyi kölcsönét, mintha lenne náluk bankszámlánk. 1 millió forintot 60 hónapos futamidőre már 12,28 százalékos THM-mel lehet igényelni; ebben az esetben a havi törlesztőrészlet 21 717 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 1 318 620 forint. Ugyanezekkel a feltételekkel a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsöne 14,82 százalékos THM-mel érhető el, a teljes visszafizetendő összeg 1 392 960 forint. A K&H szabad felhasználású személyi kölcsön igénylésénél 14,82 százalékos THM-et, és 22 748 forintos havi törlesztőrészletet kínál. A teljes visszafizetendő összeg 1 393 020 forint.

Szintén 1 millió forint személyi kölcsön igénylésekor kedvezőbb ajánlatot foghatunk ki, ha a kiválasztott bankba utaltatjuk a fizetésünket. A CIB Bank előrelépő kölcsöne 11,73 százalékos THM-mel igényelhető, ha a havi jóváírás eléri a 120 000 forintot. A törlesztőrészlet 21 814 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 1 308 840 forint. A Raiffeisen Bank 250 ezer forintos jövedelem alatt bankszámlanyitással és anélkül is ugyanazokkal a feltételekkel kínálja a személyi kölcsönét. A K&H Bank jövedelemátutalással 13,70 százalékos THM-mel kínálja személyi kölcsönét, így a törlesztő 22 239 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 1 362 480 forint.

Magas a jövedelmed? Így érheted el a legkedvezőbb ajánlatot.

A legkedvezőbb ajánlatok azok számára érhetőek el, akiknek a havi nettó jövedelme 250 ezer forint felett van. Ez azért van, mert a bankoknak kisebb kockázattal jár olyan ügyfeleknek hitelt adni, akik a magasabb jövedelmükből könnyebben tudják kigazdálkodni a havi törlesztőrészletet. A CIB Banknál akár 8,17 százalékos THM-mel is igényelhetünk kölcsönt, így a törlesztőrészlet 20 218 forint, a visszafizetendő összeg pedig 1 213 080 forint. A K&H 8,81 százalékos THM-mel kínálja személyi kölcsönét, 20 033 forintos törlesztőrészlettel, viszont ennek az ajánlatnak feltétele, hogy minimum 300 ezer forint nettó jövedelmet tudjunk igazolni. A Raiffeisen 8,97 százalékos THM-mel igényelhető személyi kölcsönéhez az előző két ajánlattal ellentétben nem szükséges számlát nyitnunk a választott banknál, elég a magas jövedelem. A törlesztőrészlet így 20 252 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 1 230 720 forint.

Nézzük végig a kínálatot - és válasszuk ki a számunkra legjobb ajánlatot!

Bár több kedvező ajánlatot is hirdetnek a bankok, érdemes a reklámokat félretenni, és csak a számokat összevetni, ha személyi kölcsön felvételén gondolkodunk. Erre kiváló eszköz a Személyi Kölcsön Kalkulátor, amellyel sorba rendezheted a legkedvezőbb ajánlatokat a havi törlesztőrészlet, a THM vagy a teljes visszafizetendő összeg alapján is.

(x)
ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01