Prémium

Talált pénz a vállalkozásoknak - beruházás nélkül (x)

Portfolio
Meglehetősen kevés az olyan hatékonyságjavító lépés a vállalkozások számára, amely nem igényel beruházást. Ilyen az energiakereskedő váltás, amellyel a cégek körülbelül 5-10 perc munkával is pénzt takaríthatnak meg.
Kereskedőváltás kapcsán alapvetően kétféle fogyasztói hozzáállásról beszélhetünk - mondta a Portfolio.hu-nak Major György, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója. Tapasztalata szerint, az egyik csoportba tartoznak a nagy energiaigényű társaságok, amelyek rendkívül tudatosak az energia beszerzés terén, hiszen az elfogyasztott nagy mennyiségű villamos energia esetében néhány százalékos árkülönbség, de még néhány fillér megtakarítás is jelentős költségcsökkenést eredményez számukra. Az ő kegyeikért komoly verseny, mondhatni háború zajlik az energiakereskedők között.

Talált pénz a vállalkozásoknak - beruházás nélkül
A másik csoportot a kis- és közepes energiafelhasználású vállalkozások adják, amelyek többsége úgy véli, nem éri meg azért az évi néhány tíz- vagy százezer forintért a kereskedőváltással járó többletfeladat - emelte ki Major György. Hozzátette, ez ugyanakkor tévhit, hiszen a kereskedőváltáshoz kapcsolódó összes "papírmunkát" az energiakereskedők és a hálózatos cégek végzik egymás között, így a cégek egy ilyen döntéssel és néhány perces munkával szinte azonnal csökkenthetik költségeiket.

Major György szerint azok a kereskedő cégek tudnak a legjobb ajánlatokkal a már meglévő, vagy leendő ügyfeleikhez fordulni, amelyek legjobban ismerik a fogyasztási szokásokat, pontosan megértik a felhasználók igényeit, és persze megfelelő beszerzési forrásokkal rendelkeznek. - Az MVM Partner több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az energiakereskedelem terén, így elmondhatjuk magunkról, hogy jól ismerjük az energiafogyasztási mintákat. Az évek során az MVM Partner megerősítette vezető szerepét a hazai villamosenergia-piacon, amely jelentős részben köszönhető a hosszú ideje meglévő stabil, kedvező árú beszerzési forrásainknak is - emelte ki a vezérigazgató.

Major György szerint a következő időszakban is érdemes lesz a cégeknek a kereskedőváltáson gondolkodniuk, hiszen a nemzetközi trendek továbbra is csökkenő villamosenergia- és földgáz árakat jeleznek előre. - Azok a kereskedőcégek, amelyek az ügyfelek igényeinek megfelelően tudják követni a piaci változásokat, azok emiatt még inkább képesek lesznek leszorítani az áraikat - rögzítette a társaság vezetője.

(x)
Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01