Prémium

Téglaburkolatok: a terrakottától az antracitig (x)

Portfolio
A természetesen téglavörös terrakotta színek és a világos vagy vörösig pácolt fa együttese, valamint a kert megnyugtató hangulatát árasztó zöldes sárgás növényszínek kavalkádja a nyugodt mediterrán szieszta hangulatát idézi. Az új antracit színekkel idézhető hangulat talán még nem ennyire elterjedt, bár a minimalista stílust kedvelők körében mind beltéren, mind kültéren közkedvelt megoldás. Kerek és gömbölyded formák színesítik az elsőt, szögletesség vonalasság a másodikat. A közös bennük a szép és tartós téglaburkolatok alkalmazása.
A téglaburkolatok kültéren és beltéren egyaránt alkalmazhatóak elegáns díszítőelemként. A házban kandallók, belső falak burkolása, kültéren fal részleges vagy teljes burkolása mellett padok, kerti grillezők, kerítések esztétikus anyaga.A közkedvelt kézi vetésű burkolatok rusztikus, érdes, egyenetlen felületükkel hódították meg a tervezőket és építtetőket, míg a klinkerekre jellemző az egységes homogén megjelenés de a tarka felület egyaránt.

Az esztétikumon túl a téglaburkolatok használata kiváló épületfizikai tulajdonságokat kölcsönöz az épületnek, alkalmazásával javítható a ház hőszigetelő- és hőtároló képessége.
A klinkertéglákat magas hőfokon, 1200 C fokon égetik ki, nagy nyomószilárdságúak, kisebb a vízfelvételi képességük, maximum 8%, jól tűrik a külső hőmérséklet változásaiból adódó hatásokat: kopásállóak, fagyállóak és savállóak, azaz nagy ellenálló-képességgel rendelkeznek.
A klinkerburkolat amellett, hogy rendkívül tartós, csak kevés odafigyelést, ápolást igényel: a felületek nehezen szennyeződnek és egyszerű módszerekkel tisztíthatóak.

Bízzuk szakemberre!

Bár a téglaburkolatokkal bánni nem ördöngösség, van néhány fogás, amit nem érdemes elhanyagolni, ezért mind a klinker lapok, mind a tégla falburkolatok építését minden esetben bízzuk szakemberre. A sajnos gyakran helytelen beépítéssel a szép termék nem adja a várt esztétikus és tartós eredményt, így az esetleg olcsóbb megoldás lesz a drágább.

A Wienerberger által forgalmazott Terca Téglaburkolatok 2010-es termékválasztékában összesen 24 különféle homlokzatburkoló tégla található, számos színárnyalatban, sima, rusztikus, homokszórt, húzott és érdesített felületkialakítással.

Miért érdemes Terca Téglaburkolatot használni?
  • természetes, környezetbarát anyag
  • Időtálló, tartós
  • Nagy ellenállóképességgel rendelkezik: kopásálló, fagyálló és saválló
  • Csekély a karbantartási igénye
  • Gazdag színválaszték, változatos forma- és felületválaszték
  • Az épületnek kiváló épületfizikai tulajdonságokat kölcsönöz, alkalmazásával javítható a hőszigetelő és hőtároló képesség, valamint a hangszigetelő képesség
  • Kreatív építészeti megoldásokat tesz lehetővé
A Terca téglaburkolatokról bővebb információk a http://www.wienerberger.hu weboldalon találhatók.
RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
Bif_PR_aprilis_nyitokep