Prémium

Továbbra is kedvező a környezet a hazai vállalatok növekedésére (x)

Portfolio
December 5-én derül majd ki, mely cégek kapják meg idén a legdinamikusabban fejlődő magyarországi kis- és középvállalkozásoknak járó Pegazus Díjat. Az először 2008-ban kiosztott díjak immár számos olyan társaság vitrinjében pihennek, amelyek neve akkoriban vagy azóta befutott társaságokként a nagyközönség számára is ismerősen cseng.
A feltörekvő kategória díjazottjai között szerepelt például 2014-ben a Szállás.hu online szállásközvetítő cég neve, ugyanebben az évben kapott piacvezetőként díjat a Hell Energy és a Szarvasi Mozzarella is. Szintén élelmiszeripari cég a Cserpes Sajtműhely, amely két éve szerepelt a piacvezető díjazottak között. Ha a korábbi évek díjazottjai között tallózunk, szintén találunk olyan széles körben ismert cégeket, mint az Univer vagy a Mogyi.

"Az általános gazdasági környezet összességében igen kedvező feltételeket biztosít a hazai kis- és középvállalati szektor szereplői számára. A Pegazus-Díjjal minden évben sikeres dinamikus vállalkozásokat ismerünk el, és ebbe az illusztris körbe idén a tavalyinál érezhetően magasabb szintű növekedéssel kerülhettek be a vizsgált cégek - mondja a díjat alapító Enterprise Investors országigazgatója, Tüske Tamás. - A környezet persze csak a lehetőséget biztosítja, a jó ötlet, a sikeres stratégia és a vállalkozói szellem az, ami ebből mindig valódi, példaértékű teljesítményt tud teremteni."

A Pegazus Díjra nem lehet pályázni, azokat Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb kockázati- és magántőke-befektetője, az Enterprise Investors hazai szakértői gárdája választja ki azok közül a feldolgozóiparban vagy a szolgáltatások területén működő vállalkozások közül, amelyek
  • előző években az adott régió többi cégéhez képest a legnagyobb növekedést érték el
  • magyar többségi tulajdonban vannak
  • árbevételük az előző évben 1 milliárd forint felett volt
  • előző évre vonatkozó EBITDA értékük pozitív volt és meghaladta az árbevétel 5 százalékát
  • legalább öt éve alapították és jelenleg is aktívak
  • kielégítő likviditással rendelkeznek és
  • működésük átlátható.

"Amint az előző években, úgy idén is bőven szerepelnek majd díjazottjaink között olyanok, akik most kerülnek először igazán reflektorfénybe. Az idei év ugyanakkor olyan szempontból különleges, hogy számos olyan céggel is találkozhatunk majd a december 5-i díjátadáson, amelyek valamelyik korábbi esztendőben egyszer már lekörözték kategóriájuk többi szereplőit, és immár másodszor részesülnek a Pegazus Díjban" - vetíti előre Tüske Tamás.

A díjat az Enterprise Investors alapította, támogatója a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója és a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája.

(x)
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13