Prémium

Új eszköz a kiszámíthatóbb ingatlanfinanszírozásért (x)

Portfolio
A gazdasági folyamatok kedvező alakulásának köszönhetően egyre magasabb a jól fizető lakáshitelek aránya, miközben a bankok ingatlanfinanszírozási kedve nő. A pénzintézetek egyre könnyebben adnak hitelt lakásvásárlásra, amelyek egyre olcsóbbak is az ügyfelek számára. A kedvező folyamatokat erősítheti tovább a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel program, elsősorban a lakáshitelpiac transzparensebbé tételével.
A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel programot 2017 nyarán indította el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azzal a céllal, hogy a fogyasztói érdekeket szem előtt tartva növelje a hazai lakáshitel-konstrukciók átláthatóságát, valamint fokozza tovább a bankok közötti versenyt. A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel program legfontosabb eleme egy védjegy, amelyre a hitelintézetek saját hiteltermékeikkel pályázhatnak. Amennyiben a termékek megfelelnek az MNB feltételeinek, akkor megkapják a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel minősítést. A védjegyet kizárólag magánszemélyek számára elérhető lakáscélú hiteltermékeikkel kaphatják meg a pénzintézetek, takarékszövetkezetek. E konstrukciók közös jellemzőik révén könnyebben összehasonlíthatóak, így segítik a fogyasztók könnyebb eligazodását a különféle hiteltermékek között. Ezeknél a hiteltermékeknél az ügyintézés is egyszerűbb és gyorsabb.

A minősített hitelek Magyarország területén lévő, lakhatási célú ingatlan építésére, új vagy használt ingatlan és építési telek vásárlására, valamint lakáscélú kölcsön kiváltására felhasználható jelzálogkölcsönök. Emellett az ingatlanokhoz kapcsolódó garázs és tároló építésére, illetve vásárlására is igényelhetők.

Miért érdemes a fogyasztóbarát védjegyet keresni?

A védjegyet elnyert fogyasztóbarát lakáshitelek közös jellemzője, hogy fix kamatozásúak, amely biztosítja a kiszámítható törlesztést. A kamatperiódus hossza minimum 3 év, de igényelhetők 5 vagy 10 évre, valamint a futamidő végéig rögzített kamattal is. A kamatfelár - a kamatnak az a része, amit a forrás beszerzésének ára feletti költségeire felszámít a bank - legfeljebb 3,5 százalék lehet. A védjeggyel ellátott hiteltermékek maximális futamideje maximum 30 év, a törlesztőrészleteknek pedig minden hónapban egyenlőnek kell lennie (kivéve a részletekben folyósított hiteleket, a hitelösszeg teljes folyósításáig). A határidők kapcsán fontos tudni, hogy a hitelbírálati idő az értékbecslés rendelkezésre állásától számított legfeljebb 15 munkanap lehet. A folyósítást pedig a feltételek teljesítésétől számított 2 munkanapon belül meg kell kezdeni. A folyósításig felmerülő és az előtörlesztéshez kapcsolódó díjak is maximáltak.

Itt keresse a minősített lakáshiteleket!

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteket a minősítést elnyert bankoknál, takarékszövetkezeteknél, vagy ezek közvetítőinél igényelhetik az érdeklődők. Az egyes hiteltermékek a www.minositetthitel.hu oldalon közvetlenül is összevethetők egymással a Termékösszehasonlító menüpont alatt.

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek ismertetőjele az MNB által kibocsátott védjegy. Keresse a fogyasztóbarát logót a kiszámíthatóbb lakáshitelekért!



Új eszköz a kiszámíthatóbb ingatlanfinanszírozásért


Új eszköz a kiszámíthatóbb ingatlanfinanszírozásért





(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01