Prémium

Üzlet és biztonság (x)

Portfolio




Az internet-stratégiák robbanásszeru megjelenése nehéz helyzet elé állította a vállalatokat. A céges adatokhoz való hozzáférés jelentosége egyre no, a kiterjedt vállalati kommunikáció miatt is a biztonság fontos kérdéssé vált. A HP konzultációs üzletága általános stratégiájának megfeleloen az informatikai biztonság területén is kiterjeszti a hagyományosan a technológiai termékekre fókuszáló muszaki konzultációs tevékenységét, és teljes biztonsági szolgáltatási portfóliót ajánl ügyfeleinek. Az ügyfél igényeinek megfeleloen a HP tanácsadói már a biztonsági stratégia és az annak megfelelo szabályzatok kidolgozásának fázisában segítséget tudnak nyújtani, majd a kockázatelemzéstol kezdve a komplex biztonsági megoldások tervezésén át a termékszintu implementációig a teljes biztonsági projektet végigkíséro konzultációs szolgáltatással állnak rendelkezésre.

A HP saját biztonsági termékei közül kiemelendok a legnagyobb (pénzügyi) üzleti kockázatokat csökkento Virtualvault (biztonságos web-szerver), WebEnforcer (a Windows NT környezet magasszintu biztonságához), illetve a digitális tanúsítványok kiadását és használatát támogató HP PKI megoldás.

Az informatikai biztonság üzleti kontextusba helyezése - Szolgáltatások az igényfelméréstol az üzembe helyezésig

Az informatikai biztonság területén az egyes cégek legnagyobb problémája, hogy nincs olyan világos, dokumentált keret, amelyhez az egyes biztonsági megoldások igazodnak. Ebben nyújtanak segítséget a HP Stratégiai biztonsági szolgáltatásai: biztonsági stratégia és a megfelelo biztonsági szabályzatok és eljárások kidolgozása, illetve ezek felülvizsgálata.

A különbözo üzleti területek prioritása nagyon eltéro lehet. Szintén különbözhetnek az egyes üzleti folyamatok a biztonsági fenyegetettség és sebezhetoség szempontjából. Ennek megfeleloen, annak megállapítása, hogy egy üzleti vállalkozás számára mely területek milyen mértéku üzleti kockázatot hordoznak az informatikai biztonság szempontjából, igen szerteágazó feladat lehet. E feladat professzionális megoldásához ajánl támogatást a HP Biztonsági kockázatkezelés szolgáltatása, amelynek különbözo szempontú vizsgálatai az alábbiakat foglaják magukban: teljes biztonsági audit, sebezhetoség felmérése, biztonsági kockázatelemzés, behatolás-védelem tesztelése.

Amennyiben már jól látható (pl. egy kockázatelemzés eredményeképpen), hogy az egyes üzleti területek és folyamatok biztonsági kockázati mértéke, a következo logikai lépés a megfelelo Biztonsági architektúra (komplex biztonsági megoldás) megtervezése. A fentiekbol következoen ez a szolgáltatás nemcsak a megfelelo biztonsági megoldás funkcionalitásának létrehozását segíti elo, hanem biztosítja azt is, hogy az ajánlott architektúra költséghatékony is legyen, azaz összhangban álljon a vele szemben álló biztonsági kockázat mértékével.

Egy adott komplex biztonsági architektúra elemei vagy az egyedi biztonsági termékek üzembehelyezését, integrálását, hangolását ajánlja fel a HP a Biztonsági termékek implementálása szolgáltatásának keretében.

A HP biztonsági termékei

Az elozoekben ismertetett biztonsági szolgáltatások nem korlátozódnak szükségszeruen csak HP-termékek alkalmazására. Ugyanakkor a HP törekszik arra is, hogy biztonsági termékeivel minél inkább lefedje a technológa által kielégítheto biztonsági követelményeket.

"Hagy ományos" biztonsági termékeknek tekinthetok a tuzfalak és VPN-megoldások, amelyek azonban lényegében megegyeznek az egyéb gyártók ekvivalens termékeivel. Egyedi, megkülönbözteto értékeket hordozó termékeket nyújt viszont a HP néhány olyan területen, ahol pl. a pénzügyi szektor legmagasabb biztonsági kockázatai is jelentkeznek:

A web-es üzleti tranzakciók (pl. internetes bankolás) legnagyobb kockázatát, a web-szerverek sebezhetoségének kihasználását veszi célba a HP teljesen egyedi Virtualvault terméke. A Virtualvault az alkalmazásokkal a web-szerveren keresztüli kommunikációt olyan szigorú szabályokhoz és ellenorzésekhez köti, hogy ezzel - feltéve, hogy maga az alkalmazás megfeleloen biztonságos - az alkalmazói adatokhoz a web-szerveren keresztüli illetéktelen felhasználásának kockázatát a minimálisra csökkenti. Használható a Virtualvault nem-Web-es alkalmazások front-end moduljaként is, de az igazi erosségét web-es környezetben használhatjuk ki.

A közelmúlt és a jelen "vírusos járványai" is világosan jelzik, hogy milyen nagy jelentosége van az NT/Windows 2000 operációs rendszerek biztonsági (vagy a biztonságot befolásoló) paramétereinek, beállításainak, javítókódjainak rendszeres felülvizsgálatának, automatikus beállításának illetve a változások detektálásának. Ezt a funkcionalitást nyújtja a HP WebEnforcer terméke.

Az elektronikus aláírásra vonatkozó törvény elfogadásával Magyarországon is megnyílt a lehetosége annak, hogy a közeljövoben egyre több területen megjenhessen a digitálisan aláírt dokumentumok használata, illetve a kapcsolódó digitális tanúsítványok használata tulajdonosának az általa birtokolt kulcsokkal és az általa alírt dokumentumokkal való hiteles összekapcsolására. A szükséges digitális tanúsítványok létrehozásához és kezeléséhez szükséges infrastruktúra kialakításához ad komplex megoldást a HP PKI (Public Key Infrastructure - Nyilvános Kulcsú Infrastruktúra) terméke - akár egy vállalat saját környezetének, akár egy Hitelesítés-szolgáltató infrastuktúrájának létrehozásához.

Bővebb információ:

Hídvégi Zoltán
kere skedelmi vezető

e-mail: zoltan_ hidvegi@hp.com

(X)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13