Prémium

Van válasz az alacsony kamatkörnyezetre (x)

Portfolio
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Raiffeisen Private Banking szolgáltatásaival két komoly szakmai díjat is kiérdemelt az idén. Áprilisban az EMEA Finance magazin a legjobb privátbanki szolgáltatónak választotta Magyarországon, majd júliusban a Blochamps Hungary is értékelte teljesítményét a hazai szakmai díjak átadóján. Itt a Raiffeisen Private Banking lett az év privátbanki szolgáltatója 2018-ban, emellett pedig három másik kategóriában is díjat kapott. Az üzletág vezetője Bálint Attila, aki egyben a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő vezérigazgatója is, a Private Banking üzletággal szorosan együttműködő alapkezelőt mutatta be nekünk.


Van válasz az alacsony kamatkörnyezetre
Bálint Attila: "A Raiffeisen Alapkezelő 1997-es alapításával Magyarország egyik leghosszabb ideje működő alapkezelője, így több mint 20 év szakmai tapasztalatával szolgálja befektetői vagyonmegőrzési és vagyongyarapítási céljait. Jelenleg 15 befektetési alapban 171 milliárd forintot meghaladó vagyont kezelünk, ezzel a hazai piac tízedik legnagyobb alapkezelője vagyunk, a nyilvános nyíltvégű értékpapíralapok piacán 3%-ot meghaladó piaci részesedéssel.
Termékpalettánk az alacsony kockázatú kamatozó eszközöket tartó kötvény alapoktól a vegyes, az abszolút hozamcélú alapokon át a részvény alapokig terjed, de megoldást nyújtunk árupiaci és ingatlan befektetést kereső ügyfelek részére is. Alapjaink elismertségét nem csak a befektetők, hanem számos nívós nemzetközi és hazai szakmai díj elnyerése is visszaigazolja. Az elmúlt időszak elismerései közül kiemelkednek a Privatbankar.hu "Klasszis díj" különböző kategóriáiban elért dobogós, köztük több első helyezés is, amelyeket alapjaink teljesítményével érdemeltünk ki."

Az Alapkezelő termékfejlesztési és vagyonkezelési folyamatait aktívan segíti Ausztria egyik vezető alapkezelője, a nemzetközi Raiffeisen Csoport legnagyobb vagyonkezelője, a bécsi székhelyű Raiffeisen Capital Management, így nemzetközi befektetési döntéseiket mintegy 60 professzionális szakembert tömörítő alapkezelői csapat és 40 elemző, illetve a mögöttük álló évtizedes szakmai tapasztalat segíti.

A budapesti központban jelenleg 2 portfólió menedzser végzi az alapok kezelését, Pekár Dávid a részvény, míg Lencsés Gyula a kötvény típusú eszközöket allokálva a portfóliókba. Munkájukat saját elemző és kockázatkezelő kolléga segíti.



Van válasz az alacsony kamatkörnyezetre
Lencsés Gyula:"Befektetési politikánk sarokpontja a szigorú kockázatmenedzsment, aminek köszönhetően befektetőink pontosan, számszerűsítve ismerhetik meg alapjaink kockázatosságát és így tudják kiválasztani a pénzügyi céljaik megvalósításához legalkalmasabb befektetést."







Van válasz az alacsony kamatkörnyezetre
Pekár Dávid:"A jelenlegi alacsony kamatkörnyezetre a válaszunk az aktívan kezelt vegyes alapcsaládunk - a Raiffeisen Megoldás Alapok, amelyeken keresztül befektetőink egy jól diverzifikált, a mögöttes eszközök széles palettáját lefedő portfólió teljesítményéből részesedhetnek, mindezt szigorúan ellenőrzött kockázati limitek mellett. Az alapcsalád 3 alapból áll, amelyek közel azonos allokációs politikát követnek, a kockázati szintjükben térnek el egymástól. Emelkedő kockázati sorrendben ezek a Megoldás Start, Megoldás Plusz és Megoldás Pro Alapok. Mindegyik alap elérhető eurós és dolláros denominációban is, így az említett devizákban megtakarító ügyfelek is részesedhetnek az alapok alapja struktúra és a széles eszközpaletta nyújtotta diverzifikációs előnyökből. Az alapok különlegessége, hogy már a legalacsonyabb kockázattal bíró alapban is markáns súllyal szerepel a saját, többszörösen díjazott ingatlan alapunk, illetve az elmúlt évek sikertermékeinek számító abszolút hozamcélú alapok. A termékcsalád sikerét jelzi, hogy október végi adatok szerint 2017 februári indulása óta az alapokban összesen 43 milliárd forintot meghaladó vagyont kezelünk."

Az értékesítési tevékenységünk fókuszában lévő vegyes alapok mellett a magasabb kockázati étvággyal bíró befektetők portfolióit nyersanyag alappal (Raiffeisen Nyersanyag Alap), illetve különböző piacokon befektető részvény alapokkal (Raiffeisen Részvény Alap, Raiffeisen Nemzetközi Részvény Alap) tudjuk színesíteni. Ennek köszönhetően portfolió menedzsereink a tőkepiacok valamennyi szegmensében (kamatozó eszközök, részvények, árupiaci eszközök, származtatott eszközök, devizák) keresik a befektetési lehetőségeket, illetve befektetési ötleteiket 2 abszolút hozamcélú alapunkban is megvalósíthatják, amelyek a hazai piacon egyedülálló módon, prudens, szigorúan ellenőrzött kockázati limitek mellett működnek. Ezenfelül a hazai piac legnépszerűbb abszolút hozam alapjaiból álló alapok alapja konstrukciónk, a Raiffeisen Private Banking Pannonia is befektetőink rendelkezésére áll.

Alapjaink sikerét az elmúlt évek nemzetközi és hazai szakmai díjai is fémjelzik: Nemzetközi szakmai díjak EMEA Finance Europe Banking Awards 2017- Best Product Lunch - Raiffeisen Solution Funds, Hungary Raiffeisen Bank International Best Asset Management Company 2016 Awards - The Most Succesful Product Lunch - Raiffesien Solution Funds, Hungary Privatbankar.hu Klasszis Díjak I. helyezés Az Év Legjobb Ingatlan Alapja 2018 (1. helyezés) Az Év Legjobb Ingatlan Alapja 2017 (1. helyezés) Az Év Legjobb Ingatlan Alapja 2016 (1. helyezés) Az Év Legjobb Globális Részvény Alapja 2017 (1. helyezés) Az Év Legjobb Rövid Lejáratú Kötvény Alapja 2015 (1. helyezés)

(x)
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01