Előfizetői tartalom

A láthatatlan szuperfegyver, amivel megsemmisítettek egy nukleáris létesítményt

2010-ben fény derült a történelem egyik legdrágább és legszofisztikáltabb pusztító vírusára. Egy olyan digitális fegyverre, amely képes volt egy nukleáris létesítményt úgy tönkretenni, hogy a jelenlévő mérnökök csak értetlenül néztek. Ez volt a Stuxnet, amely az iráni atomprogramot vette célba. A támadás mögött feltehetően az USA és Izrael állt, noha ezt ők sosem ismerték el hivatalosan. A kiberháborúzás egy létező jelenség, amely egyre inkább részévé válhat a modern életünknek. Az ilyen jellegű akciók már ma is nagyon komoly fizikai pusztításra képesek, méghozzá olyan módon, hogy az elkövetők kiléte a homályban maradhat.

Eljött a kiberháborúk koraAmikor internetes vírusról hall az ember, először általában csak egy idegesítő kis problémára gondol. Olyasmire, amitől mondjuk újra kell telepítenie a számítógépét, de a fizikai életre is kiható fegyverre még a legvadabb álmaiban sem. Az ilyesmiről az embereknek ma leginkább csak a sci-fi és akciófilm-jelenetek jutnak az eszükbe, de eljött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés