A japánok imádják a magyar mangalicát

agrarszektor.hu
Japánban keresett a magyar mangalica, de a méz- és a meggyexport is növekedhet. Bár Japán Magyarország legfontosabb kereskedelmi partnere az Európai Unión kívüli országok között, a 126 millió eurós tavalyi agrárexport csak töredékét tett ki a 8 milliárd euró körüli teljes magyar agrárkivitelnek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az agrárkapcsolatok további bővítéséről tárgyalt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Taniai Maszaakival japán mezőgazdasági államminiszterrel a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK), ahol Japán a partnerország. Ma Japán számít az Európai Unión kívüli országok között Magyarország legfontosabb partnerének. Az oda irányuló magyar agrárexport értéke tavaly 126 millió euró (mintegy 38 milliárd forint) volt, bár így is csak töredékét tette ki a 8 milliárd euró körüli teljes magyar agrárkivitelnek.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) közleménye szerint a magyar-japán egyeztetéseken az állategészségügyi kérdésekről és a kétoldalú mezőgazdasági kereskedelmi kapcsolatok élénkítéséről volt szó. Fazekas Sándor ígéretet tett arra, hogy a szigetországból származó termékekkel kapcsolatos korlátozás feloldását Magyarország támogatja.

Japán az idén az elsők között oldotta fel a magyar madárinfluenza miatti elrendelt kereskedelmi zárlatot. A mangalicahús Japánban  keresett, emellett a hazai méz és meggyexport növelésének lehetőségeit is megvizsgálják - áll a közleményben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02