Fazekas 50 ezer új álláshelyet ígért a mezőgazdaságban

agrarszektor.hu
Az elkövetkező tíz évben ötvenezer új álláshely jöhet létre a magyar mezőgazdaságban az agrárminiszter szerint. Tény, hogy 2010-hez képest máris 30%-kal többen dolgoznak az ágazatban.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A földművelésügyi miniszter egy gazdafórumon mondta ezt tegnap, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén. Fazekas Sándor emlékeztetett, a hazai agrárium az elmúlt években mintegy másfélszeresére növelte kibocsátását, előbbre lépett a beruházások és gépesítés területén, illetve előnyére alakult át a birtokszerkezet is - adta hírül az MTI.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

A miniszter kifejtette: ha a mezőgazdaságban többféle terméket, magasabb feldolgozottsági szinten, munkaigényes kultúrában honosítunk meg, akkor a foglalkoztatottság is emelkedni fog. Jelenleg több területen néhány szakmában már munkaerőhiányról kell beszélni - tette hozzá.

EZ IS ÉRDEKELHET
Az adatok szerint a legnagyobb munkahely-bővülés az egyéni gazdaságoknál, és a kisméretű gazdasági szervezeteknél ment végbe. 2010 óta 30%-kal nőtt a foglalkoztatás a mezőgazdaságban, a hazai élelmiszeripari cégek például 2017-ben 22 ezer munkavállalóval többet foglalkoztattak, mint a korábbi években (2010-hez viszonyítva mintegy 14%-kal több munkavállalót - agrárszektor.hu).

 

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03