Honnan jöhet a pénz? - Lépnek a lízingcégek is

MTI
A lízingcégek is bekapcsolódhatnak az agrárberuházások finanszírozásába a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban. Fogyasztóvédelmi szempontból a lízingnél a legtöbb panasz az ügyféltájékoztatás problémái, a panaszkezelés és a forintosításkor alkalmazott elszámolás miatt érkezik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban évi 628 milliárd forint jut a mezőgazdaság támogatására, ennek 80 százaléka a beruházásokra, amelyek finanszírozásába a lízingcégek is bekapcsolódhatnak - mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetségének kecskeméti konferenciáján. A beruházások támogatásánál előnyt élveznek a kis- és középvállalkozások (kkv), a támogatás átlagos intenzitása 50 százalék, de Pest megyében a beruházások 40 százalékára jár csak támogatás - tette hozzá az államtitkár.

 

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2015: két nap, 60 előadó, 700 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A beruházási támogatásokra szóló pályázatokat a következő hónapokban kiírják, a jövő év közepéig valamennyi megjelenik. Ezek 24 hónapig lesznek nyitva, feltéve, hogy nem fogy el korábban az erre szánt pénz. Az államtitkár példaként kiemelte, hogy a piaci agrárbiztosítások 65 százalékára jár majd támogatás. Az állattenyésztési beruházásokra 75 milliárd forint jut. A kertészek is hasonló nagyságrendű támogatásokra pályázhatnak, amelyből 10 milliárd forint a gépbeszerzés összege. Az állattenyésztés és a kertészet azért kiemelt ágazat, mivel ott a beruházások után is szükség lesz kézi munkára, vagyis a fejlesztések nem veszélyeztetik a munkahelyeket - jelezte az államtitkár.

Harangi Sándor, a Magyar Nemzeti Bank hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások felügyeleti igazgatója szerint a hitelezésből 4,3 százalékkal részesednek a lízingcégek. Ez koncentrált piac, 14 pénzügyi vállalkozás adja a forgalom 80 százalékát. Az igazgató a fogyasztóvédelemre kitérve elmondta, hogy a lízing területén a legtöbb panasz az ügyféltájékoztatás problémái, a panaszkezelés és a forintosításkor alkalmazott elszámolás miatt érkezik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?