Jövőre 50 százalékkal nőnek a tanyafejlesztési források

agrarszektor.hu
A 800 millió forintos keretből idén csaknem 300 pályázó nyert támogatást a tanyafejlesztési programban, amelynek keretét a tervek szerint 2018-tól 1,2 milliárd forintra emelik. A nyertes pályázóknak 2018. április 30-ig kell teljesíteniük vállalásaikat, a legnépszerűbb terület a támogatások között a tanyagazdaságok fejlesztése volt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2010 és 2018 között - a két legutóbbi kormányzati ciklusban - tanyafejlesztésre összesen 16,3 milliárd forint állt rendelkezésre - mondta sajtótájékoztatóján Fezakas Sándor földművelésügyi miniszter. A tanyafejlesztési programban idén 291 pályázó nyerte el a mintegy 800 millió forintos keretet. A tanyafejlesztésre fordítható összeg 2018-ban 50 százalékkal nő, és 1,2 milliárd forintra emelkedik majd. Eddig a tárca 1145 tanyai egyedi gazdaság fejlesztését tudta finanszírozni.

A 16,3 milliárd forintos forrás két fő elemet tartalmaz. Az egyik a tárca által gondozott tanyafejlesztési program - ami több részből áll -, a másik pedig a program eddigi tapasztalatai alapján kidolgozott villamosítási és vízellátási vidékfejlesztési tanyaprogram, amelyben 8 milliárd forintos keretre lehet pályázni.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!

A nyertes pályázóknak vállalásaikat 2018. április 30-ig kell teljesíteniük, a beruházásokat eddig kell befejezni.

A pályázatot összehangolták a Vidékfejlesztési programmal, mert párhuzamos támogatások nem működhetnek. A magyar tanyákat az Országgyűlés határozata alapján az idei évtől kiemelt nemzeti örökségként kell kezelni, mivel azok hungarikumok - közölte V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára.

A tanyagazdaságok fejlesztésére 142 pályázó kapott támogatást, ez volt a legnépszerűbb terület. Saját tanyájának felújítására 31 pályázónak nyílik alkalma, olyanoknak, akik agrártevékenységet nem folytatnak. A másik népszerű terület a tanyagondnoki szolgálatok támogatása volt, itt 32 támogatott pályázat volt az idén. De pályázni lehetett még nyitott tanyagazdaságok kialakítására, vagy a tanyai idegenforgalmat szolgáló tevékenységek fejlesztésére és közösségi terek kialakítására is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?