Madárinfluenza: mostantól szigorú ellenőrzések a baromfitartóknál

agrarszektor.hu
Átfogó járványvédelmi ellenőrzéseket indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a baromfitartóknál. A hatósági vizsgálatok célja a madárinfluenza megelőzése, amelynek felbukkanására az őszi-téli vadmadárvonulások idején ismét nagyobb az esély. Az akciót a Baromfi Termék Tanács (BTT) kezdeményezte.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egységes és szigorú hatósági ellenőrzésekre számíthatnak a baromfitartók a madárinfluenza-járvány ismételt kitörésének megelőzése érdekében - áll a Nébih közleményében, A hivatal a leginkább veszélyeztetett megyékben - elsősorban Bács-Kiskunban, Békésben és Csongrádban - méri fel a baromfiágazat járványügyi készültségét a BTT kezdeményezésére.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 

A vírus ismételt felbukkanására számítani kell az őszi-téli vadmadárvonulások időszakában, de a kórokozó megjelenésének kockázatát jelentősen csökkenteni lehet a célzott járványvédelmi intézkedések szigorú betartásával. A helyszíni ellenőrzések főként a telepítési sűrűségre és létszámengedélyekre, a beléptetésre, a telepi zártságra, a zárt takarmánytárolásra, a zárt helyen megvalósított etetésre és itatásra, illetve az állatok és a takarmányok nyomon követhetőségére irányulnak.

A tavalyi, magas patogenitású madárinfluenza-járvány több mint 11 milliárd forint közvetlen kárt okozott a hazai baromfiágazatnak. Noha az őszi hatósági audit elsődlegesen a figyelemfelhívásra, az állattartók előzetes felkészítésére és támogatására irányul, a legfontosabb járványvédelmi előírásokat megsértő baromfitermelők szankciókra is számíthatnak - áll a Nébih közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?