Meglépte a Fundamenta: ilyen akció is rég volt Magyarországon

2018. április 18. 11:30

A mai naptól új akciót indít a legnagyobb hazai lakás-takarékpénztár - értesült a Pénzcentrum. Az akció lényege, hogy a 8 és 10 évre kötött szerződések esetén az ügyfelek megháromszorozhatják egyhavi megtakarításukat.

Április 18-tól akciósan köthetünk új lakás-előtakarékossági szerződést a Fundamentánál - értesült a Pénzcentrum. Az akciót az olyan új, 8 vagy 10 éves futamidőre kötött szerződések esetén vehetjük igénybe, melyeknél a havi megtakarítási összeg legalább 19 900 forint. Ezen szerződéseknél 40 ezer forintos bónuszra vagyunk jogosultak a 8 éves, illetve 39 994 forintos bónuszra a 10 éves megtakarítások esetében. 80 ezer forint is ütheti a markunkat, amennyiben a 40 ezer forintos betétet választjuk ugyanezekre a futamidőkre. Az akcióban társasházak is részt vehetnek.

A takarékpénztár a bónusz összegét egyszer írja jóvá a szerződés kiutalásakor, mint a megtakarítás részét. Ennek megfelelően a megtakarítás bónusszal növelt lakáscélú felhasználását is igazolni kell. A felvehető hitel mértékét a bónusz összegével csökkentik, feltéve persze, hogy lakáshitelt is igénylünk a megtakarításunk mellé. A kiutalást megelőzően a bónusz összegét elkülönítve kezelik, arra sem állami támogatás, sem betéti kamat nem jár.

{{BANK360BANNER_LTP}}
A Fundamenta akcióját felfoghatjuk egyfajta számlanyitási kedvezménynek is. A szerződéses összeg 1 százalékát meg kell fizetnünk, ami havi 20 000 forintos betét mellett 76 500 forintot jelent, ha 10 évig teszünk félre. Amennyiben kitartunk a szerződés végéig és jóváírják a bónuszt, 40 000 forintot kapunk vissza az akcióval. A lakástakarékunk hozama ezzel még magasabb lesz, hiszen a 4,23 százalékos EBKM helyett 4,46 százalékra számíthatunk. Ráadásul a 30 százalékos állami támogatást is hosszú időre rögzítettük, ha a jövőben esetleg csökkentené azt a döntéshozó"

 - mondta el Turmezey Tamás, a Bank360 szakértője, aki szerint érdemes most LTP-t kötni, ha egyébként is gyűjtenénk lakáscélra.

Milyen ajánlatokat találhatunk még?

A Pénzcentrum kalkulátorával néhány kattintást követően könnyedén összehasonlíthatjuk a négy lakás-takarékpénztár ajánlatait: láthatjuk, hogy mekkora összeget tudunk felhalmozni, illetve mennyi hitelt vehetünk fel.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az alábbi példában 20 ezer forintos megtakarítási összeggel és 10 éves megtakarítási idővel számoltunk, valamint jelzáloghitelt is szeretnénk igényelni. A következő ajánlatok közül válogathatunk jelenleg:

  • Aegon: 7,6 millió forintos szerződéses összeg mellett 3 135 875 forintot takaríthatunk meg a 10 év alatt. A hitel THM-je 6,70 százalék.
  • Erste: Az ugyancsak 7,6 milliós szerződéses összeg mellett a 10 év alatt megtakarítunk 3 135 660 forintot, míg a felvett hitelünk THM-je 7,32 százalék.
  • Fundamenta: A 7,65 milliós szerződéses összeg mellett 3 135 777 forintot takaríthatunk meg. Bár a megtakarított összeg gyakorlatilag megegyezik a több ajánlatéval, a felvett hitel THM-je jóval kedvezőbb a többinél: mindössze 3,76 százalék.
  • OTP: Az OTP-nél valamelyest kisebb, csupán 7,5 milliós a szerződéses összeg. A megtakarított összeg itt is hasonló, 3 135 000 forint. A hitel THM-je 7,40 százalék.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm