Mobiltelefonnal is lemérhető, hogyan híznak a marhák

agrarszektor.hu
Digitális szarvasmarha-mérleget fejlesztett ki és dob piacra egy magyar cég. Az offline is működő mobiltelefonos alkalmazás egy fotó alapján is meghatározza a testtömeget.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Offline is működő, digitális szarvasmarha-mérleget fejlesztett ki egy magyar vállalat. Az Agroninja fejlesztőcég alkalmazása a távolságmérő szenzorokhoz hasonló elven működik, és az állatokról készült fénykép alapján állapítja meg a testtömeget mozgó, vagy részben takart helyzetben is. A húsmarhák súlyának, fajtájának, nemének, életkorának és alkati adottságának figyelembe vételével 95 százalékos pontossággal határozhatja meg a súlyt rövid idő (egy percnyi időtartam) alatt, amelyet ENAR azonosítóval együtt rögzít és továbbküld - írja közleményében a társaság. 

A mobiltelefonra letölthető alkalmazással az állatokat akár a legelőn is meg lehet mérni, így nem kell azokat hídmérlegre hajtani. Az új eljárás Android 5.1+ rendszereken fut, és a bejelentkezést, a mérést és az eredmények rögzítését online kapcsolat nélkül is el lehet végezni. A magyar startup az idei AGROmashEXPO kiállítói között is szerepel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?