Októbertől több mint 200 milliárdot szórnak ki a gazdáknak

Hetven százalékos támogatási előleget kaphatnak több mezőgazdasági jogcímnél október közepétől a gazdálkodók. A tervezett összeg eléri a 208 milliárd forintot.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az idén is fizetnek október közepétől támogatási előleget a gazdálkodóknak - jelentette be Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK). Tájékoztatása szerint a kormány az érintett jogcímeknél 70 százalékos kifizetést tervez.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 

Az Európai Unió lehetővé teszi, hogy a tagállamok október közepétől támogatási előlegeket utaljanak ki a gazdáknak. Az idei előlegfizetés tervezett összege 208 milliárd forint, szemben a tavalyi 182,2 milliárddal - közölte az államtitkár.

Korábban a kifizetéseket végző Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felügyelete az agrártárcához tartozott, de a kormány tavaly az MVH-t előbb a Miniszterelnökséghez helyezte, majd idén január elsejétől jogutódlással megszüntette. Azóta a kifizető ügynökségi feladatokat a Magyar Államkincstár látja el, amely a nemzetgazdasági miniszter irányítása alatt áll.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?