Rengeteg csemegekukoricát dolgoz fel a Bonduelle

agrarszektor.hu
Várhatóan 52-54 ezer tonna csemegekukoricát dolgoz fel az idén a fagyasztott és konzerv zöldségeket gyártó békéscsabai Bonduelle gyár. A Magyarországon gyártott termékek 97-98 százalékát exportálja a Bonduelle.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A békéscsabai gyár Békés megyéből mintegy 3000 hektárról vásárol fel csemegekukoricát, emellett Hajdú-Biharból és Csongrádból - a gyár 100 kilométeres körzetéből - körülbelül 1500 hektárról. Az 52-54 ezer tonnás várható csemegekukorica-feldolgozással az elmúlt tíz év egyik legnagyobb termelési terve teljesülhet Méhész András igazgató szerint.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 

A kiskereskedelmi eladások 3-4 százalékkal nőnek Nyugat-Európában és Magyarországon is, a nagyeladók (diszkontok és hipermarketek) is évente 3-4 százalékkal bővülnek, ezt az ütemet a termelésnek is követnie kell - tette hozzá az MTI-nek az igazgató. Egy évre kötnek szerződést a gazdákkal, és a felvásárlási árakat év végén előre rögzítik.

A 20 hektáron elterülő, mintegy 40 ezer négyzetméteres békéscsabai gyárban évente mintegy 150 millió, félkilós kiszerelésű konzervet gyártanak, 50 fajta, különböző receptúra alapján készülő késztermékük van. Az üzemnek két fő terméke a félkilós kiszerelésű zöldborsó-, valamint a csemegekukorica-konzerv. A hazai piacon a gyártott mennyiség 2-3 százalékát értékesítik, 97-98 százaléka az exportpiacokra, főként Franciaországba, Lengyelországba és Németországba kerül.

A békéscsabai gyárban százhuszonöten dolgoznak, szezonban további 180 embert foglalkoztatnak. A beszállítókkal együtt közel 1500 embernek adnak munkát. A Bonduelle-nek Magyarországon a békési megyeszékhely mellett Nagykőrösön és Nyírszőlősön vannak még egységei.

A Bonduelle Central Europe Kft. a 2016-os üzleti évben 42,5 milliárd forintos árbevételt ért el, nyeresége 1,5 milliárd forint körül alakult. Az árbevétel körülbelül 40 százaléka keletkezik Békéscsabán. Az 1853-as francia alapítású családi vállalkozás több mint 25 éve van jelen Magyarországon, és mintegy 1000 embert foglalkoztat az országban található három gyárban és egy budapesti irodában. A nemzetközi Bonduelle csoportnak 57 gyára van, 128 000 hektáron termesztett zöldségeit száz országban értékesítik különböző márkanevek alatt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?