16 °C Budapest

Soha ne rakd a hűtőbe a csemege uborkát: ezt jobb, ha tudod

2017. december 13. 14:37

A hűtőszekrény nagy segítség abban, hogy az ételeink hosszabb ideig megőrizzék a minőségüket. Vannak azonban olyan élelmiszerek is, amelyeknél épp az ellenkező hatást érjük el azzal, ha hűtőszekrényben tároljuk. Mutatjuk a listát.

Természetesen szeretnénk minél tovább megőrizni az élelmiszerek minőségét, és ezért gyakran olyan ételeket is a hűtőbe teszünk, amit valójában nem lenne szabad. Vannak olyan élelmiszerek, amelyekre kimondottan rossz hatással van a hűtés.

1. banán

Sokkal jobban megőrzi tápanyagtartalmát, ha nem tesszük a hűtőbe a banánt. Lelassul ugyan az érési folyamat a hűtőben, de a nedvesség és a sötét rothadási folyamatot indít el.

2. krumpli

A krumplit száraz, hűvös, sötét helyen kell tárolni. A hűtőben azonban a krumpliban lévő keményítő gyorsabban cukorrá alakul, és gyorsan megromlik. A legjobb, ha a kamra egyik sötét zugában tároljuk jól szellőző dobozban.

3. hagyma

A hagyma megpuhul és megpenészedik a hűtőben. Persze más a helyzet, ha már megpucoltad, akkor ugyanis kimondottan azt javasolják, hogy műanyag zacskóban tegyük a hűtőbe, de csak legfeljebb néhány napig tároljuk.

4. fokhagyma

Megpuhul és megpenészedik a fokhagyma a hűtőben, csakúgy, mint a vöröshagyma. Annyi a különbség a kettő között, hogy a fokhagyma még ki is hajt.

5. kenyér

Semmi nem szárítja gyorsabban a kenyeret, mint a hűtőszekrény. Igaz tovább eláll, de kemény lesz és rágós.

6. kávé

Száraz, hűvös és sötét helyen kell tárolni a kávét ahhoz, hogy megőrizze az ízét és a hatását. Az is fontos, hogy légmentesen zárható edénybe tegyük felbontás után. Hűtőszekrényben legfeljebb 1 hónapig tárolható, utána garantáltan megváltozik az íze.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

7. paradicsom

Teljesen elveszíti az ízét a paradicsom a hűtőben, ráadásul a hideg levegő megállítja az érésben is.

8. méz

Ha megfelelően tárolod a mézet, nagyon sokáig megőrzi a minőségét, ezért valójában nincs szükség a hűtőre. Ha mégis úgy döntesz, hogy inkább beteszed a frigóba, akkor számíthatsz rá, hogy rövid idő alatt kikristályosodik benne a cukor.

9. olívaolaj

Vajszerű állaga lehet az olívaolajnak, ha rosszul tárolod, koncentráltabb és keményebb lesz. Sötét, hűvös helyen tárold, de semmiképp se tedd a hűtőbe.

10. csemege uborka

A savanyítás már önmagában egy tartósítási folyamat, ráadásul a boltban vásárolt termékekbe tartósítószert is tesznek. Éppen ezért semmi szükség rá, hogy hűtőbe tegyük.

Jól jönne 500 ezer forint?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb finanszírozási ajánlatokat. Ha vállalod, hogy a jövedelmedet az adott bankhoz utalod, akkor 500 ezer forintot 60 hónapra a Sberbanknál 10,97 százalékos THM-mel, 10 736 forint havi törlesztő mellett vehetsz fel. A CIB Banknál a THM 11,73 százalék, a törlesztő pedig csak egy kicsit magasabb, 10 907 forint, az MKB Banknál a törlesztőrészlet 10 617 forint (THM: 12,46%), de itt számolnod kell 5 000 forint kezdeti költséggel. A K&H-nál nincs kezdeti költség, a törlesztő pedig 10 621 forint (THM: 12,54%), Az Ersténél és a Cetelemnél ehhez képest több mint ezer forinttal magasabb a törlesztő, 11 892 forint, ami a THM-ükben is meglátszik (17,47%). Az árverseny negatív győztese pedig a Budapest Bank, a havi törlesztő 12 918 forint, és náluk már a THM is 20 százalék fölé csúszik (20,5%).

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm