Változik az éghajlat, másként terem a kukorica

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást kötött a Syngenta Magyarország Kft. és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TTT). A megállapodás révén a Syngenta a TTT kiemelt pártoló tagjává vált.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A kiemelt pártoló tagságról szóló megállapodást Matthew Pickard, a Syngenta Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Mélykuti Tibor, a TTT elnöke írta alá - derül ki a terméktanács közleményéből. Magyarországon a tejtermelés önköltségének 45-55 százalékát a takarmányköltségek teszik ki, ezért a felek szerint egyre fontosabbá válik a megfelelő takarmánygazdálkodás. A kukorica (és a silókukorica) az időjárás változékonyságának kitett, biológiailag is nagy vízigényű növény, emiatt az egyre gyakoribbá váló aszályos években fellépő vízhiány érzékenyen érinti a hazai öntözés nélküli kukoricatermesztést.

A megállapodás aláírói szerint arra kell törekedni, hogy a kukorica a megváltozott körülmények ellenére is gazdaságosan legyen termeszthető Magyarországon. Figyelembe kell venni azt is, hogy az éghajlatváltozás hatására emelkedik az átlaghőmérséklet, illetve egyre gyakrabban jelentkeznek időjárási szélsőségek - áll a közleményben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?