Milyen tervei vannak a Waberer’s-nek?

2017.06.19

Miként vált a magyarországi Waberer’s International Zrt. Európa egyik legnagyobb nemzetközi fuvarozó vállalatává? Hogyan tudja fenntartani versenyképességét a több mint 3600 kamionból álló jármûparkkal és több mint 6800 munkatárssal rendelkezõ szállítmányozási cég? Hogyan tud a Waberer’s még tovább növekedni, milyen lehetőségek állnak a társaság előtt és melyek a legfontosabb kihívások? A következő Portfolio Klub eseményen nyomába eredünk annak, hogy milyen tényezők állnak a Waberer's eddigi sikerei mögött.  17.30-TÓL VÁRJUK SZERETETTEL ÚJ HELYSZÍNEN, A LARUS RENDEZVÉNYKÖZPONTBAN! (1124 Budapest, Csörsz utca 18/B) A rendezvény időtartama alatt folyamatos kávé-, szörp, üdítő kínálattal, sós és édes aprósütemény bekészítés várja vendégeinket

Tovább...

Meddig mennek még az árak?

2017.04.24

Élénken él még a 2008-as válság és annak sokkoló hatása a legtöbbünkben, amit egyesek már újra emlegetnek látva a hazai lakáspiac elmúlt években produkált valóban meredek szárnyalását. „Úgyis bedőlnek az árak”, „Nem éri meg ennyiért lakást venni”, stb. hallhatók beszélgetésekben és olvashatóak kommentekben. De a helyzet ennél bonyolultabb, hogy ki tudjunk mondani általános igazságokat. A társadalmi, lokációs, munkaerőpiaci és egyéb különbségek azok, amik megkülönböztetik az egyes alpiacokat egymástól. A Portfolio következő befektetői klubján ezekre a különbségekre és a leendő lakásvásárlókat és befektetőket érdeklő legfontosabb kérdésekre keressük a választ a meghívott szakértőkkel.

Tovább...

Mindent a lakásvásárlásról!

2017.03.25

A LAKÁS 2017 egy lakossági KIÁLLÍTÁS és VÁSÁR, ahol minden a lakáskeresőkről és a lakáskeresőknek szól majd. Új és használt lakások, telkek, projektek, hitel, biztosítás, felújítás - minden egy helyen. Látogatóként várjuk a Millenárisra azokat, akik új vagy használt lakást akarnak venni vagy eladni, lakást akarnak bérelni vagy bérbe adni, hitel felvételén gondolkoznak, felújítani, modernizálni szeretnének, komplett szolgáltatást és teljes körű tájékoztatást szeretnének kapni a lakásvétel vagy eladás menetéről. A belépés díjmentes!

Tovább...

Itt van Trump! Mibe fektessünk 2017-ben?

2017.03.06

Donald Trump megválasztása óta eltelt időszak valóságos szárnyalást hozott a részvénypiacok számára, habár kézzel fogható intézkedéseket még nem tett. De mégis mire számíthatunk gazdaságpolitikájában és kereskedelmi politikájában? Mit fog lépni az amerikai jegybank? Mindezek alapján milyen irány várható a tőkepiacokon? Meghívott szakértőinkkel ezeket a kérdéseket válaszoljuk meg a következő befektető klubunkon.  

Tovább...

Mit hoz az új amerikai elnök?

2016.11.28

    A 2016-os év egyik legfontosabb eseménye az amerikai elnökválasztás, amely Donald Trump győzelmével óriási meglepetést okozott. Ezért a Portfolio a meghívott szakértők segítségével azt mutatja be, hogy mit hozhat az új, republikánus elnök a kelet-európai régió és ezen belül Magyarország számára, milyen lehet az EU-USA viszonya ezek után és egyáltalán mire készülhetünk a főbb piacokon?   

Tovább...

A gyűjtő

2016.11.07

Egyedülálló és izgalmas területre kalauzoljuk az érdeklődőket a következő befektetői klubon. A műtárgypiacról, a műtárgypiaci befektetési lehetőségekről, kockázatokról lesz szó. A résztvevők első kézből, vagyis galériatulajdonostól, műgyűjtőktől, tanácsadótól, igazságügyi szakértőtől kapnak információt arról, hogyan érdemes belevágni a gyűjtésbe, mire kell figyelni.   

Tovább...

Véget ért a boom?

2016.10.26

Az elmúlt hónapokban látványos áremelkedést láthattunk a hazai lakáspiacon. De hol vannak még lehetőségek? Mikor éri meg vásárolni bérlés helyett? Mekkora hozamot érhetünk el lakáskiadással? A Portfolio a következő befektetői klubján ezekre az aktuális kérdésekre adja meg a választ, meghívott előadóink közreműködésével.   

Tovább...

Smart Energy - Minden, amit tudni kell az...

2016.10.05

Részvénykibocsátást indít az alternatív energiában utazó Alteo. Az új részvények értékesítéséből bevont összegből konkrét projekteket kíván finanszírozni a társaság. A papírok nyilvános forgalomba hozatala ma kezdődik és legkésőbb október 17-ig tart. Annak érdekében, hogy a Portfolio-t olvasó, részvényjegyzés iránt érdeklődő magánbefektetők megalapozott minden kérdésükre választ kapjanak, a Portfolio önálló befektetői klubot szentel a részvénykibocsátásnak.  

Tovább...

Forró ősz előtt a piacok

2016.09.26

  Az Egyesült Államokban érik az újabb kamatemelés, közben Európában a Brexit-szavazás és a menekültválság politikai hatásait emésztik a piacok, Japánban pedig hatástalannak tűnik az újabb mennyiségi lazítás. Mindezek fényében vajon meddig maradhat fent a nulla kamatkörnyezet? Milyen piacokra érdemes ilyenkor tekinteni? Megtáltosodik az amerikai dollár? 

Tovább...

Mindent a lakásvásárlásról!

2016.09.16 - 2016.09.17

A LAKÁS 2016 egy lakossági KIÁLLÍTÁS és VÁSÁR, ahol minden a lakáskeresőkről és a lakáskeresőknek szól majd. Új és használt lakások, telkek, projektek, hitel, biztosítás, felújítás - minden egy helyen. Látogatóként várjuk a Millenárisra azokat, akik új vagy használt lakást akarnak venni vagy eladni, lakást akarnak bérelni vagy bérbe adni, hitel felvételén gondolkoznak, felújítani, modernizálni szeretnének, komplett szolgáltatást és teljes körű tájékoztatást szeretnének kapni a lakásvétel vagy eladás menetéről. A belépés díjmentes!

Tovább...

Robog a magyar tőzsde

2016.05.23

Kiválóan teljesített idén eddig a magyar tőzsde, alig akad párja Európában. Ezért a következő Portfolio befektetői klubon annak járunk utána a CIB Bank szakmai támogatásával, hogy milyen tényezők állnak a szárnyalás mögött, és milyen jövő vár a legnagyobb magyar részvényekre.

Tovább...

Új lakások, CSOK, hitel - Mindent a lakásvásárlásról!

2016.05.06 - 2016.05.07

A LAKÁS 2016 egy lakossági KIÁLLÍTÁS és VÁSÁR, ahol minden a lakáskeresőkről és a lakáskeresőknek szól majd. Új és használt lakások, telkek, projektek, hitel, biztosítás, felújítás - minden egy helyen. Látogatóként várjuk a Millenárisra azokat, akik új vagy használt lakást akarnak venni vagy eladni, lakást akarnak bérelni vagy bérbe adni, hitel felvételén gondolkoznak, felújítani, modernizálni szeretnének, komplett szolgáltatást és teljes körű tájékoztatást szeretnének kapni a lakásvétel vagy eladás menetéről. A belépés díjmentes.

Tovább...

CSOK a gyakorlatban: minden segítség egy helyen -...

2016.04.11

CSOK: mutatjuk a buktatókat – milliós a tét Személyes tanácsadással és előadásokkal segítünk átlátni a változásokat. Vannak, akik azt hiszik, hogy már mindent tudnak az új CSOK-ról. Vannak, akik úgy érzik, nincs már számukra tisztázatlan kérdés. És vannak, akik biztosak abban, hogy megkapják a 10+10 milliót. Pedig rengeteg olyan apró részlet van, amelyekkel kapcsolatban tévhitek élnek az emberek fejében: ilynek a tetőtér-beépítés és a mozaikcsaládokra vonatkozó feltételek. Ráadásul az elmúlt hónapokban számos változás történt a szabályozásban, amelyek a könnyítések mellett szigorításokat is tartalmaznak. Április 11-én Budapesten első kézből, egyenesen a szakértőktől tájékozódhat az újdonságokról, és választ kaphat minden kérdésre.

Tovább...

Megérkezett a segítség a CSOK-hoz - Veszprém

2016.04.05

CSOK: mutatjuk a buktatókat – milliós a tét Személyes tanácsadással és előadásokkal segítünk átlátni a változásokat. Vannak, akik azt hiszik, hogy már mindent tudnak az új CSOK-ról. Vannak, akik úgy érzik, nincs már számukra tisztázatlan kérdés. És vannak, akik biztosak abban, hogy megkapják a 10+10 milliót. Pedig rengeteg olyan apró részlet van, amelyekkel kapcsolatban tévhitek élnek az emberek fejében: ilynek a tetőtér-beépítés és a mozaikcsaládokra vonatkozó feltételek. Ráadásul az elmúlt hónapokban számos változás történt a szabályozásban, amelyek a könnyítések mellett szigorításokat is tartalmaznak. Április 5-én Veszprémben első kézből, egyenesen a szakértőktől tájékozódhat az újdonságokról, és választ kaphat minden kérdésre.

Tovább...

Megérkezett a segítség a CSOK-hoz - Tatabánya

2016.04.04

CSOK: mutatjuk a buktatókat – milliós a tét Személyes tanácsadással és előadásokkal segítünk átlátni a változásokat. Vannak, akik azt hiszik, hogy már mindent tudnak az új CSOK-ról. Vannak, akik úgy érzik, nincs már számukra tisztázatlan kérdés. És vannak, akik biztosak abban, hogy megkapják a 10+10 milliót. Pedig rengeteg olyan apró részlet van, amelyekkel kapcsolatban tévhitek élnek az emberek fejében: ilyenek a tetőtér-beépítés és a mozaikcsaládokra vonatkozó feltételek. Ráadásul az elmúlt hónapokban számos változás történt a szabályozásban, amelyek a könnyítések mellett szigorításokat is tartalmaznak. Április 4-én Tatabányán első kézből, egyenesen a szakértőktől tájékozódhat az újdonságokról, és választ kaphat minden kérdésre.

Tovább...

Megérkezett a segítség a CSOK-hoz - Nyíregyháza

2016.03.21

10+10 millió: tudj meg mindent az új CSOK-ról! Személyes tanácsadással és előadásokkal segítünk eligazodni a szabályozásban Az egész ország az új CSOK-ról, azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről beszél. Nincs olyan vasárnapi ebéd, ahol ne kerülne szóba a 10+10 millió forintos állami támogatás, az új lakás, és persze a három gyermek vállalása. Március 21-én Nyíregyházán első kézből, egyenesen a szakértőktől kaphat választ az összes kérdésre.

Tovább...

Mi lesz idén a slágerbefektetés?

2016.03.07

Látványos mozgásokat láthattunk idén a tőkepiacokon, sokan most azt kérdezik, mikor és milyen eszközöket érdemes most előnyben részesíteni. Ezért a Portfolio a CIB Bank támogatásával az aktuális befektetési lehetőségeknek, piaci trendeknek, és az ezek mögött meghúzódó magyarázó tényezőknek szenteli következő befektetői klubját. Az érdeklődők arra is választ kaphatnak, hogy melyek lehetnek idén a sláger befektetési termékek.

Tovább...

Megérkezett a segítség a CSOK-hoz - Kecskemét

2016.02.23

10+10 millió: tudj meg mindent az új CSOK-ról! Személyes tanácsadással és előadásokkal segítünk eligazodni a szabályozásban Az egész ország az új CSOK-ról, azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről beszél. Nincs olyan vasárnapi ebéd, ahol ne kerülne szóba a 10+10 millió forintos állami támogatás, az új lakás, és persze a három gyermek vállalása. Február 23-án Kecskeméten első kézből, egyenesen a szakértőktől kaphat választ az összes kérdésre.

Tovább...

Megérkezett a segítség a CSOK-hoz - Miskolc

2016.02.22

TELTHÁZ! További jelentkezéseket nem áll módunkban fogadni. A rendezvényre kizárólag az online regisztrálókat tudjuk beengedni. Megértésüket köszönjük! 10+10 millió: tudj meg mindent az új CSOK-ról! Személyes tanácsadással és előadásokkal segítünk eligazodni a szabályozásban Az egész ország az új CSOK-ról, azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről beszél. Nincs olyan vasárnapi ebéd, ahol ne kerülne szóba a 10+10 millió forintos állami támogatás, az új lakás, és persze a három gyermek vállalása. Február 22-én Miskolcon első kézből, egyenesen a szakértőktől kaphat választ az összes kérdésre.

Tovább...

Megérkezett a segítség a CSOK-hoz - Szombathely

2016.02.18

10+10 millió: tudj meg mindent az új CSOK-ról! Személyes tanácsadással és előadásokkal segítünk eligazodni a szabályozásban Az egész ország az új CSOK-ról, azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről beszél. Nincs olyan vasárnapi ebéd, ahol ne kerülne szóba a 10+10 millió forintos állami támogatás, az új lakás, és persze a három gyermek vállalása. Február 18-án Szombathelyen első kézből, egyenesen a szakértőktől kaphat választ az összes kérdésre.

Tovább...

Megérkezett a segítség a CSOK-hoz - Szeged

2016.02.16

10+10 millió: tudj meg mindent az új CSOK-ról! Személyes tanácsadással és előadásokkal segítünk eligazodni a szabályozásban Az egész ország az új CSOK-ról, azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről beszél. Nincs olyan vasárnapi ebéd, ahol ne kerülne szóba a 10+10 millió forintos állami támogatás, az új lakás, és persze a három gyermek vállalása. Február 16-án Szegeden első kézből, egyenesen a szakértőktől kaphat választ az összes kérdésre.

Tovább...

Megérkezett a segítség a CSOK-hoz - Pécs

2016.02.15

TELTHÁZ! További jelentkezéseket nem áll módunkban fogadni. A rendezvényre kizárólag az online regisztrálókat tudjuk beengedni. Megértésüket köszönjük! 10+10 millió: tudj meg mindent az új CSOK-ról! Személyes tanácsadással és előadásokkal segítünk eligazodni a szabályozásban Az egész ország az új CSOK-ról, azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről beszél. Nincs olyan vasárnapi ebéd, ahol ne kerülne szóba a 10+10 millió forintos állami támogatás, az új lakás, és persze a három gyermek vállalása. Február 15-én Pécsett első kézből, egyenesen a szakértőktől kaphat választ az összes kérdésre.

Tovább...

Itt a segítség a CSOK-hoz - Budapest

2016.02.15

2016. január elsejétől jelentős változások léptek életbe a családok otthonteremtési kedvezménye esetében és hamarosan napvilágot látnak az új CSOK-rendeletek. A lakásvásárlásban gondolkodó családoknál ennek hatására természetesen számtalan kérdés merül fel. Ezért a Portfolio segítséget nyújt a budapestieknek, az MKB Bank támogatásával, február 15-i klubrendezvényével.

Tovább...

Megérkezett a segítség a CSOK-hoz - Székesfehérvár

2016.02.11

TELTHÁZ! További jelentkezéseket nem áll módunkban fogadni. A rendezvényre kizárólag az online regisztrálókat tudjuk beengedni. Megértésüket köszönjük! 10+10 millió: tudj meg mindent az új CSOK-ról! Személyes tanácsadással és előadásokkal segítünk eligazodni a szabályozásban Az egész ország az új CSOK-ról, azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről beszél. Nincs olyan vasárnapi ebéd, ahol ne kerülne szóba a 10+10 millió forintos állami támogatás, az új lakás, és persze a három gyermek vállalása. Február 11-én Székesfehérváron első kézből, egyenesen a szakértőktől kaphat választ az összes kérdésre.

Tovább...

Megérkezett a segítség a CSOK-hoz - Debrecen

2016.02.09

TELTHÁZ! További jelentkezéseket nem áll módunkban fogadni. A rendezvényre kizárólag az online regisztrálókat tudjuk beengedni. Megértésüket köszönjük! 10+10 millió: tudj meg mindent az új CSOK-ról! Személyes tanácsadással és előadásokkal segítünk eligazodni a szabályozásban Az egész ország az új CSOK-ról, azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről beszél. Nincs olyan vasárnapi ebéd, ahol ne kerülne szóba a 10+10 millió forintos állami támogatás, az új lakás, és persze a három gyermek vállalása. Február 9-én Debrecenben első kézből, egyenesen a szakértőktől kaphat választ az összes kérdésre.

Tovább...

Megérkezett a segítség a CSOK-hoz - Győr

2016.02.08

TELTHÁZ! További jelentkezéseket nem áll módunkban fogadni. Megértésüket köszönjük! 10+10 millió: tudj meg mindent az új CSOK-ról! Személyes tanácsadással és előadásokkal segítünk eligazodni a szabályozásban Az egész ország az új CSOK-ról, azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről beszél. Nincs olyan vasárnapi ebéd, ahol ne kerülne szóba a 10+10 millió forintos állami támogatás, az új lakás, és persze a három gyermek vállalása. Február 8-án Győrben első kézből, egyenesen a szakértőktől kaphat választ az összes kérdésre.

Tovább...

Megérkezett a segítség a CSOK-hoz

2016.01.25

Felhívjuk minden kedves érdeklődő figyelmét, hogy a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik! 2016. január elsejétől jelentős változások léptek életbe a családi otthonteremtési kedvezmény esetében. Az összegek növekedtek, életbe lépett a 10+10 millió forintos lehetőség, a feltételek változtak. A fél ország számolgat, oszt-szoroz, keresi a válaszokat, mivel sokan élni szeretnének a lehetőséggel. Ezért a Portfolio a "CSOK 2016"-nak szenteli a következő befektetői klubját az FHB támogatásával.

Tovább...

Biztos befektetés - Stabil hozam

2015.12.14

Nyakunkon az év vége. Ilyenkor jellemzően fontos befektetési döntések születnek meg, nemcsak az intézményei befektetők, hanem a magánbefektetők részéről is. Felteszik ugyanis magukban a kérdést, hol lesz, lehet jövőre a legjobb helyen a pénzem? Ennek megválaszolásában nyújt segítséget a Portfolio befektetői klubja, mely ezúttal az Államadósság Kezelő Központ támogatásával valósul meg. Az eseményen résztvevő befektetők választ kapnak arra, hogy meddig lehet ennyire alacsony a kamat Magyarországon, milyen főbb piaci trendek várhatók jövőre, miért érdemes állampapírokat is választani?

Tovább...

Lehet nyugdíjad, a te döntésed!

2015.11.30

Miből lehet nyugdíjam? Mikor kezdjek el rá félretenni? Vagy már most késő? Csak magamra számíthatok ezen a téren? Ha pedig hosszú távon tervezek öngondoskodási célra, akkor milyen stratégiát érdemes alkalmazni? - ezeket a kérdéseket biztosan minden aktív munkavállaló gyakran felteszi magának. Az év vége felé pedig még inkább felértékelődnek az ezekre a kérdésekre adott válaszok. A Portfolio következő befektetői klubján ezért ebben nyújtunk segítséget.

Tovább...

Növekednénk, de miből?

2015.11.02

Az elmúlt hetek egyik legfontosabb kérdése volt, és várhatóan a következõ hónapok egyik legizgalmasabb témája lesz, hogy hogyan tud növekedni a magyar gazdaság teljesítménye a közeljövőben, melyek a növekedésre leselkedő legnagyobb veszélyek és mit tehet ebben a helyzetben a kormány. Ezért a Portfolio önálló befektetői klubeseményt szentel ennek a témának, ahol a három meghívott szakértővel körbejárjuk a magyar monetáris politika jövőjét, a kamatkilátásokat és a forint várható teljesítményét. Mindezt annak érdekében tesszük, hogy a magánbefektetők már most hozzájussanak azokhoz az információkhoz, amelyekkel megalapozott befektetési döntéseket tudnak hozni.

Tovább...

Művészet és befektetés

2015.10.27

Mélyben a kamatok, egyre kisebb hozamot tudunk elérni az eddigi klasszikus megtakarítási formákkal. Közben a gazdaság és ezzel együtt a vásárlási kedv erősödik. Ebben a helyzetben sokakban természetes módon merül fel a kérdés: milyen alternatív befektetések jöhetnek szóba, hosszú távon. A Portfolio soron következő befektetői klubján erre keressük a választ.

Tovább...

Fedezd fel velünk a titkos befektetési gyöngyszemeket!

2015.10.05

A következő Portfolio Klub rendezvényen beavatunk a tőzsdézés rejtelmeibe az Equilor szakembereinek segítségével. Ha még kezdő vagy, akkor az alaplépésekkel is megismerkedhetsz, de ha már a profik közé tartozol, akkor bepillantást nyerhetsz a titkos befektetési gyöngyszemek világába. A rendezvényen megismerkedhetsz az adómentes tartós befektetési számlákkal (TBSZ), és azzal is, hogy mit kell tenned ha öt éve nyitottad az első ilyen számládat.

Tovább...

Vihar és mennydörgés: meneküljön mindenki, amerre lát?

2015.09.21

FIGYELEM: HELYSZÍNVÁLTOZÁS! - A rendezvény rajtunk kívülálló okokból új helyszínen, a nagykörúti Radisson Blu Béke Hotelben kerül megrendezésre!MEGTELT! - TOVÁBBI JELENTKEZÉST NEM TUDUNK FOGADNI. Alig ült el a görög válság, már a következő krízis szele csapta meg a nemzetközi tőkepiacokat. Kína miatt kezdtek el aggódni a befektetők, és az ottani események nemcsak a részvénypiacokat fertőzték meg, hanem az egész feltörekvő régiót. De pontosan miért is kell aggódnunk Kína miatt? Nem volt ez túlzott reakció a piacok részéről? Milyen befektetések felé érdemes tekinteni ezek után? Meneküljünk a biztonságba?

Tovább...

Kártalanítás után - Befektetés előtt

2015.06.25

ÚJ HELYSZÍN! - LIMITÁLT RÉSZVÉTELI LEHETŐSÉG! Valóságos pénzeső hullik a kártalanítás következtében a brókerbotrányban leginkább érintettekre a következő hetekben. Számukra valószínűleg most az a legfontosabb kérdés, hogy hová tegyék megtakarításaikat? A Portfolio ennek a fontos témának egy teljesen új rendezvényt szentel, a Portfolio Interaktív Befektetői Klubot. A befektetési döntés előtt állóknak mutatjuk be a legfontosabb szempontokat, kínálunk lehetőségeket, rávilágítva arra, hogy miért nem éri meg a visszanyert összegeket a párnacihába menekíteni. Az eddig megszokott befektetői klubtól több tekintetben is eltér majd a június 25-i rendezvény!

Tovább...

Az ötlettől a beköltözésig – minden a lakásvásárlásról

2015.05.15 - 2015.05.16

A LAKÁS 2015 egy lakossági KIÁLLÍTÁS és VÁSÁR, ahol minden a lakáskeresőkről és a lakáskeresőknek szól majd. Új és használt lakások, telkek, projektek, hitel, biztosítás, felújítás - minden egy helyen. A belépés díjmentes. Látogatóként várjuk a Millenárisra azokat, akik új vagy használt lakást akarnak venni vagy eladni, lakást akarnak bérelni vagy bérbe adni, hitel felvételén gondolkoznak, felújítani, modernizálni szeretnének, komplett szolgáltatást és teljes körű tájékoztatást szeretnének kapni a lakásvétel vagy eladás menetéről.

Tovább...

Robbanás előtt a lakáspiac?

2015.05.04

Már nemcsak pozitív jelek, hanem konkrét statisztikák is igazolják, hogy mozgásba lendült a hazai lakáspiac. Nagy kérdés azonban, hogy a régóta várt trendforduló elérte-e a teljes piacot, vagy továbbra is csak egyes területek sajátossága. Az elmúlt időszakban ráadásul fontos változások léptek életbe a lakáshiteleknél, illetve a lakásvásárláshoz felhasználható állami támogatásoknál, egyéb kedvezményeknél is. Vajon érdemes még mindig várni a vásárlással, valóban robbanás előtt van a magyar lakáspiac? Hol, mi alapján kell meghozni ezt a döntést? Most minden lakásvásárlással kapcsolatos kérdésére választ kaphat!

Tovább...

Befektetés – Biztonság

2015.03.31

Az elmúlt hetek hazai brókerpiacot érintő hírei után a Portfolio elérkezettnek találta az időt ahhoz, hogy a következő befektetői klub témáját a hazai pénzügyi szolgáltatók jövőjének, a várható változásoknak szentelje. Mindezt az ügyfelek oldaláról is megvilágítva, hangsúlyozottan előremutató jelleggel.

Tovább...

Svájci frank: mi lesz velünk az árfolyamküszöb nélkül?

2015.02.04

A 2015. január 15-i napot minden bizonnyal minden befektető bevéste a fejébe. Ezen a csütörtök délelőttön lepte meg szinte az egész világot a svájci jegybank azzal, hogy eltörölte az euróval szemben 2011-ben felállított árfolyamküszöböt. Azóta sorra jelentek meg a vélemények a váratlan svájci bejelentésről, pro és kontra hallhatjuk az érveket. A Portfolio eddig sem hagyta szó nélkül a témát, most pedig ennek szenteljük következő befektetői klubunkat.

Tovább...

Lesz nyugdíjad! Pénzcentrum - OTP Nyugdíj Klub Győr

2015.02.02

Mit kell tenni azért, hogy a nyugdíjas évek alatt se kelljen aggódni a megélhetés miatt? Az öngondoskodásban gondolkodók milyen lehetőségek közül választhatnak? Mik az alapvető különbségek a nyugdíjcélú megtakarítási formák között? Mi zajlik most a nyugdíjpénztári szektorban? A Pénzcentrum és az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár közös klubrendezvényén alapvetően ezt a kérdést járjuk körül.

Tovább...

Lesz nyugdíjad! Pénzcentrum - OTP Nyugdíj Klub Miskolc

2015.01.29

Mit kell tenni azért, hogy a nyugdíjas évek alatt se kelljen aggódni a megélhetés miatt? Az öngondoskodásban gondolkodók milyen lehetőségek közül választhatnak? Mik az alapvető különbségek a nyugdíjcélú megtakarítási formák között? Mi zajlik most a nyugdíjpénztári szektorban? A Pénzcentrum és az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár közös klubrendezvényén alapvetően ezt a kérdést járjuk körül.

Tovább...

Lesz nyugdíjad! Pénzcentrum - OTP Nyugdíj Klub Szeged

2015.01.27

Mit kell tenni azért, hogy a nyugdíjas évek alatt se kelljen aggódni a megélhetés miatt? Az öngondoskodásban gondolkodók milyen lehetőségek közül választhatnak? Mik az alapvető különbségek a nyugdíjcélú megtakarítási formák között? Mi zajlik most a nyugdíjpénztári szektorban? A Pénzcentrum és az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár közös klubrendezvényén alapvetően ezt a kérdést járjuk körül.

Tovább...

Lesz nyugdíjad! Pénzcentrum - OTP Nyugdíj Klub Pécs

2015.01.26

Mit kell tenni azért, hogy a nyugdíjas évek alatt se kelljen aggódni a megélhetés miatt? Az öngondoskodásban gondolkodók milyen lehetőségek közül választhatnak? Mik az alapvető különbségek a nyugdíjcélú megtakarítási formák között? Mi zajlik most a nyugdíjpénztári szektorban? A Pénzcentrum és az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár közös klubrendezvényén alapvetően ezt a kérdést járjuk körül.

Tovább...

Mibe fektessünk 2015-ben?

2015.01.26

Férőhelyeink teltház miatt megteltek. Az év elején sokan azon törik a fejüket, hogy mibe tegyék felhalmozott megtakarításaikat. A Portfolio soron következő befektetői klubja ebben a fontos kérdésben próbál segítséget nyújtani professzionális befektetők segítségével. Az idei befektetési trendek mellett szó lesz aktuális piaci mozgásokról, így például az olaj árfolyamának mozgása központi témánk lesz.

Tovább...

Így lehet nyugdíjad 20, 30, 40 év múlva

2014.12.08

Jelentős változások történtek az elmúlt években a magyar nyugdíjrendszerben. Ebben a helyzetben a Portfolio következő klubrendezvényén annak járunk utána, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha öngondoskodáson törjük a fejünket. Szó lesz a legérdekesebb programokról, és azok adózásáról.

Tovább...

Részvényeket, most?

2014.11.17

Október elején még azt találgatták a befektetők, hogy a nemzetközi részvénypiacokon elindult esés az összeomlás kezdete vagy csak egy természetes korrekció és hogy meddig eshetnek a tőzsdék. Mostanra azonban eltűnt a pánikhangulat és újra szárnyalnak a részvénypiacok.

Tovább...

Mibe fektessünk most? Lehetőségek a hazai műtárgypiacon

2014.11.03

Mélyben a kamatok, egyre kisebb hozamot tudunk elérni az eddigi klasszikus megtakarítási formákkal. Ebben a helyzetben sokakban felmerül a kérdés: milyen alternatív befektetések jöhetnek szóba, hosszú távon? A Portfolio soron következő befektetői klubján erre keressük a választ.

Tovább...

Forradalom és csúcstechnológia - Mutatjuk, hogyan profitálhatsz!

2014.09.22

Valósággal izzik a technológiai szektor. A legnagyobb vállalatok, a Samsung, az Apple, a Facebook vagy épp az Amazon sorra jelentik be legújabb nagyszabású terveiket, legyen az épp egy termék, szolgáltatás, vagy felvásárlás.

Tovább...

Tőzsdei bevezetés! - Norbi Update a magyar tőzsdén

2014.09.04

Tőzsdére lép Schobert Norbert cége, a Norbi Update! A részvényeket szeptember 8 és 26-a között lehet jegyezni 920-990 Ft-os ársávon. Az intézményi befektetők mellett kisbefektetők is résztulajdonosok lehetnek a tőzsdére lépő társaságban.

Tovább...

Most mindent megtudhatsz Kínáról!

2014.06.24

FIGYELEM! A szokásostól eltérõ helyszínen kerül megrendezésre a klub! Most közelebb hozzuk Önhöz Kínát! A Portfolio a különleges klubrendezvény keretében betekintést ad - meghívott szakértõ elõadóinak segítségével - a magyar gazdaság kilátásairól, Kínához fûzõdõ viszonyunkról. Ezen túl az eseményen szóba kerülnek olyan témák, hogy miként hódítják meg a világot a kínai termékek, hol vannak a kínai márkák, mennyi esélyük van a magyar márkáknak a gigantikus méretû ázsiai országban, illetve milyen stratégiát folytatnak a világmárkák ezen a különleges piacon. Arra a kérdésre is keressük a választ, hogy miként alakítanak ki üzleti kapcsolatot Kínával európai cégek, milyen szerepet játszhat ebben egy helyismerettel rendelkezõ bank. A klub a China Expo Hungary 2014 keretében kerül megrendezésre, ahol kiállítóként részt vesz több mint 150 kínai cég is!

Tovább...

Miből lesz nyugdíjam?

2014.06.10

FIGYELEM! A szokásostól eltérõ idõpontban kezdõdik a rendezvény. Nap, mint nap hallani ijesztõbbnél ijesztõbb számokat arról, hogy néhány évtized múlva az állam képes lesz-e egyáltalán nyugdíjat fizetni. És ilyenkor jogosan merül fel a kérdés bennünk: 20, 30 vagy akár 40 év múlva mibõl lesz majd nyugdíjam? A Portfolio.hu következõ klubrendezvényén alapvetõen ezt a kérdést járjuk körül két meghívott elõadónkkal. Mit kell tenni azért, hogy a nyugdíjas évek alatt se kelljen aggódni a megélhetés miatt? Az öngondoskodásban gondolkodók milyen lehetõségek közül választhatnak? Mik az alapvetõ különbségek a nyugdíjcélú megtakarítási formák között? Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, amikor önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításban gondolkodunk? Mi zajlik most a nyugdíjpénztári szektorban?

Tovább...

Forint, deviza, állampapír - Itt az idő?

2014.05.26

Hosszú idõ után újra közel került az euró-forint árfolyam a 300-as szinthez. Közben a magyar állampapírokat úgy viszik, mint a cukrot. Milyen fõbb hazai és külföldi okok állnak e mögött? Meddig folytatódhat még a kamatcsökkentés? Milyen hatással járhat a Magyar Nemzeti Bank új programja? Erõsödhet-e még tovább a forint, vagy most érdemes eurót venni? Mindeközben nem mehetünk el szó nélkül a nemzetközi folyamatok mellett sem! Mire érdemes most figyelni a globális gazdaságban? Tényleg mindent be fog vetni az EKB? Mi lesz így az euróval? Milyen fõbb devizakeresztek felé érdemes kacsintgatni? A két meghívott elõadó segítségével ezeket a kérdéseket járjuk körül és természetesen ezúttal is lesz lehetõség kérdésekre.

Tovább...

Van még kraft a tőzsdékben?

2014.05.12

Kimaradtál az elmúlt évek részvénypiaci szárnyalásából, vagy épp benne csücsülsz hosszú ideje és nem tudod, hogy mi tévõ légy? Akkor a Portfolio.hu következõ befektetõi klubját neked találtuk ki! Öt éve tart a részvénypiaci rali: mehetnek-e még tovább a tõzsdék vagy készüljünk a nagy korrekcióra? Fennmarad az alacsony hozamkörnyezet? Milyen lehetõségek állnak egy ilyen helyzetben a befektetõk elõtt? Milyen termékek felé érdemes fordulni a nagyobb hozam érdekében? Meghívott elõadóink emellett ismert nemzetközi tõzsdei cégeket mutatnak be a fundamentális elemzés segítségével.

Tovább...

Itt a trendforduló a lakáspiacon?

2014.04.15

Egyre több a pozitív jel a magyarországi lakáspiacon. Valóban trendfordulóhoz érkeztünk? Érdemes most lakást vásárolni? Ha igen, akkor hol és mi alapján? Most minden lakásvásárlással kapcsolatos kérdésére választ kaphat!

Tovább...

Ezzel spekulálhatsz idén!

2014.02.24

Aktív magánbefektetõ vagy? Esetleg vérbeli spekuláns? Vagy épp csak megtakarításaidnak keresel megfelelõ helyet? Akkor neked ajánljuk a Portfolio.hu következõ befektetõi klubját az Erste Befektetési Zrt. szponzorálásában. Meghívott elõadóink a legnépszerûbb termékekben (részvényindexek, devizapárok, árupiaci termékek, magyar részvények) felvehetõ spekulatív pozíciókról fejtik ki meglátásaikat, valamint a résztvevõk megismerkedhetnek a befektetési alapokban rejlõ lehetõségekkel. A rendezvény végén meglepetéssel is készülünk!

Tovább...

Mi lesz 2014-ben a nyerő befektetés?

2014.01.27

A befektetõk számára év elején az egyik legfontosabb kérdés, hogy mik lehetnek 2014 legnagyobb trendjei. Ezért a Portfolio.hu következõ befektetõi klubján arra a kérdésre keressük a választ, hogy merre érdemes tekinteni idén hozamvadászat céljából. Részvény vagy kötvény? Fejlett vagy fejlõdõ? És ha magyar eszközökben gondolkodunk: részvény, állampapír vagy esetleg a 2013-as év slágerterméke, a befektetési alap?

Tovább...

Időutazás következik: 10 éves a Portfolio.hu klub!

2013.12.09

Szinte napra pontosan 10 évvel ezelõtt rendezte meg elsõ befektetõi klubját a Portfolio.hu. A jubileum pedig kiváló alkalom a visszatekintésre. Három meghívott elõadónk alapvetõen a nemzetközi gazdasági folyamatokról és a globális devizapiaci trendekrõl fog beszélni, saját egyéni történeteikkel megfûszerezve. És persze nem mehetünk el a kilátások mellett sem.

Tovább...

Új időszámítás a magyar tőzsdén

2013.11.27

Fontos mérföldkõ a Budapesti Értéktõzsde és így a magyar befektetõk számára december 6., elindul ugyanis a Xetra, az új kereskedési rendszer. A Xetrát Európa 18 országában mintegy 250 brókercég és bank 4500 üzletkötõje használja, ezzel 11 ezer részvényhez, 900 ETF-hez és 800 ezer strukturált termékhez biztosítva hozzáférést a befektetõknek. A Xetra indulása alkalmából szervezi meg következõ befektetõi klubját a Portfolio.hu a BÉT támogatásával, hogy a magyar befektetõk elsõ kézbõl ismerhessék meg a változásokat. A két meghívott szakmai elõadó segítségével bemutatjuk, hogy mi is az a Xetra, körbejárjuk, hogy decembertõl milyen változásokra készülhetnek a befektetõk. Szó lesz a befektetõk védelmérõl és a legfontosabb jogi szempontokról.

Tovább...

Fénylő és bukott csillagok a tőzsdéken

2013.10.28

Több szempontból is egyedi Portfolio.hu befektetõi klubra hívjuk az érdeklõdõket október 28-ára. Ezúttal a külföldi részvénypiacok kerülnek terítékre, de azon belül is konkrét részvényekrõl esik szó. A két meghívott elemzõ a fundamentális és technikai elemzés oldaláról mutatja be a tõzsdei cégeket.

Tovább...

Érkezik a kulcsfontosságú bejelentés - Mire kell figyelni?

2013.09.16

Meghatározó esemény közelít a nemzetközi piacok felé: szeptember közepén ülésezik az amerikai jegybank, ami most azért rendkívül különleges, mert egyes piaci vélemények szerint hozzákezdhet eszközvásárlási programjának visszafogásához. A befektetõknek nem árt felkészülniük a nagy bejelentésre. Ezért a két meghívott szakértõ a Portfolio.hu következõ befektetõi klubján olyan kérdéseket jár körül, hogy miért ennyire fontos a Fed döntése, konkrétan mire érdemes figyelni a befektetõknek, kell-e tartani egy ilyen bejelentéstõl, milyen hatással lehet a döntés az egyes eszközosztályokra, új világ kezdõdik-e a tõkepiacokon.

Tovább...

Mi most a legnagyobb sztori a magyar tőzsdén?

2013.09.02

Újra a magyar részvénypiac kerül terítékre a Portfolio.hu szeptember 2-i befektetõi klubján. A két meghívott szakértõ elõadóval a fõbb papírok egyedi sztorijait, kilátásait vesszük számba. Mennyire meggyõzõek az OTP Bank legutóbbi eredményei? Mire számíthat a bank a következõ kormányzati devizahiteles mentõcsomag esetén? Mi hozhatja el a fordulatot a gyengélkedõ MOL számára? Mekkora kockázat jelentkezik az INA felõl? Mekkora potenciál rejlik a Richterben? Mi folyik a Magyar Telekomnál?

Tovább...

Feltámadnak a hazai részvények?

2013.05.27

Az elmúlt hetekben látványosan leszakadt a magyar tõzsde a nemzetközi folyamatokról. Mi ennek az oka? És eközben miért szárnyalnak újabb és újabb csúcsokra a nemzetközi részvénypiacok? Meddig tarthat ez a folyamat? Felzárkózhat-e a többiekhez a háttérbe szorult magyar piac? Mi vár a BUX legfontosabb papírjaira? Mire számíthatnak az OTP és a MOL befektetõi? A Portfolio.hu következõ befektetõi klubján a hazai részvénypiac kerül terítékre.

Tovább...

Mit művelnek az arannyal?

2013.04.29

Tombol a medve az arany piacán. A nemesfémek árfolyamában többéves mélypontok dõlnek meg. Közben más nyersanyagok is látványosan veszítettek értékükbõl, pánikszerû eladásoknak lehettünk szemtanúi. Mi áll mindezek hátterében és mik a kilátások? Most érdemes beszállni a nyersanyagok piacára? Hogyan látják a profik? Két meghívott elõadónkkal ezeknek járunk utána a legközelebbi Portfolio.hu Befektetõi Klubon.

Tovább...

Beindul a japán pénznyomda: mi lesz a tőzsdékkel?

2013.04.08

Ismét felerõsödtek az eurózóna jövõjével kapcsolatos aggodalmak a ciprusi eset után és az olaszországi belpolitikai patthelyzet miatt. Mi vár az euróövezetre és az európai piacokra ebben a feszült idõszakban? Milyen gazdasági kilátásokkal számolhatunk Európában? Közben Japán hatalmas pénznyomtatásba kezdett. Megmenti ez a világ tõzsdéit? Mire lesz elég, milyen következményekkel számolhatunk? Hogyan jutottak el történelmi csúcsra az amerikai tõzsdék? Megakaszthatja-e bármi az emelkedést? Milyen kockázatok leselkednek az Egyesült Államokra? Két meghívott elõadónkkal ezeket a témaköröket járjuk körbe.

Tovább...

300-nál az euró - Mi vár a forintra?

2013.03.25

Újra elérte a forint euróval szembeni árfolyama a lélektani határnak számító 300-as szintet. Miért és hogyan jutott idáig a kurzus? Milyen tényezõk határozzák meg a forint kilátásait? A gyengülés vagy az erõsödés irányába áll inkább a zászló? Közben a nemzetközi devizapiacokon zajlik a leértékelési háború. Mit kell tudni errõl, miért folyamodtak ehhez az országok, mit csinálnak a világ jegybankjai? Ezeket a kérdéseket járjuk körül a soron következõ Portfolio.hu Klubon.

Tovább...

Irány a feltörekvő piacok?

2013.02.25

Még mindig keresi a helyét a bõséges likviditás a világ piacain és a nemzetközi befektetõk kutatják a magas hozammal kecsegtetõ eszközöket. Ebben a helyzetben adódik a kérdés: valóban elérkezett az idõ a feltörekvõ piacok számára? Ha igen, akkor mely országok felé érdemes tekintetni, a részvényt vagy kötvényt részesítik elõnyben a profik? Milyen lehetõségei vannak ebben a környezetben a hazánkat is magába foglaló feltörekvõ európai térségnek? A témában jártas két meghívott szakértõvel ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat a Portfolio.hu következõ Klub rendezvényén.

Tovább...

Közeleg az elnökváltás az MNB-nél - Mi várható?

2013.02.11

Hamarosan fény derül arra, hogy ki kerül a Magyar Nemzeti Bank élére, miután március 3-án lejár Simor András elnök mandátuma. A befektetõk feszülten várják Orbán Viktor bejelentését a jelölt személyérõl. De mi várható az elnökcserétõl? Milyen lehetõségei vannak a magyar jegybanknak a nemzetközi tapasztalatok fényében? Milyen elõnyökkel és kockázatokkal járnak a nem szokványos intézkedések? A soron következõ Portfolio.hu Klubon erre keressük a választ, két meghívott szakértõ elõadó segítségével.

Tovább...

Mi lesz az idei év befektetése? - Jön...

2013.01.23

Még mindig a fejlett államkötvény a tuti befektetési célpont, vagy már másra kell figyelni? Ha részvénypiacokban gondolkodunk, fejlett, vagy feltörekvő piacokat keressünk? 12 év emelkedése után véget ér-e az arany virágkora? Folytatódhat-e a japán jen hanyatlása? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ a Portfolio.hu Klub idei évindító eseményén, amelynek két meghívott előadója profi befektető, befektetési alapkezelő.

Tovább...

Mi lesz a hazai részvényekkel a kormány csomagjai...

2012.12.10

Magyarországon örökre fennmarad a bankadó, érkezik a tranzakciós illeték. Az energiacégek adóterhelése emelkedik. Végleges formába öntötték a 2013-as magyar adórendszert. Hogyan hatnak a kormány intézkedései a legnagyobb tõzsdei cégekre? Mi a sztori most a hazai blue chipekben? Milyen évnek vág neki a hazai tõzsde, de kiváltképp a nagypapírok? A következõ, december 10-i Portfolio.hu Klub rendezvényünkön két meghívott szakértõnk áttekinti a fõbb magyar részvényeket és hasznos tanácsokkal is szolgálnak.

Tovább...

Közelít a szakadék, mi lesz a piacokon -...

2012.11.29

Akár mély recesszió is kialakulhat jövőre az Egyesült Államokban, ha nem sikerül időben megegyezni a költségvetési szakadéknak nevezett automatikus megszorítások tompításáról. A félelmek erőteljesen rányomták a bélyegüket a részvény- és devizapiacokra is. Közben ott a görög és a spanyol mentőcsomag ügye, a kínai és a német gazdasági lassulás problémája. A következő, november 29-i Portfolio.hu Klub rendezvényünkön két meghívott szakértőnk áttekinti a főbb gazdasági kihívásokat és közben a piaci kilátásokról is hangsúlyosan beszél.

Tovább...

Mélyponton a lakásárak, most vásároljunk? - Portfolio.hu Klub

2012.11.12

2012. november 12-én, hétfõn kerül sor a Portfolio.hu Klub következõ rendezvényére, melyen vezetõ lakáspiaci szakértõk ki véleményüket a budapesti és a hazai lakáspiac aktuális helyzetérõl, a várható változásokról.A Klub elõadói lesznek: Molnár Zsolt, az FHB Ingatlan vezérigazgató-helyettese; Horváth Áron, az Eltinga Ingatlanpiaci Kutatóintézet igazgatója; Székely Gáborné, a KSH Lakásstatisztikai Osztályának vezetõje és Dr. Nagy Gyula, az FHB Lakásárindex projektjének vezetõje. A résztvevõk válaszokat kaphatnak olyan kérdésekre, ami mindenkit foglalkoztat akár eladói, akár vevõi oldalon áll. Tényleg elérték a lakások a mélypontjukat? Stagnálás vagy növekedés jön a mélypont után? Lakást kell most venni vagy inkább a meglévõt felújítani? Pénzkidobás vagy szükségszerûség a lakásunk energetikai felújítása?

Tovább...

Mi lesz a magyar és régiós részvényekkel?

2012.10.29

2012. október 29-én, hétfõn kerül sor a Portfolio.hu Klub következõ rendezvényére, melyen hazai portfólió menedzserek fejtik ki véleményüket a magyar és régiós részvénypiacok kilátásairól. Mikor érdemes OTP-t venni? MOL-t, vagy OMV-t tartsunk? Tartható a Telekom osztalék?

Tovább...

Van még kakaó a nyersanyagokban?

2012.10.08

2012. október 8-án, hétfõn kerül sor a Portfolio.hu Klub következõ rendezvényére, melyen Bakács Tamás és Hosszú Ferenc portfólió menedzserek fejtik ki véleményüket a nyersanyagpiaci kilátásokról, az árak várható alakulásáról és a befektetési lehetõségekrõl. Elszállhat az olajár, vagy inkább összeomlás jön? Valóban aranyba kell menekülnünk? Meddig tarthat a nemesfém csillogása?

Tovább...

Tartósan erős lábakon marad-e a forint? – Portfolio.hu

2012.09.24

2012. szeptember 24-én hétfőn tartjuk a Portfolio.hu Klub következő, devizapiaci fókuszú rendezvényét, ahol két szakértő vendégünk, Orbán Gábor és Samu János tart prezentációt. A program elsősorban makrogazdasági szemszögből tekinti át a főbb devizapiaci folyamatokat és hangsúlyosan foglalkozik a forint kilátásaival. A fő kérdés az lesz, hogy tud-e tartósan és érdemben erősödni a forint, azaz mire számíthatnak például a devizahitelesek.

Tovább...

Venni, vagy eladni? Összecsap a technikai és fundamentális...

2012.09.06

A feszültség szinte tapintható a nemzetközi tõkepiacokon. Az eurózóna perifériájából érkezõ hírek, valamint az amerikai gazdaság esetleges recessziójától és a kínai lassulástól való félelmek rázós hullámvasútra tették az árfolyamokat 2012-ben. Az egyre aktuálisabb kérdés, hogy vajon van-e további potenciál a részvényekben, vagy korrekció jön. Szeptember 6–án két megközelítés összecsapásának lehetnek részesei Olvasóink: a Portfolio.hu vezetõ elemzõje a fundamentális, míg a Portfolio vezetõ tõzsdei oktatója a technikai elemzés segítségével értékeli a piaci helyzetet.A rendezvényen megtudhatja, hogy szakértõink mely európai, amerikai, esetleg magyar részvényekben látnak további növekedési lehetõséget.

Tovább...

Kötvény, forint vagy részvény? Mit érdemes venni az...

2012.06.05

2012. Június 5-én kerül sor a Portfolio.hu Klub következõ rendezvényére, ahol két szakértõ vendégünk, Bebesy Dániel és Míró József mondja el véleményét a hazai kötvényekrõl, részvényekrõl és a forintról. Mit érdemes venni a hazai piacokon az IMF megállapodás elõtt? Lesz-e egyáltalán IMF megállapodás?

Tovább...

Facebook, Apple, Amazon - melyik tech céget érdemes...

2012.05.15

2012. május 15-én, kedden kerül sor a Portfolio.hu Klub következõ rendezvényére, ahol két szakértõ vendégünk, Faluvégi Balázs és Móró Tamás mondja el véleményét az év tõzsdei kibocsátásáról, a Facebook IPO-ról. A szakértõk beszélnek majd a már tõzsdén forgó közösségi cégekrõl (LinkedIn, Groupon, stb.) és a manapság trendinek számító IT cégekrõl, például az Apple-rõl és az Amazon.com-ról is.

Tovább...

Érdemes most OTP-t venni?

2012.05.03

2012. május 3-án kerül sor a Portfolio.hu Klub következõ rendezvényére, ahol szakértõ vendégeink Gyurcsik Attila és Pálfi György beszélnek majd az OTP Bank fundamentumairól, a bankcsoport kilátásairól és a társaság részvényeiben rejlõ lehetõségekrõl.

Tovább...

Technikai elemzés: mit érdemes venni?

2012.04.17

2012. április 17-én kerül sor a Portfolio.hu Klub következõ rendezvényére, melyen elsõsorban a technikai elemzés szemszögébõl vizsgáljuk meg a piaci folyamatokat. mit érdemes venni vagy adni a részvény, deviza és árupiacokon? Mikor érdemes OTP-t venni?

Tovább...

Rali vagy összeomlás vár a nyersanyagokra?

2012.04.03

2012. április 3-án kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, melyen Juscsák György, a JP Morgan Asset Management régiós terjeszkedését irányító alelnöke és Hosszú Ferenc, az OTP Alapkezelő portfólió menedzsere beszélnek majd a nyersanyagpiaci kilátásokról. Venni, vagy eladni érdemes? Miben van a nagy fantázia? Hova tovább olaj és aranyár?

Tovább...

Mi vár a forintra a következő hónapokban?

2012.03.20

2012. március 20-án, kedden tartjuk a Portfolio.hu Klub következő rendezvényét, ahol két szakértő vendégünk, Forián Szabó Gergely és Tardos Gergely tart elõadást. A program elsõsorban a forint és a magyar állampapírpiac kilátásairól szól majd tekintettel arra, hogy az eurózóna adósságválsága még mindig nem oldódott meg és a magyar kormány és az EU/IMF közötti egyeztetések is elhúzódni látszanak. Tud-e tovább erősödni a forint, vagy újabb mélyrepülésre kell felkészülni?

Tovább...

Érdemes-e részvényeket venni?

2012.02.22

2012. február 22-én, szerdán kerül sor a Portfolio.hu Klub következõ rendezvényére, ahol két szakértõ vendégünk, Honics István és Szabó László a hazai és nemzetközi piaci lehetõségekkel és stratégiákkal foglalkozik majd. Mit érdemes venni vagy eladni?

Tovább...

Bemutatkozik az igazi forex - FX Stratégiák élőben!

2012.02.15

Elõadásunkon lerántjuk a leplet a hagyományos forex cégek mûködésérõl, és megismerheti az úgynevezett „no dealing desk” forex kereskedést, ahol a megbízása közvetlenül a bankközi piacra áramlik. Elõadóink hatékony devizakereskedési stratégiákat, valamint kockázatkezelési módszereket mutatnak be, amelyeket, ha a piaci körülmények lehetõvé teszik, élõ kereskedés során demonstrálnak is. Helyszín: Hotel Helia1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.

Tovább...

Termőföld, a biztos befektetés - Portfolio.hu Termőföld Klub

2011.11.30

2011. november 30-án, szerdán kerül sor a Portfolio.hu Klub következõ rendezvényére, melyen Polyák László (TiszaCash) és Szabó István (OTP) termõföldpiaci szakemberek fejtik ki véleményüket a hazai termõföldpiac aktuális helyzetérõl, a várható változásokról és a szegmens válságállóságának okairól. A résztvevõk válaszokat kaphatnak olyan kérdésekre, ami mindenkit foglalkoztat akár eladni, akár fejleszteni, akár befektetési szándékkal venni szeretne Magyarországon termõföldet. Hol és milyen kondíciókkal érdemes befektetési céllal termõföldet vásárolni Magyarországon? Milyen finanszírozási lehetõségek vannak földvásárlásra? Milyen növekedési lehetõségek és esetleges kockázatok vannak a termõföldpiacon? Mennyire válságálló befektetési forma? Valamint, hogy érdemes-e most megtakarításainkat termõföldbe fektetni, akár rövid-, közép- vagy hosszú távon?

Tovább...

Most kell lakást venni? - Portfolio.hu Lakás Klub

2011.11.16

2011. november 16-án, szerdán kerül sor a Portfolio.hu Klub következõ rendezvényére, melyen Harmati László, Déry Attila és Rutai Gábor lakáspiaci szakemberek fejtik ki véleményüket a budapesti és a hazai lakáspiac aktuális helyzetérõl, a várható változásokról. A résztvevõk válaszokat kaphatnak olyan kérdésekre, ami mindenkit foglalkoztat akár eladói, akár vevõi oldalon. Milyen hatásai lehetnek a végtörlesztésnek? A tartósan elszálló devizaárfolyamok hogyan befolyásolják a lakáspiacot? Hol és milyen lakást érdemes venni avagy eladni? Mikor stabilizálódhatnak az árak, és mikor fordulhat meg a trend az építések számában?

Tovább...

Mi lesz az OTP-vel? Venni vagy eladni?

2011.10.05

2011. október 5-én, szerdán kerül sor a Portfolio.hu Klub következõ rendezvényére, ahol szakértõ vendégeink, Horváth István, Nagy Viktor és Bence Balázs az OTP részvényekben rejlõ befektetési lehetõségekkel foglalkozik. Összecsap a fundamentális és a technikai elemzés.

Tovább...

Mit érdemes venni vagy eladni? Befektetési lehetőségek és...

2011.09.21

2011. szeptember 21-én, szerdán kerül sor a Portfolio.hu Klub következõ rendezvényére, ahol két szakértõ vendégünk, Szántó András és Zsiday Viktor a piaci lehetõségekkel és stratégiákkal foglalkozik majd. Mit érdemes venni vagy eladni?

Tovább...

Lufi vagy fundamentumok hajtják az aranyat?

2011.08.24

2011. augusztus 24-én, szerdán kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, melyen Sándor Dávid és Bence Balázs, a Portfolio.hu elemzői fejtik ki véleményüket az arany és ezüst kilátásairól, a befektetési lehetőségekről. Lufi, vagy fundamentumok? Venni vagy eladni? A rendezvény szponzora:

Tovább...

Szárnyalás vagy összeomlás vár a nyersanyagokra?

2011.05.24

2011. május 24-én, kedden kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, melyen Bakács Tamás és Nagy Péter Gábor portfólió menedzserek fejtik ki véleményüket a nyersanyagok kilátásairól, az árak várható alakulásáról és a befektetési lehetőségekről. Lufi, vagy fundamentumok? Venni vagy eladni? Melyik nyersanyagban van még kakaó? Olaj, arany, ezüst, vagy valami más?

Tovább...

Csomag után mi jöhet a piacokon?

2011.03.16

A kormány március elsején bemutatott közép távú költségvetési és reformcsomagja után most a tervek végrehajtása következik, de mi várható mindezek mellett a magyar piacokon? Milyen nemzetközi befektetői környezetre van kilátás a következő hónapokban és tud-e tovább erősödni a forint? Mi lesz a magyar részvénypiaccal a nyugdíjpénztári átalakítások következtében? Többek között ezekről a kérdésekről is szó lesz a következő Portfolio.hu Klub rendezvényen március 16-án. Az este során két előadónk fundamentális, illetve technikai szemszögből is megvilágítja a kilátásokat.

Tovább...

Venni, vagy eladni? Összecsap a technikai és fundamentális...

2011.01.19

Megszakítás nélkül emelkedtek decemberben újabb magasságok felé a részvénypiacok, így talán egyre aktuálisabb a kérdés, hogy vajon van-e további potenciál a részvényekben, vagy korrekció jön, és ilyen környezetben melyek azok az európai vagy magyar papírok, amiket favorizálni érdemes? Január 19-én két megközelítés összecsapásának lehetnek részesei Olvasóink: meghívott portfólió menedzser vendégünk a fundamentális, míg kollégánk a technikai elemzés segítségével értékeli a piaci helyzetet.

Tovább...

Mi lesz így a világgal?

2010.11.30

>Globális visszaesés, árfolyamháború, fizetési mérleg és bankválság, tõkepiaci hullámzások, QE2 (quantitative easing) - hemzsegnek a forgatókönyvek és az újszerû kifejezések a világgazdasági kilátásokkal kapcsolatban. Mire számíthatnak a befektetõk és az érdeklõdõk a közeli és a távoli jövõben? A válság sokadik stációjában vagyunk, vagy már csak a "másnaposság" üli meg a piacokat? November 30-án két neves szakértõ többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a Portfolio klub következõ rendezvényén. A rendezvény szponzora:

Tovább...

Régiós részvénypiacok: mit érdemes venni?

2010.10.27

2010. október 27-én kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol a régiós részvénypiacok lesznek fókuszban. A vételi lehetőségekről két alapkezelő szakember tart előadást, majd válaszol a részvevők kérdéseire.

Tovább...

Mélypont után a forint? Merre tovább frank és...

2010.10.05

Október 5-én újra a devizapiacok kerülnek a középpontba a Portfolio.hu Klub rendezvénysorozatában. Az euró és különösen a svájci frankalapú hitelesek tömegei számára alapvető kérdés, hogy túl van-e már a gyengülési hullámon a forint, vagy csak átmeneti erősödést láthatunk. Erről, illetve a frank rendkívüli erejének okairól, továbbá a dollár kilátásairól is szó esik majd rendezvényünkön. A rendezvény szponzora:

Tovább...

Venni vagy nem venni? Összecsap a technikai és...

2010.09.08

2010. szeptember 8-án kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol két eltérő megközelítés csap össze: meghívott portfólió menedzser vendégünk a fundamentális, míg kollégánk a technikai elemzés segítségével értékeli a piaci helyzetet és ad választ a résztvevők kérdéseire.

Tovább...

Merre tovább olaj és aranyár?

2010.07.06

2010. július 6-án kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, melyen Juhász Gergely aranypiaci és Szabó Gábor olajpiaci szakember fejti ki véleményét a nyersanyagok kilátásairól, az árak várható alakulásáról és a piacon rejlő befektetési lehetőségekről. A történelmi csúcs ellenére is aranyba kell menekülni? Mikor indulhat az olajár rali?

Tovább...

Idén tovább zuhannak a lakásárak?

2010.05.31

2010. május 31-én, hétfőn este kerül sor a Portfolio Klub következő rendezvényére, melyen két ingatlanpiaci szakember, Harmati László és Valkó Dávid fejti ki véleményét a lakáspiac kilátásairól, az árak alakulásáról és a piacon rejlő magánbefektetési lehetőségekről. Érdemes-e lakást venni a jelenlegi piacon? Eléri -e a mélypontot idén a hazai lakáspiac? Mennyit csökkentek a lakásárak a válság kirobbanása óta? A rendezvény szponzora:

Tovább...

Mi lesz a forinttal és a dollárral?

2010.05.12

2010. május 12-én, szerdán este kerül sor a Portfolio Klub következő rendezvényére, amelyen két befektetési szakember fejti ki meglátásait a legfontosabb devizapiaci tendenciákról, ezek között hangsúlyosan a forint várható árfolyamáról. A görög adósságválság tükrében természetesen szó esik az euró jövőjéről is. A rendezvény szponzora:

Tovább...

BrókerShowder

2010.04.26

2010. április 26-án, hétfőn este kerül sor a Portfolio Klub következő rendezvényére, ahol rendhagyó módon három tőzsdei üzletkötő fejti ki véleményét a részvénypiacokkal kapcsolatban. És persze a sztorik sem maradhatnak el.

Tovább...

Érdemes-e OTP-t venni?

2010.04.12

2010. április 12-én, hétfőn este kerül sor a Portfolio Klub következő rendezvényére, ahol két szakértő, a Concorde elemzője, illetve a K&H Alapkezelő portfólió menedzsere mondja el véleményét az OTP-vel kapcsolatban.

Tovább...

Bécsi alapkezelők a részvénypiacokról

2010.03.31

2010. március 31-én este kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol két bécsi intézményi befektető, Bódis Péter és Koch Zoltán fejti ki véleményét a hazai, a régiós és a globális részvénypiacokról, valamint válaszol a portfolio.hu, illetve vendégeink kérdéseire.

Tovább...

Mi vár ránk a választások után?

2010.03.11

2010. március 11-én kerül sor a Portfolio.hu Klub következõ rendezvényére, ami napjaink legtöbbeket izgató közéleti kérdéseirõl, illetve ezek gazdasági vonatkozásairól szól majd. Lakner Zoltán és Szabados Krisztián személyében két politikát tanulmányozó, Orbán Gábor részérõl pedig egy a piacokat figyelõ szakértõ lesz a vendégünk, és a választások politikai, gazdasági, piaci következményeirõl beszélnek majd.

Tovább...

Mit érdemes venni a tőzsdén?

2010.02.24

2010. február 24-én kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol két eltérő megközelítés csap össze: meghívott portfólió menedzser vendégünk a fundamentális, míg kollégánk a technikai elemzés segítségével értékeli a piaci helyzetet és ad választ a résztvevők kérdseire.

Tovább...

Itt az ideje olajba vagy aranyba fektetni?

2009.11.25

2009. november 25-én kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, melyen két nyersanyagpiaci szakember, Juhász Gergely és Nagy Péter Gábor fejti ki véleményét az arany és olajpiac kilátásairól, az árak alakulásáról és a piacon rejlő befektetési lehetőségekről. Érdemes-e nyersanyagokba fektetni a nagy emelkedés után is? Meddig drágulhat és mi hajthatja még az arany árát? Kell hirtelen 100 dollár fölé szökő olajártól tartanunk?

Tovább...

Globális és hazai gazdasági kilátásaink

2009.11.02

2009. november 2-án tartjuk a következõ Portfolio Klub rendezvényt, melynek témája a nemzetközi és hazai gazdasági kilátások áttekintése. Visszasüllyed-e még a fejlett világ a válságba? Meddig tarthat az õrült költekezés és a nulla százalékos kamat? Mit vesztett és mit nyert Magyarország a válsággal? Mikor lábal ki Magyarország a recesszióból?

Tovább...

Vegyünk-e lakást?

2009.10.15

2009. október 15-én kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, melyen három ingatlanpiaci szakember, Hunyady Attila, Murányi Ákos és Péter Ágnes fejti ki véleményét a lakáspiac kilátásairól, az árak alakulásáról és a piacon rejlő magánbefektetési lehetőségekről. Érdemes-e lakást venni a jelenlegi piacon? Mi a jó befektetés? Estek -e az árak a válság kirobbanása óta?

Tovább...

Mibe érdemes fektetni?

2009.09.17

2009. szeptember 17-én, csütörtökön kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol két hazai intézményi befektető, Zsiday Viktor és Pártl Zoltán fejti ki véleményét a hazai, a régiós és a globális tőkepiacokról, valamint válaszol a portfolio.hu, illetve vendégeink kérdéseire. Mit érdemes venni? Érdemes-e egyáltalán még részvényt venni?

Tovább...

Nagy magyar MID-CAP show

2009.05.25

2009. május 25-én, hétfőn kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol több közepes hazai tőzsdei kibocsátó képviselteti magát. Bokorovics Balázs a PannErgy képviseletében, Lazarovits Márk a Synergon képviseletében, illetve Zsámboki Gábor az Állami Nyomda képviseletében már visszaigazolta részvételét. A rendezvény - melyen vendégeink is kérdezhetnek a megjelent menedzserektől - alapvetően a cégek jövőképéről és a bennük rejlő befektetési sztoriról szól majd.

Tovább...

Mibe érdemes fektetni?

2009.05.07

2009. május 7-én, csütörtökön kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol két hazai szakértő, Loncsák András, az Aegon Alapkezelő portfólió menedzsere, valamint Móró Tamás, a Concorde vezető elemzője fejti ki véleményét a hazai, a régiós és a globális tőkepiacokról, valamint válaszol a portfolio.hu, illetve vendégeink kérdéseire.

Tovább...

Pörögj Te is a devizapiacokon!

2009.04.28

2009. április 28-án kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol szakértőink a devizapiaci befektetésekről fejti ki véleményüket, valamint válaszolnak a portfolio.hu, illetve vendégeink kérdéseire.

Tovább...

Érdemes-e OTP-t venni?

2009.04.09

Bear market rally van, vagy érdemes OTP-t venni? Cél a 3000 vagy inkább az 1500? Feltétlenül az OTP-t kell választani, vagy vannak jobb opciók is? Mit tegyen az, aki bennragadt a papírban? Az OTP-ről, a bankrészvényekről fog beszélgetni 3 piaci szakember a Portfolio.hu Klub következő rendezvényén.

Tovább...

Kormányválság és tőkepiacok

2009.04.01

2009. április 1-én kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol szakértőink a magyar kormányválságot, illetve annak nyomán kialakult tőkepiaci helyzetet értékelik, valamint válaszolnak a portfolio.hu, illetve vendégeink kérdéseire.

Tovább...

Forintárfolyam és állampapírpiac - Mi lesz velük?

2009.03.12

A forint történelmi mélypontra csúszott az euróval szemben, és ezen a szinten is maradt. Az állampapírpiacon - elsősorban a gyenge kereslet miatt - nincs kötvénykibocsátás, a másodpiaci hozamok pedig a tavaly októberi, extrém magas szintjükre érnek. Már a hétköznapok emberét is foglalkoztatják ezek a kérdések: a zavaros vészforgatókönyvek és a még zavarosabb megváltó ötletek mellett még a realistább szakértői javaslatok sem éppen szívderítők. Nem csoda tehát, hogy a Portfólió Klubban éppen ezt a témát a témát tûztük napirendre.

Tovább...

Bécsi alapkezelők a részvénypiacokról

2009.02.18

2009 február 18-án, szerdán kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol két bécsi intézményi befektető, Bódis Péter és Koch Zoltán fejti ki véleményét a hazai, a régiós és a globális részvénypiacokról, valamint válaszol a portfolio.hu, illetve vendégeink kérdéseire.

Tovább...

Olaj, arany, árupiacok

2008.11.20

2008. november 20.-án kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol az olaj, arany és egyéb árupiacok zuhanásával és befektetési lehetőségeivel foglalkozunk. A rendezvényen Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója, valamint Szûcs Örkény, az árupiacokra szakosodó SolarCapital Markets Zrt. vezérigazgatója lesz a vendégünk, akiknek a résztvevők is feltehetik kérdéseiket.

Tovább...

Mi lesz veled forint? Feltámad-e az állampapírpiac?

2008.10.29

A globális pénzügyi válság újabb hulláma jóval erőteljesebben érintette Magyarországot, mint a korábbiak. Ez többek között a forint gyengülésében, illetve az állampapírpiac mûködési zavaraiban mutatkozott meg. Erősödhet-e a forint a devizahitelesek nagy örömére? Megszûnnek-e az állampapírok értékesítési nehézségei, "normalizálódnak-e" a hozamok? A Portfolio.hu Klub következő rendezvényén többek között ezekről a kérdésekről osztják meg véleményüket felkért szakértőink, Barcza György, az K&H Bank vezető elemzője, illetve Orbán Gábor az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő kötvényportfólió-menedzsere.

Tovább...

Mit érdemes venni a zuhanó részvénypiacokon?

2008.10.07

A jelenlegi szinteken csaknem az összes részvény alulértékeltnek tûnik, de alulértékeltnek tûnt nyár elején is, az árfolyamok azonban tovább estek. Miért pánikol a világ, meddig eshetnek a piacok, mit érdemes venni? A globális válságról és a magyar kilátásokrül lesz szó a Portfolio.hu Klub következő rendezvényén, ahol Horváth István és Pártl Zoltán szakértők osztják meg véleményüket a piacokkal kapcsolatban.

Tovább...

Mikor kell ingatlan részvényt venni?

2008.09.01

50-80%-os zuhanások sem voltak ritkák a régiós ingatlan szektorban az elmúlt egy évben, melynek következtében az árazási szintek mélypontra kerültek a szegmensben. A Portfolio.hu Klub következő rendezvényén az ingatlan fejlesztéssel és hasznosítással foglalkozó társadságokat vesszük gorcső alá szakértőink, Mészáros Margaréta, Szöllősi Ferenc és Pintér András segítségével.

Tovább...

Portfolió.hu előadás a technikai elemzés alapjairól

2008.08.06

A Portfolio.hu befektetői szeminárium sorozatot szervez, amely keretében a tőzsdézés iránt érdeklődők ingyenes előadásokon vehetnek részt, amelyen a különböző kereskedési termékek (Portfolio Online Tőzsde, WorldSpreads) bemutatásán túlmenően kereskedési technikák és stratégiák is terítékre kerülnek. A résztvevők megismerkedhetnek a technikai elemzés alapjaival is. Soron következő előadásunkat augusztus 6-án a Vista Rendezvényközpontban tartjuk. Az előadást kezdő tőzsdézőknek, illetve a tőzsde világa iránt érdeklődő befektetőknek ajánljuk. A részvétel ingyenes.

Tovább...

Érdemes-e végre bankpapírt venni?

2008.07.10

A 2007-ben kirobban subprime válság legnagyobb vesztesei kétségkívül a bankok voltak. A hatalmas leírások, és az iszonyatos tőzsdei mélyrepülés után még mindig nem tudni, hogy véget ért-e a lejtmenet. Ráadásul a krízis nem csak a rosszcsontokat büntette meg, hanem az összes bankot, ezért lehet most 6,350 forinton OTP-t venni.

Tovább...

Áru- és élelmiszerpiacok

2008.05.19

2008 május 19-én, hétfőn kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol az árupiacok szárnyalásával, a mögöttes fundamentális tényezőkkel és a jövőbeli kilátásokkal foglalkozunk. A rendezvényen Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója, valamint Szûcs Örkény, az árupiacokra szakosodó SolarCapital Markets Zrt. vezérigazgatója lesz a vendégünk, akiknek a résztvevők is feltehetik kérdéseiket. A rendezvény szponzora a Budapest Alapkezelő és a SolarCapital Markets.

Tovább...

Mibe érdemes fektetni? Hazai részvény-, kötvény- és devizapiac

2008.04.16

2008 április 16-án, szerdán kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol két hazai intézményi befektető, Duronelly Péter és Horváth István fejti ki véleményét a hazai részvény-, kötvény- és devizapiacokról, valamint a tőkepiacok kilátásairól. Tekintve hogy a hazai piacokat elsősorban a külföldi tényezők határozzák meg, a globális folyamatok mellett sem megyünk el a rendezvényen. A rendezvény szponzora a Budapest Alapkezelő.

Tovább...

Certifikátok

2008.03.06

2008 március 6-án, csütörtökön kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol a BÉT-re nemrégiben bevezetésre került certifikátokról lesz szó. A konstrukció lényegét, valamint a mögöttes piacok hátterét az Erste Befektetési Zrt. és a Raiffeisen Bank szakértői mutatják be, akik a megszokott módon a portfolio.hu, illetve vendégeink kérdéseire is válaszolnak.

Tovább...

Bécsi alapkezelők a részvénypiacokról

2008.01.23

2008 január 23-án, szerdán kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol két bécsi intézményi befektető, Bódis Péter és Koch Zoltán fejti ki véleményét a hazai, a régiós és a globális részvénypiacokról, valamint válaszol a portfolio.hu, illetve vendégeink kérdéseire.

Tovább...

Technikai elemzés szeminárium - Miskolc

2007.12.15

Sikeres tőzsdei kereskedők előszeretettel támaszkodnak a grafikonok jelzésein alapuló technikai elemzésre vételi vagy eladási pozíciók felvétele előtt. A technikai elemzés eszközeinek használata jelentősen hozzájárulhat befektetéseink jövedelmezőségéhez, és segítségével kockázatunkat is mérsékelhetjük. A Portfolio.hu célul tûzte ki a technikai elemzés népszerûsítését a hazai befektetők körében, így tőzsdetanfolyamunkkal országos körútra indulunk, aminek második állomása 2007 december 15-én szombaton Miskolcon lesz. Az egész napos tanfolyamon a résztvevők megismerhetik a technikai elemzés fortélyait, és elsajátíthatnak több hatékonyan kereskedési stratégiát. Megtanulják felismerni a legfontosabb vételi és eladási jelzéseket valamint a kockázatát mérséklésének technikáit. A Részvételi díj 25,000 Ft (A részvételi díjat a rendezheti a helyszínen vagy átutalással) A részvételhez regisztráció szükséges. Iőpont: 2007-12-15 09:00-17:00Helyszín: Hotel Pannonia Miskolc3525 Miskolc, Kossuth u. 2

Tovább...

A Richter az akvizíciók tükrében - Portfolio.hu Klub

2007.12.06

December 6-án, csütörtökön kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója lesz a vendégünk. Mit hozhatnak az új akvizíciók? Kell-e még sanyargatásra számítani a magyar piacon? Megőrizheti-e a Richter a függetlenségét? Érdemes-e most vásárolni a papírokból? Ezen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ a vezérigazgató és egy meghívott elemző segítségével.

Tovább...

Gazdasági és politikai válság-forgatókönyvek Magyarországon

2007.11.28

Két fontos téma foglalkoztatja manapság a gazdasági folyamatok iránt érdeklõdõket. Az idén évtizedes mélypontra süllyedt a gazdasági növekedés üteme, a fogyasztás csökken, és a beruházások is stagnálnak. Az egyik kérdés tehát, hogy elindul-e (illetve ha igen, mikor) a „leültetett” gazdaság élénkülése. Ezzel párhuzamosan – fõként a kiigazítási intézkedések miatt – a koalíció népszerûségi indexe sosem látott zuhanást produkált, és egyelõre nincs jele a felkapaszkodásnak. Adódik tehát a második kérdés: milyen politika (és gazdaságpolitikai) következményei lehetnek ennek? Miniszterelnök-csere? Kormányátalakítás? Reformok elakasztása?

Tovább...

Portfolio.hu technikai elemzés szeminárium - Pécs

2007.11.10

Sikeres tőzsdei kereskedők előszeretettel támaszkodnak a grafikonok jelzésein alapuló technikai elemzésre vételi vagy eladási pozíciók felvétele előtt. A technikai elemzés eszközeinek használata jelentősen hozzájárulhat befektetéseink jövedelmezőségéhez, és segítségével kockázatunkat is mérsékelhetjük.A 2007 november 10-én megrendezésre kerülő egész napos tanfolyamon a résztvevők megismerhetik a technikai elemzés fortélyait, és elsajátíthatnak több hatékonyan kereskedési stratégiát. Megtanulják felismerni a legfontosabb vételi és eladási jelzéseket valamint a kockázatát mérséklésének technikáit.Kinek ajánljuk a rendezvényt? Mindazoknak, akik saját kezükbe szeretnék venni befektetéseik alakítását. A tőzsde iránt érdeklődő kisbefektetőknek, akik hatékonyabbá szeretnék tenni kereskedésüket, valamint mindazoknak, akik megszeretnék ismerni a technikai alapon történő kereskedés szabályait.

Tovább...

Részvénypiaci kilátások technikai és fundamentális alapon

2007.10.17

Kíváncsi arra, hogy mit mutatnak a grafikonok az OTP, a Rába, a Fotex, és a Mol illetve egyéb részvények és indexek vonatkozásában? Tudni szeretné mit gondol a Portfolio.hu részvény elemzője a piacokról? - Akkor a Portfolio.hu trader klub rendezvénye Önnek szól. A Portfolio Trader Klub következő rendezvényén újszerû megközelítésben tekintjük át a hazai és a nemzetközi részvényeket, indexeket. Egyrészről megvizsgáljuk a piacokat technika alapon, amit kiegészítünk a részvényelemző fundamentális megközelítésével. (részvételi díj: 2500 Ft)

Tovább...

Portfolio befektetői klub - Kecskemét

2007.10.11

Érdekli a tőzsde izgalmas világa? Szeretné megismerni milyen lehetőségei vannak az értékpapír piacon? Akkor kecskeméti rendezvényünk Önnek szól. A Portfolio.hu kecskeméti rendezvényén megtudhatja, hogy a Portfolio elemzői milyen belföldi és külföldi részvényekben látják a legnagyobb növekedési potenciált, és milyen ágazatok lehetnek az elkövetkező hónapok nyertesei, és mik a vesztesi? Magyar vagy külföldi piacokban van e nagyobb növekedési lehetőség az év hátralévő részében?(ingyenes rendezvény)

Tovább...

Rally után az IT cégek

2007.09.26

Szeptember 26-án kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol Lazarovits Márk, a Synergon vezérigazgatója, illetve Balázs Csaba, az econet.hu elnöke lesz a vendégünk. Érdemes-e vásárolni a papírokból? Vannak-e növekedési lehetőségek? Minden, amire a befektetők kíváncsiak...

Tovább...

Portfolio befektetői klub - Nyíregyháza

2007.09.20

Portfolio befektetői klub - NyíregyházaÉrdekli a tőzsde izgalmas világa? Szeretné megismerni milyen lehetőségei vannak az értékpapír piacon? Akkor Nyíregyházi rendezvényünk Önnek szól. A Portfolio.hu Befektetői Klub nyíregyházi rendezvényén megtudhatja, hogy a Portfolio elemzői milyen belföldi és külföldi részvényekben látják a legnagyobb növekedési potenciált, és milyen ágazatok lehetnek az elkövetkező hónapok nyertesei, és mik a vesztesi? Magyar vagy külföldi piacokban van e nagyobb növekedési lehetőség az év hátralévő részében?(ingyenes rendezvény)

Tovább...

Tőzsdei bevezetés, ahogy még soha! - Érkezik az...

2007.09.12

Hamarosan kezdődik az AAA Auto tőzsdei kibocsátásához kapcsolódó road show, melynek keretében a kisbefektetők számára is felkínálja a cég a lehető legalaposabb informálódás lehetőségét. Korábban intézményi befektetői privilégium volt a bevezetés előtt a társaság elképzeléseibe való betekintés, most azonban a Portfolio.hu Klub keretében bármely kisbefektető felteheti kérdéseit nemcsak a tulajdonos-vezérigazgatónak, de a csoport pénzügyi igazgatójának, illetve a magyar leány vezetésének is. A válaszok fényében már mindenki könnyedén eldöntheti, hogy kíván-e jegyezni a részvényekből, vagy inkább kivárja a bevezetést...

Tovább...

Befektetői szeminárium a technikai elemzésről

2007.09.04

A részvények és tőzsdeindexek grafikonjainak elemzése a tőzsdei kereskedés során nagyban hozzájárulhat befektetéseink sikeréhez, mégis sokak számára kevésbé ismertek a technikai elemzés fortélyai. A technikai elemzés népszerűsítése céljából, a Portfolio.hu befektetői szeminárium sorozatot szervez, ahol az érdeklődők megismerhetik a technikai alapon történő kereskedés technikáit. Regisztráció mindenképpen szükséges a részvételhez. A résztvevők száma 30 főben limitált, hogy lehetőség legyen az alábbi témák kötetlen, interaktív megtárgyalására. Részvételi díj 2500 Ft

Tovább...

"Meghalt a piac? - A szakértők megmondják..."

2007.08.28

Már lassan egy hónapja igen nehéz napokat élnek a befektetők, a bizonytalanság uralja nemcsak a részvények, hanem szinte minden más egyéb befektetési instrumentum piacát is. Többen pénzügyi válságról beszélnek, miközben egyes nemzetközi bankházak szerint a jelenlegi szinteken már a vételi oldalon érdemes állni a könyvekben. Ebből az apropóból a Portfolio.hu Klub soron következő rendezvényén ismert magyar befektetési alapkezelők segítenek kielemezni vendégeinknek a helyzetet azzal, hogy kifejtik véleményüket a piaci folyamatokról, valamint válaszolnak a portfolio.hu, illetve vendégeink kérdéseire. A részvételhez REGISZTRÁCIÓ szükséges.

Tovább...

Részvénypiaci kilátások technikai és fundamentális alapon

2007.07.11

A Portfolio Trader Klub következő rendezvényén újszerû megközelítésben tekintjük át a hazai és a nemzetközi részvény piacokat. Egyrészről megvizsgáljuk a piacokat technika alapon, hosszú és rövid távú grafikonok alapján, amit kiegészítünk a részvényelemző fundamentális megközelítésével. Gyakorlati példán keresztül mutatjuk be a technikai elemzés eszköztárának alkalmazását, valamint a résztvevők a technikai elemzés számos fortélyát is elsajátíthatják a rendezvényen áttekintett részvény és index grafikonokon keresztül. A technikai elemzés által kapott jelzéseket a Portfolio.hu részvényelemzője kommentálja, aki foglakozásából adódóan inkább fundamentális alapon közelít a tőzsdéhez.

Tovább...

"Amit az ingatlansztoriról tudni kell" - Portfolio.hu Klub

2007.06.27

BIF, Danubius, Fotex, Graphisoft Park, Orco - csak néhány részvény a közvetlen közelünkbõl, melyek kapcsán már megcsapta a magyar befektetõket a Közép-Kelet Európában tomboló ingatlansztori szele. Mind az öt részvény árfolyama kiemelkedõ mérétkben emelkedett 2007. január 1. óta, így érdemes lehet áttekinteni lehet-e még tartalék ezekben a papírokban és ha nem, akkor milyen régiós alternatívákat lehet érdemes szem elõtt tartanunk. A soron következõ portfolio.hu klub rendezvényen ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Tovább...

A Nagy Magyar Mid-cap Show

2007.05.22

Május 22-én, kedden kerül sor a Portfolio.hu Klub soron következő eseményére, amelyen a magyar középpapírok világába kalauzoljuk a hallgatóságot. Rendezvényünkön három cég képviseli a magyar mid-capeket, az Állami Nyomda, a Graphisoft Park és a Pannonplast. Eddig mind a három papír alaposan meghálálta a befektetőknek beléjük fektetett bizalmat. Vajon folytatódhat-e a rali, érdemes-e még meríteni a magyar középpapírok világában? A klubon reméljük, sok minden kiderül...

Tovább...

Érdemes-e Magyar Telekomot venni?

2007.04.26

Április 26-án kerül sor a Portfolio.hu Klub következő rendezvényére, ahol Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója lesz a vendégünk. A távközlési részvény piacának megvilágításában Gyurcsik Attila, a Concorde elemzője lesz segítségünkre. Érdemes-e Magyar Telekomot venni? Vannak-e növekedési lehetőségek? Minden, amire a befektetők kíváncsiak...

Tovább...

Forint és állampapírpiac

2007.03.21

ERős spekulációs aktivitás látható a forintpiacon, az egész régióban nagyok a mozgások. A héten dönt a FED az irányadó kamatokról, Kínában a hétvégén kamatemelés volt. Mi várható a hazai és nemzetközi pénzpiacokon? Érdemes lehet-e devizában befektetni, vagy jobb forinteszközöket venni? A Portfolio.hu Klub szerdai rendezvényén ilyen kérdésekre keressük a választ elismert piaci szakértőkkel. A rendezvényen vendégeink rövid prezentációt tartanak az általuk legfontosabbnak ítélt tényezőkről, majd válaszolnak a közönség kérdéseire. Március 21-én kerül sor a Portfolio.hu Klub legfrissebb rendezvényére, amelyen két neves piaci szakértő értékeli majd az árfolyamok és a kamatok aktuális helyzetét és a kilátásokat. Milyen a magyar piac megítélése, jönni vagy menni fog-e a külföldi tőke, hogyan alakulhat az árfolyam, hol vannak a kockázatok, lesz-e sáveltörlés?

Tovább...

Alapkezelők a részvénypiacról

2007.02.22

Február 22-én kerül sor a Portfolio.hu Klub legfrissebb rendezvényére, amelyen egy hazai és egy külföldi alapkezelő értékeli majd a részvénypiac aktuális helyzetét és kilátásait. Milyen a magyar piac megítélése, jönni vagy menni fog-e a külföldi tőke, melyik lehet a nyerő papír, hol vannak a kockázatok?

Tovább...

Alternatív befektetések: ETF és arany

2007.01.09

Két alternatív befektetési lehetőséggel, a múlt év végén a BÉT-en megindult BUX ETF kereskedéssel, valamint az elmúlt évben hatalmas volatilitást mutató arany befektetésekkel ismertet meg a Portfolio.hu Klub 2007. január 9-én.Vajon tovább folytatódik-e a rali, érdemes-e most bekapcsolódni, milyen tényezőkre érdemes figyelni, hogyan tudunk beszállni?

Tovább...

Gépipari cégek a BÉT-en

2006.11.28

Miközben a blue chipek 2006 során alig tartogattak némi hozamot a befektetőknek, addig a mid- és smallcap szegmensben több részvény esetén is találkozhatunk 50% feletti árfolyam emelkedéssel. A BÉT két gépipari képviselője, a Rába és a Linamar a felmutatott reorganizációs, illetve növekedési sztorival külön kiemelkedett a kis papírok közül, melyet havi felméréseink tapasztalatai alapján több alapkezelő is meglovagolt. De mi lesz ezután, amikor a forint újra 8 hónapos csúcsra erősödött a dollárral szemben? Milyen gépipari trendek várhatók a közeljövőben? Van-e még reális esélye a további növekedésnek? Érdemes-e még most is gépipari befektetésen gondolkodni? A következő, 2006. november 28-án tartandó portfolio.hu klubon ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Tovább...

Rendkívüli helyzet és a tőzsde + Külföldi befektetések

2006.09.20

A május eleji árfolyamcsúcsot jelentős korrekció követte a tőkepiacokon. Mind a fejlett gazdaságok tőzsdéi, mind a fejlődő piacok eszközárai jelentős mértékben estek. A befektetők egy része a hosszú távú kivárás mellett döntött - 2-3 éves távlatban továbbra is jó teljesítményt prognosztizált -, de akadtak olyanok is, akik elhúzódó medve piacot láttak előre. Azóta egyértelműen látszott, hogy a piacot temetőknek nem lett igazuk, de a korrekció előtti szinteket továbbra sem sikerült visszanyerni. Érdemes-e most vásárolni? Energiához kötött orosz piac? 10%-kal növekvő kínai gazdaság? Az orosz gazdaságnál nagyobb Korea? A nyersanyagszektor által vezérelt Brazília? Vagy bízzunk a konvergenciában, és maradjunk Kelet-Európában? Mekkora részvénykitettséget vállaljunk a mostani helyzetben? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat a portfolio.hu Tőzsdeklub következő rendezvényén.

Tovább...

Alapkezelők a részvénypiacról

2006.05.16

A választásoknak vége, a tőzsde gyorsjelentések befejeződnek, a piac bizonytalan, vajon merre fordulnak az árfolyamok, folytatódik-e a zuhanás? A Portfolio.hu aktuális Klubján talán választ kaphatunk az összes befektetőket érdeklő kérdésre. MA kerül sor a Portfolio.hu Klub legfrissebb rendezvényére, amelyen hazai és külföldi alapkezelők értékelik a részvénypiac aktuális helyzetét és kilátásait. Milyen a magyar piac megítélése, jönni vagy menni fog-e a külföldi tőke, melyik lehet a nyerő papír, hol vannak a kockázatok?

Tovább...

Az arany és az olaj vonzásában

2006.04.20

Száguld az aranyár, száguld az olajár, tovább folytatódik a rali a termékpiacon. Április 20-tól a magyar befektetők is bekapcsolódhatnak az arany lüktető piacába, a BÉT-en elérhető válik az aranykontraktus. Ugyanakkor az olajról sem szabad elfelejtkezni, a nemzetközi piacokon nyitva áll az út a kereskedésre. Április 20-án csütörtökön kerül sor a legújabb Portfolio.hu Klubra, amely az arany és az olaj piac köré szerveződik. Vajon tovább folytatódik-e a rali, érdemes-e most bekapcsolódni, milyen tényezőkre érdemes figyelni, hogyan tudunk beszállni?

Tovább...

Mi lesz a tőzsdével és a megtakarításainkkal?

2005.04.14

Április 14-én, csütörtökön került megrendezésre a Portfolio.hu Klub következõ eseménye. A rendezvényen a tõzsde és befektetéseink jövõjét tekintettük át neves tõkepiaci szakemberek segítségével. Tõzsdére mehet-e a tõzsde? Reális-e a 4. nyugdíjpillér?

Tovább...

Rekord év után MOL - Hernádi Zsolt (Arany...

2005.02.14

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója tegnap a Portfolio.hu Klub rendezvényén átvette a három évvel ezelőtt alapított Arany Bika Díjat. Az ünnepélyes díjátadást követően a Klub hagyományaihoz híven a társaságot érintő aktuális kérdésekről beszélgettünk...

Tovább...

Vegyipari cégek a tőzsdén

2005.01.12

Január 12-én, szerdán került megrendezésre a Portfolio.hu Klub következő eseménye. A rendezvényen a két jelentős kapitalizációval rendelkező magyar vegyipari társaság, a BorsodChem, és a TVK aktuális helyzetét, jövőképét tekintettük át az érintett társaság első számú vezetőinek segítségével.

Tovább...

Részvény, kötvény vagy deviza? - Gyakorlati tanácsok befektetőknek

2004.11.23

A rendezvényen az év vége közeledtével megkíséreljük áttekinteni az összes aktuális pénz és tőkepiaci kérdést elismert piaci szakemberek segítségével.

Tovább...

Aktuális adókérdések tőkepiaci vonatkozásban

2004.10.20

A pénzügyi szektorban meglehetősen komoly szakmai és érzelmi hullámokat generált az elmúlt egy hónapban a 2005-től tervezett adóváltozások összessége.

Tovább...

IT cégek a BÉT-en (econet.hu, FreeSoft, Graphisoft, Synergon)

2004.10.05

Első ízben ismerhetik meg a befektetők a FreeSoft új vezérigazgatójának, Keresztesi Jánosnak az elképzeléseit a Portfolio.hu október 5-én megrendezésre kerülő Tőzsdeklubjában. A rendezvényen a BÉT összes IT cégének vezetője jelen lesz, a FreeSoft képviselőjén kívül Balázs Csaba, az econet.hu vezérigazgatója, Bojár Gábor, a Graphisoft elnöke, valamint Czakó Ferenc, a Synergon elnöke lesz a vendégünk.

Tovább...

Közgyűlés előtt a Pannonplast

2004.04.26

A Portfolio.hu Tőzsdeklubjának áprilisi témája a Pannonplast. A cég és időpontválasztás nem véletlen, a társaság jövő héten tartja éves rendes közgyűlését. A Pannonplast utóbbi három közgyűlése rendkívül izgalmas volt, kíváncsiak várjuk, hogy milyen koncepcióval vág neki a menedzsment a mostaninak. Az erőviszonyokat még nem lehet látni, nemrég újabb tulajdonos jelentkezett, ráadásul ez a menedzsment ebben a formában (az időközi hatalomváltásnak köszönhetően) még nem áll a társaság legfőbb szerve előtt.

Tovább...

Richter, gyógyszerárak

2004.03.31

Ismét a piac legforróbb témájáról értekezünk a Portfolio.hu Tőzsdeklubban;témánk a gyógyszerárakat és támogatásokat érintő vita, ezek hatásai a profitabilitásra. Vendégünk lesz a legnagyobb magyar gyógyszercég, a Richter vezérigazgatója, Bogsch Erik. Természetesen nem csak a gyógyszerárakról, hanem a Richter fejlődési kilátásairól, s érintőlegesen az állami részvénycsomag eladásáról is beszélgetni fogunk.

Tovább...

Közép-kelet-európai piacok és a magyar tőzsde

2004.02.26

Bódis, Koch, Szálkai: a regionális részvénybefektetések mozgatórugói - kilátásokTegnap este került - a téma iránti érdeklődés következtében telt házzal - megrendezésre a Portfolio.hu Tőzsdeklub negyedik rendezvénye; regionális alapkezelők Közép-Kelet-Európáról és benne Magyarországról címmel. Várakozásainknak megfelelően több olyan nézőpont is előtérbe került, mely újdonságot jelentett.

Tovább...

Nabi

2004.01.22

Róna Péter, a NABI alapító elnöke és Horváth Péter volt a tegnapi Tőzsdeklubunk vendége, piaci oldalról Daróczi Andor alkotott véleményt. Elsőként dióhéjban a főbb megállapítások: 1., 220-230 HUF/USD árfolyam mellett (a termelési terv teljesítése esetén) lehet nullszaldós a NABI gazdálkodása 2., belátható időn belül nincs komolyabb fejlesztés, jelentősebb beruházás, így a társaság normál tevékenységére tud fókuszálni - elsődleges cél a stabilitás megteremtése 3., fél év alatt 35-38 m USD-vel csökkenhet a készletszint, s ezzel párhuzamosan a jelentős adósság állomány is.

Tovább...

Válságban a forint? - MNB, ING, BB Alapkezelő

2003.12.10

Nincs válság a forintpiacon - állapították meg a portfolio.hu Tőzsdeklub meghívott vendégei. Csermely Ágnes, az MNB Közgazdasági főosztályának vezetője úgy vélte, az elmúlt időszaki hozamemelkedés és forintgyengülés egyik fő indoka a spekulatív tőke kivonása mellett a végbefektetők pozíciócsökkentése volt a romló makrofundamentumok tükrében. Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési vezetője szerint a konvergenciajátékosok túlvették magukat a magyar papírokból, az eladások pedig a mérteiknél fogva számottevő piaci volatilitást okoztak. Barcza György, az ING elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar piac relatív kis mérete miatt egy-egy nagyobb szereplő lépése egész piaci folyamatok kiinduló pontja lehet. A mostani helyzet nem válság, inkább egyfajta stressz-teszt az árfolyamrendszerre. A Tőzsdeklub beszélgetésén a fentiek mellett több témakör is érintésre, elemzésre került, az alábbiakban néhány kiragadott területet ismertetünk. A portfolio.hu örömmel vette a jelentős érdeklődést (telt ház) a téma iránt, a résztvevőknek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy eljöttek. Akiknek nem jutott ülőhely, azoktól utólag is elnézést kérünk. Bízunk benne, hogy mindenki "gazdagabb"-an távozott a beszélgetésről, és a következő Tőzsdeklubban is vendégünkként üdvözölhetjük. ...

Tovább...

MOL

2003.11.19

Tegnap délután került megrendezésre az első Portfolio.hu Tőzsdeklub, melynek vendégei a nyilvános tranzakció előtt álló MOL vezérigazgatója, Mosonyi György, illetve Pletser Tamás, az Erste elemzője voltak. Összefoglalónk első részében a Mosonyi György által elmondottakat foglaljuk össze.

Tovább...
Speceffect logo Speceffect logo Speceffect logo

Ilyen volt az év ingatlanos eseménye

2015. november 24-én immár tizenegyedik alkalommal rendeztük meg a hazai ingatlanpiac legfontosabb szakmai rendezvényét, a Portfolio Property Investment Forum konferenciát.... További videók...

Milyen tervei vannak a Waberer's-nek?