Megérkezett a segítség a CSOK-hoz - Veszprém

Veszprém
2016-04-05

Kiemelt témák:

  • A leggyakoribb CSOK-tévhitek: ezért fogják sokan bukni a 10 + 10 milliót
  • Milyen változásokat hoztak a februári CSOK szabályozó rendeletek?
  • Kinek lett előnyösebb, és kinek kockázatosabb az otthonteremtési kedvezmény?
  • Hogyan változott a CSOK támogatási összege az új szabályozásban?
  • Mi számít lakásbővítésnek, amire felvehető a használt lakások után járó CSOK?
  • Milyen speciális szabályok vonatkoznak egyedülállókra, párokra és mozaikcsaládokra?

CSOK: mutatjuk a buktatókat – milliós a tét

Személyes tanácsadással és előadásokkal segítünk átlátni a változásokat.

Vannak, akik azt hiszik, hogy már mindent tudnak az új CSOK-ról. Vannak, akik úgy érzik, nincs már számukra tisztázatlan kérdés. És vannak, akik biztosak abban, hogy megkapják a 10+10 milliót. Pedig rengeteg olyan apró részlet van, amelyekkel kapcsolatban tévhitek élnek az emberek fejében: ilynek a tetőtér-beépítés és a mozaikcsaládokra vonatkozó feltételek. Ráadásul az elmúlt hónapokban számos változás történt a szabályozásban, amelyek a könnyítések mellett szigorításokat is tartalmaznak. Április 5-én Veszprémben első kézből, egyenesen a szakértőktől tájékozódhat az újdonságokról, és választ kaphat minden kérdésre.

Az első ezer CSOK-igénylés még február végéig megtörtént, de a pénzintézetek ennek a többszörösére számítanak az év második felében, amikorra rengeteg CSOK-kompatibilis ingatlan elkészül. Mivel január óta népszerű a téma, sokan úgy gondolják, hogy már mindent tudnak az új szocpolról, pedig a tetőtér-beépítésre csak szigorú feltételek mellett lehet felvenni a CSOK-ot, illetve kevésbé ismert speciális szabályok vonatkoznak a mozaikcsaládokra és az élettársakra.

Ráadásul februárban több CSOK szabályozó rendelet jött ki, amelyek miatt jóval kockázatosabbá vált a 10 milliós összeg felvétele előre vállalt gyermek esetén, és kevésbé lehet használt lakás vételére kijátszani a támogatást. Érdemes tisztában lenni a változásokkal, mert az eddigieket teljes egészében felváltó friss szabályokat azokra is alkalmazni kell, akik már a változások megjelenése előtt igényelték a CSOK-ot (de még nem bírálták el a kérelmüket), ha az új szabály kedvezőbb számukra.

Ezért a Portfolio, az FHB Bankkal és a Takarékokkal 2016-ban egy országos roadshow keretében végiglátogatja Magyarország nagyvárosait, megyeszékhelyeit. Szakértőink választ adnak a felmerülő kérdésekre, segítenek eligazodni a bonyolult szabályok között – természetesen a legfrissebb információkkal, és személyes tanácsadással is készülünk.

 

ELŐADÓINK, BESZÉLGETŐPARTNEREINK:

MODERÁTOR:

 

Az előadások után panelbeszélgetésre kerül sor, majd a résztvevő érdeklődők kérdéseire válaszolnak a szakértők. A helyszínen lehetőség van személyes tanácsadás igénybevételére is, az előadásokkal párhuzamosan és azt követően is.

A részvétel Támogatóinknak köszönhetően ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Amennyiben több fővel szeretnének részt venni, legyenek kedves minden érdeklődőt beregisztrálni. Kizárólag az előzetesen bejelentkezett vendégeket áll módunkban fogadni a rendezvényre.

Kérjük, hogy online jelentkezéskor minden résztvevő a SAJÁT nevével és email címével regisztráljon be, mert rendszerünk kiszűri az azonos nevűeket, rontott jelentkezésnek tekinti és törli ezeket a regisztrációkat.
(Tehát házaspároknál kérjük ne két „Kovács Pál” néven jelentkezzenek, hanem "Kovács Pál" és "Kovács Pálné" néven. Amennyiben egy családban több „Kovács Pál” lenne, kérjük előtaggal különböztessék meg magukat: "Kovács Pál" és "ifj. Kovács Pál"). Köszönjük!

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a helyfoglalás érkezési sorrendben és a szállodai, maximális kapacitásnak megfelelően történik.

Azoknak az érdeklődőknek, akik teltház miatt nem tudnak részt venni a rendezvényen, szeretnénk figyelmükbe ajánlani a veszprémi FHB Bank CSOK PONT-ot (8200 Veszprém, Cserhát ltp. 7.); a B3 Takarék Szövetkezet fiókjait (8412 Veszprém, Zirci utca 23., 8200 Veszprém, Ady Endre út 7B., 822 Veszprém, Kossuth út 6., 8200 Veszprém, Budapest út 16., 8200 Veszprém, Egyetem utca 19., 8200 Veszprém, Gyöngyvirág utca 6., 8200 Veszprém, Munkácsy utca 1.); valamint a KINIZSI BANK Zrt. fiókjait (8200 Veszprém, Óváros tér 22., 8200 Veszprém, Kossuth utca 21., 8200 Veszprém, Táncsics Mihály utca 39.).

Csatlakozzon Facebook eseményünkhöz is!

 

AZ ESEMÉNY LEGFONTOSABB PARAMÉTEREI:

Időpont: 2016. április 5., kedd

Előzetes regisztráció ellenőrzése a helyszínen: 17:00-17:30

Szakmai program (előadások) és személyes tanácsadás a CSOK iránt érdeklődőknek: 17:30-19:00

Helyszín: Veszprém, Historia Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpont konferenciaterme (8200, Veszprém, Brusznyai u. 2.)

A Portfolio Klub márciusban és áprilisban a következő nagyvárosokat is meglátogatja a témában: Nyíergyháza, Tatabánya, Budapest. Részletek hamarosan!


Portfolio Klub: Megérkezett a segítség a CSOK-hoz Debrecenbe

Megérkezett a segítség a CSOK-hoz - Országos Portfolio Klub sorozat | 145 kép

További információ a rendezvénnyel kapcsolatban:

Tartalmi és szervezési kérdésekben:
Portfolio Klub, E-mail: klub@portfolio.hu

Szponzorációs lehetőségek: sales@portfolio.hu

Szervezés, lebonyolítás, információk:
Portfolio Klub, E-mail: klub@portfolio.hu

Megérkezett a segítség a CSOK-hoz - Veszprém

Veszprém
2016-04-05

Moderátorok:

Ditróy Gergely

ingatlandivízió-vezető, Portfolio

A BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar közgazdász szakán diplomázott. A budapesti rozsdaövezetek ingatlanfejlesztési lehetőségeiről szóló diplomamunkáját az Ecorys Magyarországnál készítette el és gyakornoki hónapjait is itt töltötte, majd ingatlanpiaci tanácsadóként további három évig dolgozott a cégnél, ebből fél évet a cég manchesteri irodájában. 2010 elejétől a Portfolio.hu ingatlanpiaci elemzője, valamint a Net Média Zrt.-hez tartozó REsource Ingatlaninfo állandó szerkesztője. Gergely 2013-ban csatlakozott az először az FHB Bank, majd a CEMP, végül a Mapsolutions Zrt. alá tartozó Otthontérkép projekthez, mint vezető elemző. Majd a Mapsolutions Zrt. bővülése után a piacvezető kereskedelmi ingatlanokat listázó termékek (irodahaz.info, raktar.info) üzletágvezetője lett. 2017 elejétől visszatért a Portfolio-hoz, ahol az ingatlan divíziót vezeti.

Előadók:

Tokodi Gábor

vezérigazgató-helyettes, FHB Bank

2009-től az FHB Bank Zrt. vezérigazgató helyettese, az FHB bankcsoporton belül a termékfejlesztést és az értékesítést felügyeli. Korábban az OTP Bank Bankszámla és Betét Főosztályának igazgatója és az OTP Lakástakarék Pénztár igazgatósági tagja volt (2003-2009), előtte ugyanott a Bankszámla és Betét Osztály főosztályvezetője (2000-2003), ezt megelőzően regionális osztályvezető (1990-2000). Pályafutását 1989-ben rendszerszervezéssel, programozással, oktatással kezdte a SZÜV-nél. Villamos üzemmérnök (Kandó Kálmán Villamosipari Mûszaki Főiskola, 1989); mérnöküzemgazdász (Pénzügyi és Számviteli Főiskola, 1994).

Tajthy Attila Dr.

stratégiai alelnök, B3 TAKARÉK Szövetkezet

Tajthy Attila a B3 Takarék stratégiai alelnökeként többek között a hitelkockázatokért és a hitelek utóéletéért is felel, a CSOK pedig a mint B3 Takarék számára stratégiai termék, kiemelten fontos a területe számára.

Markovszky György dr.

elnök, Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

FHB Bank Zrt. Takarék
Otthontérkép

Ilyen volt az év ingatlanos eseménye

2015. november 24-én immár tizenegyedik alkalommal rendeztük meg a hazai ingatlanpiac legfontosabb szakmai rendezvényét, a Portfolio Property Investment Forum konferenciát.... További videók...

Milyen tervei vannak a Waberer's-nek?