Nyugat-magyarországi Agrárfórum 2017 - Pápa

2017.05.19

Kiemelt témák:

 • A Közös Agrárpolitika jövője: félidős felülvizsgálat és kilátások 2020 után
 • Merre tovább húsipar? - A magyar húsipar, és ami mögötte van
 • Új lehetőségek az élelmiszeriparban - GINOP források és ágazati fejlesztések
 • Vállalati kerekasztal: Újratervezés - Hogyan lesz nemzetközi szinten versenyképes élelmiszeriparunk?
 • Állattenyésztési aktualitások - Fókuszban a sertéstenyésztés
 • Pályázati dömping és agrárfinanszírozás - Milyen finanszírozási lehetőségek állnak rendelkezésre a fejlesztések megvalósítására?
 • Uniós források a gyakorlatban

Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Tényleg felpörögnek a támogatási döntések? Merre tart a hazai húsipar? Hogyan lesz nemzetközi szinten versenyképes élelmiszeriparunk? Álom vagy valóság a versenyképes állattenyésztés? Hogyan szabadulhatunk meg az import GMO-s szójától?

Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra, ahol nem csak kiváló szakmai program és kapcsolatépítési lehetőségek, hanem igazi agrárshow várja: agrárgép és talajművelő show, gyakorlati gépbemutató és szántóföldi bemutató, parasztolimpia, állatkiállítás, állatbírálat, solymász- és lovasbemutatók, fogathajtó verseny - csak hogy néhányat említsünk a a Pápai Agrárexpó látványprogramjaiból.

ELŐADÓINK ÉS PANEL RÉSZTVEVŐINK VOLTAK:

 • Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
 • Győrffy Balázs, elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
 • Keleti Marcell, élelmiszeripari igazgató, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
 • Kapuvári József, elnök, Húsipari Dolgozók Szakszervezete
 • Papp Gergely, szakmai főigazgató-helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
 • Kovács László, ügyvezető igazgató, Pápai Hús Kft.
 • Czirbus Olivér, Termékértékesítési menedzser, Hungrana Kft.
 • Gőgös Zoltán, elnökhelyettes, MSZP
 • Szentpétery Szabolcs Félix, ügyvezető igazgató, gazdálkodó, BHV Mg. Kft.
 • Dr. Rózsa László, intézetigazgató, NAIK Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézet
 • dr. Kovács Péter, tulajdonos-ügyvezető, Darnó Hús
 • Sövényházi Balázs, polgármester, Nemesvámos

 

A KONFERENCIÁN A KÖVETKEZŐ CÉGEK ÉS SZERVEZETEK KÉPVISELŐI VETTEK RÉSZT:

Adél-2000 Kft., ADM Agrár Kft., AGRÁR OFFA Mezőgazdasági Kft., Agrárközösség Kft., Agrifirm Magyarország Zrt., Agrofil-SzMI Kft., agronline.hu Kft, Agropa Szövetkezet, Agrowald Kft, Akcenta CZ, Axiál Financial Services Kft, BFS-Trade Kft./Bovirex Kft., Bolla Farm, Bovirex Kft., Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Kft., Corn s.r.o. (Egyházgelle), Csalló Pálinka Manufaktúra Kft., Euler Hermes Hitelbiztosító, Finorak Kft., Föbeág Kft., Földművelésügyi Minisztérium, Gabért 2003. Szövetkezet, GÜTTLER Kft., H.Lugitsch&Söhne GmbH, Hiflylabs Zrt., Hun-Beef Kft., Hungrana Kft, ING Bank, Magvas családi gazdaság, Magyar Államkincstár, Magyar Export-Import Bank Zrt., Magyar Mezőgazdaság Kft., Magyar Nemzeti kereskedőház (MNKH) Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft. Lendvai Iroda, Megazet Kft., Merkantil bank Zrt., Mihályi Agrár Zrt., Miniszterelnökség, Európai Uniós Ügyekért Felelős Államtitkárság, NÉBIH FMI, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, NeoCons Plus Kft., ÖMKi Kft., Pápai Hús Kft., RUSCUS Talajvédelmi BT, SáGa Foods Zrt., Sághegy LEADER Egyesület, SMB LEADER Egyesület, Sokoró Trade Kft., Takarékbank, Takarék Agrár Központ, Trend International Market Research Kft., University of Manchester, Veszprém megyei Kormányhivatal

 

AZ ESEMÉNY LEGFONTOSABB PARAMÉTEREI:

Támogatóinknak köszönhetően a rendezvény ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

IDŐPONT: 2017. május 19., péntek, délután

HELYSZÍN: Pápa Városi Sportcsarnok (8500 Pápa, Várkert út 4.)

A résztvevők száma: 200-220 fő

A Pápai Agrárexpo egy nagyszabású mezőgazdasági gépkiállítás, termékbemutató és vásár, amelynek látogatószáma tavaly elérte a 10 ezer főt. A három napos rendezvény igazi agrárshow: agrárgép és talajművelő show (gyakorlati gépbemutató és szántóföldi bemutató), motorfűrész és favágó bemutató, traktoros ügyességi verseny, állatkiállítás, állatbírálat, lovasbemutató, agrár oldtimer bemutató - csak hogy néhányat említsünk a látványprogramokból.

A konferencia együttműködő partnere a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.


Kinek javasoljuk:


Rendezvényünk hasznos ismeretekkel szolgálhat
 • gazdálkodók
 • hazai agrárvállalatok és multinacionális agrárvállalatok magyarországi képviseletei
 • agrárszervezetek
 • élelmiszeripari szereplők
 • bankok, és biztosítók képviselői
 • gépforgalmazók, inputgyártó vállalatok képviselői
 • integrátorcégek képviselői
 • az agrárágazat számára szolgáltató vállalatok képviselői
 • KKV tulajdonosok, cégvezetők számára.
Pápai Agrárexpo Nyugat-magyarországi Agrárfórum 2017

Nyugat-magyarországi Agrárfórum 2017 - Pápa | 36 kép

Kapcsolódó cikkeink

Vidékfejlesztési pályázatok: nyáron dönt a Miniszterelnökség »
Uniós agrárpénzek: drasztikus egyszerûsítés kellene »
A henteshiány kivérezteti a magyar húsipart »

További információ a rendezvénnyel kapcsolatban:

Tartalmi és szervezési kérdésekben:
Major Katalin , elemző, Telefon: +36 1 472-2093/60, E-mail: major@portfolio.hu

Szponzorációs lehetőségek:
Klenyán Ágnes , Senior Key-Account Manager, Telefon: +36 20 469 2314, E-mail: agi@portfolio.hu

Szervezés, lebonyolítás, információk:
Barabás Andrea , rendezvényszervező, Telefon: 06 20 367 7179, E-mail: barabas.andrea@portfolio.hu

Nyugat-magyarországi Agrárfórum 2017 - Pápa

2017.05.19

Moderátorok:

Keleti Marcell

élelmiszeripari igazgató, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Papp Gergely

szakmai főigazgató-helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Papp Gergely közgazdászként végezett Miskolcon 2000-ben, előtte 1997-1998-ban egy FM-es programmal dolgozott Wisconsinban. 2001-től közel 13 évet töltött el az Agrárgazdasági Kutató Intézetben. Az első egy-két évben élelmiszeripari elemzéseket, majd az uniós csatlakozás környékén a Közös Agrárpolitika (KAP) hazai bevezetésével kapcsolatos számításokat és tanulmányokat készített, 2007-től alapvetően a KAP jövőjével és várható átalakulásával foglalkozott. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarában 2013 tavasza óta dolgozik, feladata a kamara szakmai részének felépítése, működtetése.

Előadók:

Czirbus Olivér

Termékértékesítési menedzser, Hungrana Kft.

1998-ban szerzett okleveles agrármérnöki diplomát a Debreceni Agrártudományi Egyetemen. 2016 óta dolgozik a Hungrana Kft. –nél. Feladata a cég által gyártott takarmányok belföldi és külföldi értékesítése.

Gőgös Zoltán

elnökhelyettes, MSZP

1960. május 9-én született Pápán. Nős, felesége tanárnő, két gyermekük született. 1978-ban a pápai Türr István Gimnáziumban érettségizett. 1981-ben Nyíregyházán a Mezőgazdasági Főiskolán mezőgazdasági gépész üzemmérnöki oklevelet szerzett. 1981-től 2000 végéig a Pápai Állami Gazdaságban, illetve ennek jogutódjában, az Agroprodukt Rt.-ben dolgozott műszaki ágazatvezetőként. 1997-ben a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Zalaegerszegi Intézetében közgazdasági szakokleveles mérnök másoddiplomát szerzett. 2001-től a Készenlét Mezőgazdasági Szolgáltató Rt. termelési igazgatója. 1989. októberben reformkörösként az MSZP alakuló kongresszusának küldötte, majd alapítóként bekerült a pápa szervezet elnökségébe. 1996 és 1998 között az MSZP Veszprém megyei alelnöke volt, majd megyei elnökhelyettes. 1998-tól a szocialisták Pápa és Környéke Szervezetének elnöke. Az 1990 tavaszi országgyűlési választásokon az MSZP képviselőjelöltje. 1994. december 11-i önkormányzati választásokon bekerült a pápai képviselő-testületbe, 1998-ban pedig a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésébe. 2002 áprilisában az MSZP Veszprém megyei területi listájáról jutott be a Parlamentbe. A Költségvetési és Pénzügyi Bizottság tagja, 2004. október 25-től az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága alelnökekének választották. 2002. október 20-án ismét mandátumot szerzett a Pápa városi önkormányzatban. A 2006. évi országgyűlési választáson a megyei lista második helyéről jutott be ismét a Parlamentbe. 2006. július 1-től 2010-ig a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkári funkcióját tölti be. 2010-től ismét országgyűlési képviselő. 2012-től az MSZP Veszprém megyei elnöke, 2014. július 19-től az MSZP elnökhelyettese.

Győrffy Balázs

elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának tagja. 1979-ben született Pápán. Felsőfokú tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi, valamint Állam- és Jogtudományi Karán végezte. 2006 őszéig a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal veszprémi kirendeltségének munkatársaként dolgozott. 2006-2014 között szülőfaluja, Nemesgörzsöny polgármestere volt. 2007 óta a Veszprém Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke, 2009-2017 között a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének alelnöke. A 2010-es és a 2014-es országgyűlési választásokon is parlamenti mandátumot szerzett. 2013-tól a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. Gyakorló gazdálkodó, családi gazdaságában szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik. Nős, egy fiúgyermek édesapja.

Kapuvári József

elnök, Húsipari Dolgozók Szakszervezete

Keleti Marcell

élelmiszeripari igazgató, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Kis Miklós Zsolt

agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Miniszterelnökség

Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár 2013 óta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a COPA-COGECA alelnöke is. Tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen és a Budapesti Gazdasági Főiskolán folytatta. Németül és angolul felsőfokon beszél.

Kovács László

ügyvezető igazgató, Pápai Hús Kft.

dr. Kovács Péter

tulajdonos-ügyvezető, Funkció Kft. (Darnó Hús)

1989 óta mozgom a vállalkozói létben. 1995-ben alapítottuk a Darnó-Hús márkanevű húsüzemet Szigetközben, amelyet a mai napig családi vállalkozásban működtetünk. Hentesmesterként veszek részt a termék fejlesztéseinkben. Tápanyag (zsir,fehérje, szénhidrát) emésztésből írtam a doktori disszertációmat. Szakmunkás tanulók, valamint élelmiszer mérnök hallgatók képzésben is részt veszek, gyakorlati képzőhelyet biztosítva az üzemben, s ez idáig 17 Magyar Termék Nagydíjas hentesáruval büszkélkedhetünk.

Dr. Rózsa László

intézetigazgató, NAIK Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézet

Fő kutatási területe elsősorban az ásványi anyagok élettani és takarmányozási hatásának vizsgálata gazdasági állatokkal. Takarmány alapanyagok minősítése és értékelése. Kérődzők emésztés-kinetikai vizsgálatainak végzése. Gazdasági állatok mikro-, makro és toxikus elem státuszának vizsgálata. Részt vett takarmány adatbank rendszer kidolgozásában. Szaktanácsadási feladatokat végez takarmányozási programok alapján takarmány adagok összeállítása kapcsán.

Sövényházi Balázs

polgármester, Nemesvámos

Szentpétery Szabolcs Félix

ügyvezető igazgató, gazdálkodó, BHV Mg. Kft.

Nyugat-magyarországi Agrárfórum 2017 - Pápa

2017.05.19
2017.05.19

Regisztráció: 12:30 - 13:00

I. Szekció

13:00 - 13:05

Megnyitó - Net Média Zrt.

13:05 - 13:10

Köszöntő - Győrffy Balázs, elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

13:10 - 13:30

Felpörögnek a támogatási döntések: gyorsítópályán a Vidékfejlesztési Program pályázatai

Előadó:
Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Miniszterelnökség

13:30 - 13:50

Friss források az élelmiszeripar számára

Előadó:
Keleti Marcell, élelmiszeripari igazgató, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

13:50 - 14:45

Kerekasztal: Merre tovább húsipar? - A magyar húsipar, és ami mögötte van

Moderátor: Keleti Marcell, élelmiszeripari igazgató, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Beszélgetés résztvevői :
Győrffy Balázs, elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Kapuvári József, elnök, Húsipari Dolgozók Szakszervezete
Kovács László, ügyvezető igazgató, Pápai Hús Kft.
dr. Kovács Péter, tulajdonos-ügyvezető, Funkció Kft. (Darnó Hús)

14:45 - 15:00

Kávészünet

II. Szekció

15:00 - 15:20

Alternatív utak a takarmányozásban

Innováció a magyar takarmányiparban

Előadó:
Czirbus Olivér, Termékértékesítési menedzser, Hungrana Kft.

15:20 - 15:50

Alternatív utakon: versenyképes állattenyésztés és az új nemzeti takarmányfehérje program

Beszélgetés résztvevői :
Czirbus Olivér, Termékértékesítési menedzser, Hungrana Kft.
Dr. Rózsa László, intézetigazgató, NAIK Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézet
Sövényházi Balázs, polgármester, Nemesvámos

15:50 - 16:30

Húsbavágó kérdések: KAP felülvizsgálat és kilátások 2020 után – Fókuszban az állattenyésztés és a feldolgozóipar

Moderátor: Papp Gergely, szakmai főigazgató-helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Beszélgetés résztvevői :
Gőgös Zoltán, elnökhelyettes, MSZP
Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
Szentpétery Szabolcs Félix, ügyvezető igazgató, gazdálkodó, BHV Mg. Kft.

16:30 - 16:35

Zárszó

Nyugat-magyarországi Agrárfórum 2017 - Pápa

2017.05.19Agrárszektor.hu
Pápai Agrárexpo
Dow Agrosciences Hungrana
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Ilyen volt az év ingatlanos eseménye

2015. november 24-én immár tizenegyedik alkalommal rendeztük meg a hazai ingatlanpiac legfontosabb szakmai rendezvényét, a Portfolio Property Investment Forum konferenciát.... További videók...

Milyen tervei vannak a Waberer's-nek?