Befektetés 2015

2015.02.03

Kiemelt témák:

 • Mi lesz a svájci jegybank döntése után?
 • Mit ajánlanak most a privátbankok a tehetős ügyfeleknek?
 • Milyen jó befektetési sztoriba érdemes most beszállni?
 • Eltűntek a hozamok: jön a negatív reálkamatok kora?
 • Mi lehet jó befektetés az orosz válság és az ukrán krízis árnyékában?
 • Mennyit kereshetünk kötvényekkel?

Nagy vihart kavart a svájci jegybank januári döntése, mellyel megszüntette a frank euróval szembeni 1,2-es árfolyamküszöbét. Ennek hatására a svájci frank jelentős erősödésbe kezdett, nem kis felfordulást okozva a piacokon. A megtakarítási piac sem úszta meg a svájci döntés hatását, sok brókercég, nagy hedge fund és befektetési alap is jelentős veszteségeket könyvelhetett el. Ilyen volatilis piaci környezetben különösen fontos, hogy körültekintően válasszuk a befektetési lehetőségek között. Ezekről a lehetőségekről és 2015 nagy befektetési sztorijairól is hallhatunk érdekességeket a Befektetés 2015 konferencián.

A Portfolio Befektetés 2015 (Private Wealth Management Forum) konferencia célja, hogy egy délutáni – állófogadással záruló – rendezvényen neves vagyonkezelők segítségével adjon támpontot a tanácsadók és minden érdeklődő számára arról, milyen befektetési lehetőségekben érdemes gondolkodni most, hogy az alacsony kamatkörnyezetben nagyon kevés az igazán vonzó befektetési alternatíva.

Eltűntek a hozamok a világban - így lehetne röviden összefoglalni az elmúlt időszakot. Ilyenkor igazi kihívást jelent a pénzügyi szektornak és az ügyfelekkel közvetlen kapcsolatban álló tanácsadóknak, hogy magas hozampotenciállal kecsegtető befektetési lehetőségeket találjanak ügyfeleiknek. Ebben kíván segítséget nyújtani a Portfolio által elsőként elindított egyedülálló rendezvény, amely banki, biztosítói és egyéb befektetési szolgáltatók tanácsadóinak szól, de más érdeklődők is csemegézhetnek maguknak a jó befektetési sztorik közül. Az állófogadással záruló félnapos eseményen neves külföldi és magyar vagyonkezeléssel foglalkozó szakemberek mondják el véleményüket a piaci folyamatokról, és azt is megosztják velünk, mibe érdemes fektetni 2015-ben.

Tovább folytatódott a magyar megtakarítási piacon a bankbetétekből való pénzkiáramlás, amelynek egyértelmű nyertesei voltak az utóbbi időszakban a befektetési alapok és az állampapírok. Ez is bizonyítja, hogy a megtakarítók a jelenlegi hozamsivatagban olyan befektetési lehetőségeket keresnek, amelyek túlszárnyalják a bankbetéteken elérhető hozamokat. Ebben a helyzetben a prémium- és privátbanki tanácsadók felé még nagyobb igény érkezik a személyre szabott befektetési tanácsadásra és vagyonkezelésre.

A legtöbb részvénypiac történelmi csúcsra emelkedett, míg a világ kötvénypiaci hozamai sosem látott mélységbe zuhantak. Bár Európában és Japánban a jegybankok még csak most kezdtek neki mennyiségi lazítási programjuknak, a tengerentúlon már a közeljövőben beindulhat a hozamok emelkedése. Ez a környezet egyben azt is jelenti, hogy a befektetési döntések során nem árt odafigyelni a részletekre - csupán a visszatekintő hozamokra alapozni nem lehet - így még inkább felértékelődik a személyre szabott szolgáltatások és a piaci tendenciákat jól ismerő tanácsadók szerepe.

ELŐADÓINK LESZNEK TÖBBEK KÖZÖTT:

 • Adam Lessing, igazgató (Svájc, Ausztria, Kelet-Európa), Fidelity WorldWide Investment
 • Mike Turner, vegyes-eszköz befektetési részleg vezetője, Aberdeen Asset Management
 • Franz-Josef Loerch, Client Portfolio Manager, JP Morgan Asset Management
 • Juscsák György, igazgató, JP Morgan Asset Management
 • Hans-Jörg Naumer, Global Head of Capital Markets & Thematic Research, Allianz Global Investors
 • Al-Hilal István, értékesítési vezető, Fidelity Worldwide Investment
 • Ocsenás Zoltán, regionális üzletfejlesztési igazgató, Allianz Global Investors
 • Tajti Imre, portfolió menedzser, Aberdeen Asset Management

A KONFERENCIÁN A KÖVETKEZŐ CÉGEK ÉS SZERVEZETEK KÉPVISELŐI VETTEK RÉSZT:

Aberdeen Asset Management, Aegon Alapkezelő Zrt., AEGON CEE B.V. Magyarországi Fióktelep, Aegon Prémium Üzletág, Allianz Alapkezelő Zrt., Allianz Global Investors, BÁV Zrt., BNP Paribas Investment Partners, Budacash, Budapest Alapkezelő Zrt., Budapest Bank, Budapest Bank Prémium, CIB Bank Zrt., Citibank, Citibank Europe Plc, Consequit Zrt., Csengery-Immo Kft., Dél-Szeg Kft., Diófa Alapkezelő Zrt., Dorsum Zrt., Erste Alapkezelő, Erste Bank, Erste Private Banking, ERSTE Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., ExportHungary Kft., FHB Jelzálogbank, Fidelity Worldwide Investment, Ganzeg Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft., Generali Alapkezelő, GrECo JLT Hungary Biztosítási Alkusz Kft., Gutmann Magyarország Zrt., Hungária Értékpapír Zrt., ING Bank N.V., ING Biztosító Zrt., JET-SOL Kft., JP Morgan Asset Management, KPMG Tanácsadó Kft., Magyar Posta Befektetési Zrt., MetLife Biztosító, MKB - Private Banking, MKB Bank, OTP Alapkezelő, OTP Bank Private Banking, OTP Ingatlan Befektetési Zrt., OTP Privátbank, Pannónia CIG Alapkezelő, Panorama, Quaestor Értékpapír Zrt., Raiffeisen Bank Zrt., Sberbank, SPB Befektetési Zrt., Trenico Consulting Zrt., Unicredit Bank, UniCredit Private Banking, XTB Magyarország


AZ ESEMÉNY LEGFONTOSABB PARAMÉTEREI:

DÁTUM: 2015. február 3. (14:00-19:30)

HELYSZÍN: SOFITEL Hotel, Budapest
1051 Budapest, Széchenyi tér 2., korábban Roosevelt tér 2.
Szálloda információ, térkép és elhelyezkedés

Ingyenes parkolást nem áll módunkban biztosítani, saját költségre történő parkolásra javasoljuk a környéken található parkolóházakat, többek között a Szt. István tér alatt lévő mélygarázst, valamint az Aranykéz utcai, illetve a Kristóf téri parkolóházakat.


RÉSZVÉTELI DÍJ: 39.900 Ft + ÁFA / fő

KEDVEZMÉNYEK:
• 10% kedvezmény két fő jelentkezése esetén
20% kedvezmény három vagy több fő jelentkezése esetén

Várható részvétel: 100-150 fő

A konferencia nyelve: magyar és angol. Szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Konferenciánk nem csupán új szakmai ismeretek megszerzésére nyújt lehetőséget, de kitűnő alkalmat teremt szakmai kapcsolatok ápolására, kialakítására. Találkozzunk Önnel is!

A résztvevők között kisorsolásra kerül 1 db Thomas Mason alapanyagból méretre készített ing/blúz a Portfolio ruházati partnere, az AC su misura jóvoltából.


Kinek javasoljuk:


Rendezvényünk hasznos ismeretekkel szolgálhat
 • prémium banki tanácsadóknak
 • privátbanki tanácsadóknak
 • biztosításközvetítőknek
 • befektetési szolgáltatók tanácsadóinak
 • minden, a befektetések és a piaci folyamatok iránt érdeklődőknek.
 • termékmenedzsereknek
Több mint 150 fő részvételével került megrendezésre a Portfolio idei első, Befektetés 2015 című konferenciája.

Befektetés 2015 Konferencia | 22 kép

További információ a rendezvénnyel kapcsolatban:

Tartalmi és szervezési kérdésekben:
Árgyelán Ágnes , elemző, Telefon: +36 1 4289 065, E-mail: argyelan.agnes@portfolio.hu

Szervezés, lebonyolítás, információk:

Befektetés 2015

2015.02.03

Moderátorok:

András Bence

makrogazdasági elemző Portfolio

András Bence a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatta tanulmányait Pénzügy szakon, mely mellett a Rajk László Szakkollégiumnak is vezetőségi tagja volt 2013-ig. Pályafutását a GE Capital régiós kockázatkezelési osztályán kezdte, majd azt követően a Morgan Stanley kötvényárazást felügyelő csapatában dolgozott. A Portfolio makrogazdasági csapatához 2013-ban csatlakozott, ahol jelenleg ő felel a deviza- és kötvénypiaci elemzésekért.

Gayer Attila

vezető energiapiaci elemző, Portfolio

Gayer Attila közgazdász diplomáját a Pécsi Tudományegyetemen szerezte 2006-ban. Ezt követően néhány évig a bankszektorban dolgozott, hitelezéssel és befektetésekkel foglalkozott. 2008-ban csatlakozott a Portfolio csapatához, mint részvénypiaci elemző. 2012-től szenior tőkepiaci elemző, 2013-tól pedig mellékállásban a Tőkepartner Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési menedzsere. Egyetemi közgazdász diplomája mellett EFFAS és CFA-diplomákkal rendelkezik.

Előadók:

Al-Hilal István

értékesítési vezető, Fidelity International

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi karán EU üzleti tanulmányok szakirányán végzett 2004-ben. Ezután pályakezdőként csatlakozott a Citibank Management Associate lakossági programjához, amely elvégzése után a Wealth Management termékcsapatban töltött be különböző betéti és befektetési termékekkel kapcsolatos pozíciót. A lakossági számlák, betétek, strukturált termékek és a befektetési alapok termékmenedzsmentje területén dolgozott. 2008 és 2012 között a Pioneer Alapkezelő Zrt. termékfejlesztési és wholesale vezetőjeként tevékenykedett, feladata a csoporton kívüli értékesítés kibővítése volt, valamint az új termékek és a meglévő termékpaletta küröli termékmenedzsmentért volt felelős. 2012-ben csatlakozott a Fidelity Worldwide Investment bécsi irodájához, ahonnan a cég Közép-Európában történő terjeszkedését folytatja.

Juscsák György

igazgató, JP Morgan Asset Management

Juscsák György a J.P. Morgan igazgatója és értékesítési vezetője. 17 éves amerikai és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi piacok és a bankszektor területén. Jelenlegi pozíciójában a J.P. Morgan Asset Management közép és kelet európai kereskedelmi tevékenységét irányítja a vállalat bécsi irodájából. Öt éve csatlakozott a bank európai régiójához, korábban éveken keresztül a J.P. Morgan Investment Bank alelnökeként a kötvény-, struktúrált pénzügyi-, illetve kamat-piaci termékek kereskedelmi osztályán a Portfolio Strategies csoport tagjaként New York-ban dolgozott. Nemzetközi intézményi befektetők, nemzeti- és kereskedelmi bankok, biztosítótársaságok, nyugdíjalapok és hedge fundok kötvény, portfolió, és mérleg stratégiájával foglalkozott. Előtte hasonló tevékenységi körrel a Bear Stearns-nél végzett munkát, korábban pedig az AmTrust Bank tőkepiaci osztályán volt vezető elemző Cleveland, Ohio-ban. MBA diplomáját a Case Western Egyetemen szerzte. CPA, Series 7 és 63 képesítésekkel rendelkezik. Címzetes Egyetemi Docens. A CEU MSc in Finance Advisory Committee tagja.

Lessing Adam

Head of Austria and Eastern Europe, Fidelity International

Adam Lessing a Fidelity Worldwide Investment svájci, ausztriai és kelet-európai régióért felelős vezetője, az alapkezelő 300 milliárd dolláros kezelt vagyonával a globális vagyonkezelési piac egyik prominens képviselője. A Fidelityhez való csatlakozást megelőzően a szakember az Aviva Investors európai üzletfejlesztési vezetője volt, de többek között az AXA Investment Managersnél az észak-európai értékesítéséért felelt, sőt a Goldman Sachs Asset Management ügyvezető igazgatói pozícióját is betöltötte. Jogi doktorátust szerzett a Bécsi Egyetemen, valamint nemzetközi jogi diplomát a kaliforniai Berkeley Egyetemen. Több szakmai szövetségben is tagsággal rendelkezett, jelenleg az ausztriai külföldi befektetési alapkezelők szövetségének (VÖIG) igazgatósági tagja.

Loerch Franz-Josef

Client Portfolio Manager, JP Morgan Asset Management

Franz-Josef Loerch alelnök a JP Morgan Asset Management nemzetközi kötvénypiaci csapatának portfólió-menedzsere Frankfurtban. A vagyonkezelőnél 1999 óta van, előtte projektmenedzserként dolgozott a szakember. Többek között Németországban a Dresdner Banknál is dolgozott két évet. Diplomáját a Reutlingeni Egyetem üzleti iskolájában (European School of Business) szerezte, később MBA-diplomát kapott a Montereyi Nemzetközi Tanulmányok Intézetében.

Naumer Hans-Jörg

Global Head of Capital Markets & Thematic Research, Allianz Global Investors

Hans-Jörg Naumer 2000-ben csatlakozott az Allianz Globan Investors-hoz, és jelenleg a tőkepiacok és tematikus kutatás feje. Munkája a stratégiai és taktikai elosztásokra, specifikus beruházási lehetőségekre, és a hosszú távú beruházási trendek azonosítására összpontosít. Emellett ő számít az USA székhelyű Allianz GI Center of Behavioral Finance „európai központjának”.

Ocsenás Zoltán

regionális üzletfejlesztési igazgató, Allianz Global Investors

2006-tól az Allianz Global Investors temékeinek, szolgáltatásainak regionális értékesítését vezeti. Többek között felelős a multinacionális, intézményi partnerkapcsolatokért és a piacorientált, ügyfélközpontú megoldások kialakításáért. Korábban igazgatóként, a BNP Paribas Investment Partners közép-kelet-európai terjeszkedését irányította. Pályafutását 1993-ban a mai UniCredit Bank belvárosi fiókjában, ügyfélreferensként kezdte, majd Bécsben a csoport nemzetközi bankárképzőjének elvégzése után, a magyar leány kompetenciáját meghaladó hitelelőterjesztéseket készítette elő az igazgatóság számára. 1997-ben váltott a tőkepiacra, először a tresauryben a regionális kötvénykibocsátás felépítését támogatta. Innen váltott a Pioneer Investmentshez, az UniCredit csoport vagyonkezelőjének bécsi központjába, ahol elsősorban a magyar egység tevékenységét segítette.

Tajti Imre CFA

portfolió menedzser, Aberdeen Asset Management

Tajti Imre az Aberdeen Asset Management globális feltörekvő piaci kötvényeket kezelő csapatának vagyonkezelője, valamint az Aberdeen budapesti irodájának befektetési vezetője. 2012-ben csatlakozott az Aberdeen Asset Management-hez, korábban pedig az ING Investment Management-nél dolgozott vezető kötvény vagyonkezelőként. Ezt megelőzően a Magyar Nemzeti Banknál volt vagyonkezelő, ahol a euró és dollár devizatartalékok kezeléséért volt felelős. A Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott közgazdaságtanból, valamint CFA oklevéllel rendelkezik.

Turner Mike

vegyes-eszköz befektetési részleg vezetője, Aberdeen Asset Management

Mike Turner az Aberdeen globális vegyes-eszköz befektetési csapatának vezetője. Mike Turner a diszkrecionális vegyes-eszköz portfóliók eszközallokációs folyamatáért felel, és szorosan együttműködik a globális stratégiai és befektetési csapat vezetőivel. 1998-ban került az Edinburgh Fund Managers-hez, és a kötvény és stratégiai csapat vezetőjeként, a vagyonkezelési divízió igazgatójaként valamint az eszközallokációs bizottság tagjaként dolgozott a vállalatnál, amelyet 2003-ban vásárolt meg az Aberdeen Asset Management. Ezt megelőzően Mike Turner a WorldInvest-nél a kötvény befektetési csapat vezetője volt, valamint a Gulf International Bank-nél dolgozott a globális kötvény csapat vagyonkezelőjeként. A Heriot-Watt University-n diplomázott közgazdaságtanból.

Befektetés 2015

2015.02.03
2015.02.03

Regisztráció

I. Szekció: Jön a negatív reálkamatok kora?

14:00 - 14:35

A Fed monetáris lépéseinek hatása a kötvénypiaci hozamokra

Előadó:
Hans-Jörg Naumer, Global Head of Capital Markets & Thematic Research, Allianz Global Investors

14:35 - 15:05

Melyek lehetnek most a jó kötvénypiaci stratégiák?

Előadó:
Franz-Josef Loerch, Client Portfolio Manager, JP Morgan Asset Management

15:05 - 15:55

Panelbeszélgetés: A nagy jegybankok mozgatják a piacokat – Jön a negatív reálkamatok kora?

Moderátor: András Bence, közgazdász, OG Research

Beszélgetés résztvevői :
Al-Hilal István, értékesítési vezető, Fidelity International
Franz-Josef Loerch, Client Portfolio Manager, JP Morgan Asset Management
Hans-Jörg Naumer, Global Head of Capital Markets & Thematic Research, Allianz Global Investors
Tajti Imre CFA, portfolió menedzser, Aberdeen Asset Management

15:55 - 16:25

Kávészünet

II. Szekció: Jó befektetési sztorik az orosz-ukrán krízis árnyékában

16:25 - 17:00

Részvénypiaci várakozások 2015-re

Előadó:
Adam Lessing, Head of Austria and Eastern Europe, Fidelity International

17:00 - 17:40

Alternatív befektetési lehetőségek: célkeresztben a dinamikus vegyes alapok

Előadó:
Mike Turner, vegyes-eszköz befektetési részleg vezetője, Aberdeen Asset Management

17:40 - 18:30

Panelbeszélgetés: Jó befektetési sztorik az orosz-ukrán krízis és a svájci döntés árnyékában

Moderátor: Gayer Attila, vezető energiapiaci elemző, Portfolio

Beszélgetés résztvevői :
Al-Hilal István, értékesítési vezető, Fidelity International
Juscsák György, igazgató, JP Morgan Asset Management
Ocsenás Zoltán, regionális üzletfejlesztési igazgató, Allianz Global Investors
Mike Turner, vegyes-eszköz befektetési részleg vezetője, Aberdeen Asset Management

18:30 - 19:30

Kötetlen beszélgetés, kapcsolatépítés, állófogadás

Befektetés 2015

2015.02.03
39 900 Ft + Áfa/fő

129 EUR + Áfa/fő
-10% kedvezmény
-20% kedvezményAz online regisztrációról e-mail-ben visszaigazolást küldünk. (A jelentkezés során az adatokat és a "Jelentkezési, fizetési és lemondási feltételeket" jóvá kell hagyni.) A "Jelentkezési, fizetési és lemondási feltételek" elfogadása után, a regisztráció során jóváhagyott adatok alapján a visszaigazoló levél mellékleteként egy díjbekérőt küldünk e-mailben, melyet kérünk a regisztráció visszaigazolásától számított 8 munkanapon belül kiegyenlíteni szíveskedjenek. A fizetést követően kerül kiállításra a számla, melyet postázunk Önöknek a regisztrációnál megadott címre. Az online regisztráció megrendelésnek minősül.

A rendezvényen a részvétel feltétele a részvételi díj előzetes kiegyenlítése. Lemondást a részvételi díj teljes visszafizetése mellett a rendezvény napja előtti 5. munkanapon 12 óráig - KIZÁRÓLAG ÍRÁSBAN a konferencia@portfolio.hu címre - fogadunk el. Az ezutáni lemondások esetében a részvétel átruházható, de a teljes díjat ki kell fizetni. Telefonos vagy egyéb szóbeli lemondásokat nem áll módunkban elfogadni. A lemondási határidő utáni regisztráció esetén lemondásra nincs lehetőség. A rendezvényt megelőző 1-2 munkanapon történő regisztrációnál elképzelhető, hogy a részvételi díj átutalása nem érkezik meg számlánkra, ekkor lehetséges a rendezvény utáni 1. munkanapon az átutalás. Mivel az online jelentkezés megrendelésnek minősül, ezért utólagos reklamációkat a lemondási határidő után - beleértve az átutalás hiánya miatti rendezvénytől való távolmaradást is - nem fogadunk el. Ebben az esetben is - mivel a lemondási határidőig nem érkezett hozzánk írásbeli lemondás - a teljes összeget ki kell fizetni.

Aberdeen Asset Management Allianz Global Fidelity JP Morgan

Ilyen volt az év ingatlanos eseménye

2015. november 24-én immár tizenegyedik alkalommal rendeztük meg a hazai ingatlanpiac legfontosabb szakmai rendezvényét, a Portfolio Property Investment Forum konferenciát.... További videók...

Milyen tervei vannak a Waberer's-nek?