Nem enged egyetlen szabadnapot sem a brókereknek Kína

2017. szeptember 13. 10:36    
nyomtatás
 
Nagy eseménynek számít a kínai vezetők kommunista párti kongresszusa, amit 10 évente kétszer rendeznek meg, és éppen azért, hogy ez idő alatt ne legyen semmi fennakadás a tőzsdepiacon, a kínai értékpapír-felügyeleti bizottság megtiltotta a brókereknek, hogy a kongresszus ideje alatt szabadnapot vegyenek ki.

Az értékpapír-felügyelet mást is elrendelt ezzel összefüggésben: a brókereknek csökkenteniük kell a piaci kockázatokat és gondoskodniuk kell arról, hogy a piacok zavartalanul és stabilan működjenek az október 18-án kezdődő kommunista kongresszus ideje alatt. Az ügyhöz közeli források szerint a brókercégek vezetőinek megtiltották, hogy október 11-től a kongresszus végéig szabadságot vegyenek ki.

Kínában nem ritka, hogy a fontosabb politikai eseményekkor igyekeznek megakadályozni a heves piaci mozgásokat, ilyen szempontból nem ehet csodálkozni, hogy az olyan nagy események idején, mint a mostani kongresszus, ahol előfordul, hogy a kínai vezetők felét leváltják, igyekeznek biztosítani a piac stabil működését.

A brókerpiaci szereplőknek a források szerint ki lett adva, hogy szűrjék ki a likviditási és pénzügyi kockázatot jelentő pozíciókat, és minderről, valamint a rendszerbiztonságukról és hitelkockázatukról szóló jelentéseket még október előtt küldjék el a felügyeletnek.

Még szerencse, hogy október első hetében nemzeti ünnepnapok jönnek Kínában, a helyi tőzsdék zárva lesznek ez idő alatt, így a brókereknek lesz idejük felkészülni és feltöltődni a kongresszus kezdete előtt.

(Bloomberg)

Címlapkép: AFP/Greg Baker

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

Fórum


2017.09.18 20:49

Több tízezer eurót húzott le valaki a vécén, nyomoz a rendőrség

Nem értik a svájci hatóságok, mi vitt rá valakit arra, hogy több tízezer eurót lehúzzon a UBS egyik genfi fiókjának vécéjében. Az első 500 eurós bankjegyet még hónapokkal ezelőtt találták egy bankszéfhez... 
2017.09.18 19:49

Olyan technológián dolgoznak, ami rengeteg pénzt spórolhat meg az embereknek

A General Electric legújabban azon dolgozik, hogy a mesterséges intelligencia villamos energiába való beépítésével 200 milliárd dollárt spóroljanak globális szinten. Az új technológia optimalizálná... 
2017.09.18 17:27

Szemléletes videón, miért van ma még szükség gázerőművekre a megújulók mellett

Míg a napenergia hasznosítása korábban meglehetősen költséges volt, és évekkel ezelőtt még a jelenlegi árak többszöröséért lehetett beruházni, mostanra a napelemes rendszerek ára jelentősen csökkent. Manapság... 
   
Jön a többi...
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír
Prémium