Előfizetői tartalom

Milliók nyugdíját sodorják veszélybe Draghiék?

Portfolio
Az európai piacokon tapasztalható rekord alacsony kötvényhozamok, illetve az EKB eszközvásárlási politikája azzal fenyegetnek, hogy több millió európai biztonságos nyugdíja kerül majd veszélybe - olvasható a Financial Times cikkében. A lapnak nyilatkozó szakemberek szerint januárban kezdődtek a nyugdíjakkal kapcsolatos félelmek, amikor az állampapírok és vállalati kötvények hozama meredeken visszaesett.

A legnagyobb probléma az úgynevezett előre meghatározott (defined benefit) vállalati nyugdíjbiztosításokkal van, melyek az aktuális vállalati kötvényhozamok alapján számítják ki az ügyfeleknek járó ellátás összegét. Matti Leppala, a PensionsEurope szakmai szövetség vezére arra hívta fel a figyelmet, hogy a problémát nem szabad elbagatellizálni, szerinte az európai szabályozóknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés