<{* *}> <{* *}>
tel.: 36-1-472-2096 trader@portfolio.hu

Kereskedési ötlet

Visszatér a forinterő!

2017. szeptember 13., szerda 15:05

A Portfolio TraderSzoba egy exkluzív INGYENES SZOLGÁLTATÁS, mely kizárólag a regisztált tagok számára érhető el, az alábbi írás azonban minden Olvasónk számára hozzáférhető.

TraderSzoba REGISZTRÁCIÓ ITT!

A pozitív nemzetközi hangulat ellenére az elmúlt hetekben gyengült a forint az euróval szemben, ám most ellenállás zónához ért az árfolyam.

A forint napos grafikonon azonosítható trend vélhetően megosztja a kereskedőket, sokan csökkenő trendet vélnek belelátni, míg mások szerint oldalazó a piac. A 200-as mozgóátlag alapján, mely lefelé konyul és az árfolyamgörbe alatt kígyózik, a trend csökkenő, ezért eladási pozíciót favorizálunk. Az elmúlt hónapok csökkenő csúcsai és mélypontjai is az utóbbi képet erősítik.

A mostani emelkedés a legutóbbi csökkenő hullám 76,4%-os Fibonacci szintjéig ért, mely zónát a 200-as mozgóátlag is erősíti.


EURHUF napos grafikon

Amennyiben a 2017-es év abszolút csúcsa és mélypontja közé feszítjük ki Fibonacci szintjeinket, akkor az 50%-ot jelölő vonal esik az előbbi 308 Ft-os zónára, tovább erősítve az ellenállást, melyhez az eladási megbízást kötjük.


EURHUF napos grafikon

Eladás: 308,4
Stop: 311,2
Célár: 302,2

A célárat a legutóbbi mélypont fölé helyezzük, a stop megbízás helyét a kétszeres volatilitás adja, melyet az ATR indikátor segítségével határozunk meg.

A fentihez hasonló kereskedési és befektetési ötletekhez tudnak hozzáférni a  Portfolio Trader ügyfelei, nem csak a magyar, hanem a külföldi részvény-, deviza- és árupiacok tekintetében is.

Címlapi kép forrása: Shutterstock

előző cikk nyomtatom következő cikk
A Kereskedési ötletek befektetési megközelítése és a Portfolio.hu TraderSzoba által javasolt kereskedési elvek itt olvashatók.

Jogi Nyilatkozat

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.

A Portfolio TraderSzoba kiadója, a NET Média Zrt. azon tőzsdei és tőzsdén kívüli társaságokkal, amelyekkel kapcsolatos híreket, elemzéseket, interjúkat és egyéb írásokat megjelentet, üzleti kapcsolatot tarthat fenn akár közvetlenül, akár érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságán, leánycégén keresztül. Ezen üzleti kapcsolatban a NET Média Zrt. vagy leánycége lehet az érintett társaság megrendelője és szállítója egyaránt. Üzleti kapcsolatnak minősül bármely társaság számára történő real-time tőzsdei adatszolgáltatás nyújtása is.

A Portfolio TraderSzoba az általa közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. Az adatok hitelességéért mindazonáltal a Portfolio TraderSzoba, illetve kiadója, a NET Média Zrt. nem vállal felelősséget.

A Portfolio TraderSzoba által közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások tájékoztató céllal készülnek, s befektetési ajánlást nem tartalmaznak.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztőségének tagjai számára nem tiltott, hogy a tőzsdén saját nevükben kereskedjenek és tőzsdei vagy tőzsdén kívüli társaságok részvényeivel rendelkezzenek. Munkatársaink számára a tőzsdén történő tranzaktálás azért engedélyezett, mert meggyőződésünk szerint korrekt tájékoztatást és elemzést csak valós részvénypiaci tapasztalattal rendelkező személyek tudnak a részvénypiacról adni. A Portfolio.hu és a Portfolio TraderSzoba szerkesztőségi politikája alapján azonban az esetleges tőzsdei érdekeltség a szerkesztőségi munkatársak cikket, véleményét, tájékoztatását nem befolyásolhatja. Részvénytulajdonláson alapuló, esetleg részrehajló vagy megtévesztő tájékoztatást vagy véleményt a szerkesztőség bármely munkatársánál haladéktalanul súlyosan szankcionál.

A NET Média Zrt. bármely tőzsdei társaságban legfeljebb 1 db részvénnyel rendelkezik annak érdekében, hogy számára (munkatársa, mint meghatalmazott számára) a társaság közgyűlésén történő részvételi jog biztosítva legyen. Amennyiben bármely, a Portfolio.hu vagy a Portfolio TraderSzoba oldalain megjelent elemzés elemzője, szakírója az elemzéssel, véleménnyel érintett társaságban részesedéssel rendelkezik, ezt 0,01% pontossággal az elemzés vagy cikk alatt feltüntetjük.

Valamennyi, a Portfolio TraderSzobában megjelent vélemény, elemzés az azt elkészítő kolléga szakmai véleményét tükrözi, melyben objektív és szubjektív elemek egyaránt vannak. Az előbbiekre valamint a tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a NET Média Zrt. az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztősége.

Befektetési ötlet

Fitbit: újra trendbe jöhet

Egy új emelkedő trend kezdete?

Day-trade ötlet

Kereskedési panoráma - 2018.07.19.

Így látjuk mi a piacot!
 

Friss hírek