<{* *}> <{* *}>
tel.: 36-1-472-2096 trader@portfolio.hu

Portfolio TraderSzoba

A Portfolio TraderSzoba egy EXKLUZÍV INGYENES SZOLGÁLTATÁS, amelyet az alábbi kereskedési rendszerek valamelyikét aktívan* használó ügyfelek vehetnek igénybe:

 • Portfolio Online Tőzsde - magyar, osztrák és német részvények;
 • Portfolio Global - részvények 25 tőzsdéről, határidős termékek, devizák, CFD-k;
 • AlfaTrader - no dealing desk devizák, index- és árupiaci CFD-k;
 • BMW Kártya vagy BMW Green Kártya tulajdonosok.

* ha az elmúlt 3 hónapban történt tranzakció valamely értékpapírszámlán

MÉG NEM ÜGYFELÜNK? NYISSON KERESKEDÉSI SZÁMLÁT ITT!

A Portfolio TraderSzoba tagság feltétele a Portfolio TraderSzoba jogi nyilatkozatának elfogadása.

A Portfolio TraderSzoba mindent megad, ami a SIKERES kereskedéshez szükséges:

  • Kereskedési ötletek – pár napos, esetleg pár hetes időtávot kedvelőknek
  • Befektetési ötletek - a hosszabb távú, több hónapos időtávot kedvelőknek
  • Beszállási pont, stop és célár hármasa
  • Adatnaptár - a legfontosabb várható események, adatközlések, melyek a piacot mozgatják, kiemelve a legfontosabb adatok.

  A Portfolio TraderSzoba a Portfolio.hu elemző csapatának szakértelmére és tapasztalatára támaszkodva - a magyar piacon egyedülálló módon - a tőkepiacok legszélesebb vertikumát átölelve teljes körűen kiszolgálja a tőkepiaci befektetési és kereskedési lehetőségeket keresők igényeit és konkrét befektetési ötleteket, illetve kereskedési stratégiákat biztosít a felhasználók számára.

  Befektetési ötleteink azok számára szólnak, akik a hosszabb időtávra (több hónapra) vonatkozó befektetéseket kedvelik. Kereskedési ötleteink pedig azok számára szólnak, akik a rövidebb időtávra (jellemzően pár napra vagy maximum pár hétre) vonatkozó, kereskedéseket részesítik előnyben.

  A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Kockázatkezelés

  A Portfolio TraderSzoba legfontosabb alapelvének a kockázatkezelést tekinti, melyet egyrészt a stop loss (veszteségvágó) megbízások MINDEN kereskedés során való alkalmazásával, másrészt pedig a megfelelő diverzifikációval javasol megvalósítani.

  A Befektetési ötletek kizárólag olyan befektetési lehetőséget tartalmaznak, melyek hozam/kockázat aránya meghaladja a 2-es értéket, de a szerkesztőség törekszik ennél magasabb hozam/kockázat arányú befektetések megjelenítésére (Day-trade ötletek esetén 2-nél kisebb hozam/kockázat aránnyal is veszünk fel pozíciót). A határidős indexek, devizák, valamint nyersanyagok esetében a százalékos hozamszámítás során - az összehasonlíthatóság érdekében - akkora pozícióméretet veszünk alapul, mellyel teljes kereskedési tőkénk 0,5%-át kockáztatjuk, a kereskedési mennyiség pedig tőként 10%-át teszi ki.

  A Portfolio TraderSzoba javasolt befektetési elvei

  A Befektetési- és Day-trade ötletek használata során a Portfolio TraderSzoba minden esetben az alábbi elveket követését javasolja felhasználói számára:

  - stop loss használata: a stop loss jó barátunk, sok esetben ugyan alkalmazását követően kiderül, hogy felesleges volt élni vele, néhány alkalommal azonban óriási veszteségtől óv meg, ezért érdemes minden esetben használni;
  - az elért profit egy részének bebiztosítása miatt érdemes csúsztatott stop loss-t alkalmazni, melynek lényege, hogy az árfolyam kedvező irányú elmozdulása esetén a pozíció zárás szintjét folyamatosan emeljük (short pozíció esetén folyamatosan csökkentjük);
  - diverzifikáció: mind az eszközök csoportok között, mind az adott eszközfajtán (például részvényeken) belül érdemes több instrumentumot tartani a portfóliókban az egyedi kockázatok és a réssel való árfolyam elmozdulásból (gap) fakadó kockázatok kiszűrése céljából;
  - a tőkepiacokon befektetett teljes tőkének maximum a 15%-át javasoljuk egy adott instrumentumba fektetni (a szokásos kereskedési mennyiségünk 10%);
  - csak akkora tőkét érdemes befektetni a tőkepiacokon, aminek akár jelentős csökkenése sem okoz fennakadást a személyes, illetve a család mindennapi megélhetését tekintve;
  - a kereskedési időtáv helyes megválasztása során figyelembe kell venni az egyes instrumentum csoportok sajátosságait;
  - tőkeáttételes pozíció felvétele esetén a kereskedési mennyiséget és a stop loss szintet úgy kell megválasztani, hogy a pozíció semmiképpen ne okozhasson jelentős veszteséget a kereskedési tőkében;
  - alacsony likviditással rendelkező instrumentumok esetében a szokásos kereskedési mennyiséget érdemes csökkenteni;
  - veszteséges pozíciót nem érdemes leátlagolni, azaz zuhanó részvényárfolyam mellett újabb vételi pozíciót nyitni, mivel további árfolyam csökkenés esetén a veszteség potenciál jelentősen növekszik (minden instrumentum ára tud még lejjebb esni, és egy 90%-os zuhanás azt jelenti, hogy az árfolyam esett 80%-ot, majd ezt követően még megfeleződött);
  - a gyorsjelentés szezonban - főként az Egyesült Államokban - a vállalati jelentések számos alkalommal jelentős rést (gap) okoznak az adott részvény árfolyamában, mely ellen a befektetők nem tudnak védekezni (még stop loss megbízással sem!), ezért ezekben a hónapokban a megszokottnál óvatosabb befektetési stratégiát javaslunk mindenki számára.

  Kockázatok

  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tőkepiaci kereskedés számos általános és egyedi kockázattal jár, melyek közül a legfontosabbnak az alábbiakat látjuk:

  - politikai kockázat;
  - deviza árfolyam kockázat;
  - hitelkockázat;
  - jogi kockázat;
  - likviditási kockázat;
  - kamatkockázat;
  - működési kockázat;
  - csődkockázat.

  A Portfolio TraderSzoba bármely részének másolásával és terjesztésével kapcsolatos minden jog fenntartva. Tilos a lap elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a NET Média Zrt. előzetes írásos hozzájárulása nélkül.

  Elérhetőségeink:
  e-mail: trader@portfolio.hu
  tel.: 36-1-472-2096

  Befektetési ötlet

  Under Armour: új korszak kezdődhet

  Meghatározó emelkedő trend épül?

  Day-trade ötlet

  General Electric: tovább is tarthat a fellélegzés

  Jó hozam/kockázat mellett lehet most spekizni.
   

  Friss hírek