Előfizetői tartalom

Alig lépett előre 10 év alatt Magyarország, így nyomunkban a románok

Portfolio
Bár a minap kiadott Eurostat-térkép szerint szépen fejlődtek gazdaságilag az elmúlt 9 évben a magyarországi régiók, de a skálázás sajnos elfedi azt, amit a részletes számok mutatnak: Nyugat-Dunántúl kivételével a régióinkban csak korlátozottan nőtt az életszínvonal, és így az országos eredményt nagy iramban közelítik a románok, a lengyelek pedig már két éve lehagytak bennünket.

A minap jelent meg az Eurostat statisztikai évkönyve, amely számos területen látványos ábrákkal mutatja be, hogy az uniós országok 276 NUTS2 szintű statisztikai régiója hogyan áll, illetve milyen változások történtek az elmúlt években. Az alábbiakban két, az uniós támogatások hatékony (?) felhasználásának kérdésére is részben választ adó ábrát láthatunk. Az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés