Előfizetői tartalom

Horvát reptér is felkerült a fontos EU-s fejlesztési listára

Portfolio
Az Európai Beruházási Bank (EIB) ma bejelentette az európai beruházási terv részeként azt az első négy beruházást, amelyet már azt megelőzően elkezd finanszírozni, hogy legkésőbb szeptemberig feláll az Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI). Az EIB döntése szerint összesen legfeljebb 300 millió eurós finanszírozásban részesül egy Spanyolországban folytatandó egészségügyi kutatás, egy horvátországi repülőtér-fejlesztés, egy ír egészségügyi létesítmény kialakítása és egy Olaszországban megvalósítandó ipari innováció.

Amint az EFSI felállását és működését bemutató interjúban Jryki Katainen, a Bizottság alelnöke kifejtette a Portfolio-nak: legkésőbb nyár végéig feláll a legalább 315 milliárd eurós tűzerővel rendelkező alap, amely a tervek szerint legalább tizenötszörös tőkeáttétellel rendelkezik majd, mivel nagymértékben épít a magánszektorban jelenleg nem befektetett pénzekre....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés