Előfizetői tartalom

Kiszivárgott egy meredek terv: Brüsszel elvenné az EU-pénzeket Budapesttől

Portfolio
Saját tavaly őszi javaslatával is szembe menne az Európai Bizottság azon új, a német Handelsblattban kiszivárgott meredek elképzelése, miszerint minden EU-támogatást megvonnának 2021 után az EU átlagos fejlettségét meghaladó régióktól. Ez azt jelentené, hogy a németországi keleti régiók is elesnének az ilyen pénzektől, de ennél magyar szempontból fájóbb lenne, hogy Budapest közigazgatási területe is végleg elesne mindennemű uniós támogatástól.

Egy tavaly májusi német kormányzati anyag még arra tett javaslatot, hogy minden uniós régió kapjon EU-támogatásokat, ne csak a 90%-os fejlettség alattiak. Emellett arra is javaslatot tett az anyag, hogy az uniós átlagtól való elmaradás függvényében lineárisan határozzák majd meg az elérhető források méretét, azaz a szegényebb régiók több pénzt kapjanak. Ez a terv egyrészt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés