Előfizetői tartalom

Nagy döntésekre készül a kormány a kutatás-fejlesztés és innováció terén

Portfolio
A magyarországi kutatási, fejlesztési és innovációs rendszer szervezeti és anyagi kereteinek jelentős átalakítási terve rajzolódik ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent 10 pontos kormányhatározatból. Az átalakítások indokaként Magyarország versenyképességének növelését jelölte meg a kormány és olyan tervek tűnnek ki a határozatból, mint például egy állami fenntartású alkalmazott kutatóintézet-hálózat létrehozása, egy új Kutatási Alap felállítása, egy új KFI stratégia és finanszírozási keretrendszer kidolgozása, továbbá a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalba való beolvasztása.

Tíz pontból álló feladatlistát rögzít az 1481/2018. (X. 4.) kormányhatározat, amely "a kutatási, fejlesztési és innovációs rendszer intézményrendszerének és finanszírozásának átalakításáról" címet viseli. Ezek szerint a kormány: Egyetért a hazai kutatási, fejlesztési és innovációs (a továbbiakban: KFI) intézményrendszer átalakításának szükségességével Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés