Előfizetői tartalom

Tényleg nem jön év végéig Brüsszelből pénz az egyik nagy uniós programunkban?

Portfolio
A Portfolio júliusi cikkében már felhívta a figyelmet arra, hogy az egyik uniós fejlesztési programban (TOP) olyan súlyosak az Európai Bizottság aggályai az itthoni pénzkifizetési rendszerrel kapcsolatban, hogy a magyar hatóságok még nem küldtek ki számlákat kifizetés céljából, nehogy megszakítsák, majd felfüggesszék azok kifizetését. Jávor Benedek EP-képviselő friss blogbejegyzése megerősíti mindezt és bemutatja a probléma lényegét. A Párbeszéd képviselője azt is vázolja, hogy a problémák rendezése és így a TOP-ban uniós pénzkifizetés év végéig nem is várható, azonban a Portfolio múlt héten is jelzett, illetve frissebb információi ennél kedvezőbb kilátásokról szólnak.

Az EP-képviselő kormányzati és bizottsági forrásai egybehangzóan azt állítják, hogy az Operatív Programok közül a legsúlyosabb helyzet az 1200 milliárd forintos 7 éves keretösszegű Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnál (TOP) alakult ki, és "ez valóban százmilliárdokra rúgó kifizetési befagyasztásokat eredményez". A képviselő szerint a TOP-ban az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés