Előfizetői tartalom

Már működnek az első világhírű lézerek a szegedi kutatóintézetben

Portfolio
A napokban először mutatták be működés közben a szegedi ELI lézerközpontban a világon egyedülálló Terahertzes pumpalézert és a közép-infravörös lézerrendszert, amelynek a tesztüzeme novemberben befejeződik. Ez azt jelenti, hogy a 2014-2020-as ciklus európai uniós forrásból megvalósuló legnagyobb hazai kutatási célú beruházás mindennapi működése immár csak hetekre van.

Széleskörű együttműködéssel jöttek létre az lézerekCsütörtökön tartotta Szegeden az ELI-HU Nonprofit Kft. azt a tájékoztatót, amelynek keretében először mutatták be működés közben a Terahertzes pumpalézert és a közép-infravörös lézerrendszert. Az ELI-ALPS közép-infravörös lézerrendszerét a francia Fastile és a szegedi intézet munkatársai közösen fejlesztették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés