Előfizetői tartalom

Összefog Magyarország és Dél-Korea az ipari kutatások terén

Portfolio
A magyar-koreai Tudományos és Technológiai Vegyes Bizottság mai ülésén abban állapodtak meg a felek, hogy az eddigi kétoldalú együttműködést projektalapon továbbfejlesztik és ennek érdekében elfogadták a következő évek munkaprogramját is - számol be a fejleményről a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közleménye. A két ország egyre inkább a csúcstechnológiai iparban hasznosítható nagy léptékű kutatásokra kívánja helyezni a hangsúlyt és ennek fontos eszköze egy idén májusban induló közös pályázat, amelynek keretében az NKFI Alap magyar részről 200 millió forintos keretösszeggel támogatja a társfinanszírozott ipari fejlesztési projekteket.

Az eddigi sikerekre alapozva a koreai delegációt vezető Chang Whan Ma, a tudományért és infokommunikációs technológiákért felelős szakminisztérium miniszterhelyettese és Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke volt abban állapodott meg, hogy a két ország elsősorban az egészségipar, a biotechnológia, az anyagtudományok, az informatika és a környezetvédelmi technológia területén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés