Ingyenpénzből napelem? - Újabb hatalmas EU-pályázat jön!

2017. november 10. 11:47    
nyomtatás
 
Bár az EU-pályázatok meghirdetésének nagy rohamán már túl vagyunk, de azért mostanában is jön még ki egy-egy nagyobb pályázat, és a jelek szerint ez a vidékfejlesztési pályázatok terén is így lesz. Friss fejlemény ugyanis, hogy elindult a társadalmi egyeztetése egy 35 milliárd forintos felhívásnak, amely a mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítását támogatja majd jövő februártól. A pályázat vissza nem térítendő támogatást kínál, amelyből például napelemes rendszer is telepíthető. Emellett egy 5 milliárdos keretösszegű borszőlő telepítésre vonatkozó pályázat társadalmi egyeztetése is megkezdődött. A napokban már felhívtuk a figyelmet arra, hogy egy 52,5 milliárd forintos keretösszegű vállalkozói energiahatékonysági pályázat is megjelenik majd január közepén, azután, hogy a napokban újranyitott másik felhívást bezárják:

2017.11.03 16:05 Napelemet ingyenpénzből? Eljött a nagy lehetőség!

2017.11.08 11:42 Ma újranyílt és rögtön módosult a hatalmas céges energiahatékonysági pályázatA hivatalos uniós pályázati oldalon tegnap megjelent egyik közlemény szerint elindult a "Mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása" című (VP5-4.1.6-4.2.3-17 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2017. november 19-ig várja a kiíró a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A pályázati tervezet néhány fontosabb információja:
  • A felhívás a mezőgazdasági termelők és a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások részére szól, hogy innovatív és környezetbarát, energiahatékonyság javítását szolgáló fejlesztéseket valósítsanak meg
  • A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket egyéni projekt esetén maximum 500 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 1 Mrd Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítik a rendelkezésre álló forrás erejéig;
  • A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 35 milliárd forint, amely úgy oszlik majd meg, hogy a felhívás 1. célterülete ("Az energiafelhasználás csökkentése, és az erőforrás-hatékonyság javítása kertészeti üzemekben és állattartó gazdaságokban.") keretében 30 milliárd forint, a 2. célterülete ("Az energiafelhasználás csökkentése, és az erőforrás-hatékonyság javítása élelmiszeripari- és borászati üzemekben.") keretében pedig 5 milliárd Ft az igénybe vehető keretösszeg.
  • A felhívás tervezete szerint a támogatási kérelmek benyújtására 2018. február 19-től van lehetőség és havi etapokban határoznák be a benyújtási szakaszokat, így az első benyújtási szakaszhatár 2018. március 19. lenne.


Tegnap egy másik pályázati közlemény is megjelent, amely szerint elindult a "Borszőlőültetvény telepítés támogatása" című (VP2-4.1.3.6-17 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat szintén 2017. november 19-ig várja kiíró a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A felhívás tervezete alapján néhány fontosabb információ:
  • A felhívás a kertészeti ágazatok versenyképességének fokozására, valamint innovatív és környezetbarát kertészeti technológiák és termesztési módok elterjesztésének támogatására szolgál.
  • A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket egyéni projekt esetén maximum 75 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 150 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítik a rendelkezésre álló forrás erejéig.
  • A leendő nyertesnek a vállalkozáson belüli foglalkoztatotti létszámot az üzleti tervben bemutatott módon fent kell tartania.
  • A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 4 milliárd forint, amely három célterület szerint megoszlik.
  • A támogatási kérelmek benyújtására a terv szerint 2018. február 15-től lenne lehetőség és itt is havi etapokban határoznák meg a benyújtási szakaszokat, így az első benyújtási szakaszhatár 2018. március 16. lenne.


Címlapkép forrása: MTI Fotó Vajda János

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Széchenyi Kártya Program (x)

Másfél évtizede a vállalkozókért 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium