Előfizetői tartalom

Itt a nagy hír! Megjelent a nagyon várt kkv-pályázat

Portfolio
Kedden megjelent a kormány hivatalos pályázati oldalán az áprilisra ígért, a cégek által már hetek óta nagyon várt, a feldolgozóipari termelési kapacitások bővítését szolgáló pályázat, igaz a várt 80 milliárd forint helyett 65 milliárd forintos keretösszeggel. "Cserébe" szintén ma megjelent az eredetileg 5 milliárd forintos, szabad vállalkozási zónák cégeinek szánt gazdaságfejlesztési pályázat is, de ennek keretösszege végül 15 milliárd forinttal magasabb lett. Ennek oka, hogy nemcsak a szabad vállalkozási zónákbeli projektekre lehet pályázni. A kétfajta pályázatot július 8-tól lehet majd beadni és bár az első hónapokban biztosan jut forrás a megfelelő projektekre, de aki későbbi beruházással tervez, az sem marad le, mert elvileg 2 évig nyitva lesznek a pályázatok.

Letett a létszámnövelési elvárásról az NGMA jelek szerint tehát gyorsan elcsitult a Miniszterelnökség a Nemzetgazdasági Minisztérium közötti vita a pályázatokhoz kapcsolódó kötelező vállalásokról (létszámtartás, vagy növelés), amelyek egy múlt hétfői jelzés szerint még akár 1-2 hónapig is csúsztathatták volna a feldolgozóipari termelési kapacitások bővítését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés